Vacature Leerkracht, Gelinckschool Schiedam in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon

Naam school
Horizon
Contactpersoon
Mevr. HRSA
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Leerkracht, Gelinckschool Schiedam 
Plaatsingsdatum
12-4-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,575
Aantal uren
23
Omschrijving
Horizon, Gelinckschool Schiedam
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. In samenspraak met het netwerk / het gezinssysteem van de jeugdige, biedt Horizon ondersteuning op maat. Zo ook op de Gelinckschool in Schiedam, waar kinderen van 6 tot 12 jaar met complexe leer- of gedragsproblemen onderwijs op maat krijgen. De school trekt leerlingen vanuit Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland.
 
Horizon biedt haar expertise ook extern aan vanuit het Samenwerkingsverband Onderwijs dat Past. Het samenwerkingsverband organiseert passend onderwijs in de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.
 
Vanwege uitbreiding van de formatie zijn we per 1 augustus 2018 op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige:
 
Leerkracht
23 uur per week
 
Wat ga je doen?
Je geeft  les aan leerlingen in de basisschoolleeftijd. De kinderen reageren sterk op elkaar en hebben veel structuur nodig. Er heerst een sterke groepsdynamiek bij deze leerlingen. Als geen ander weet je een veilige leer- en werkomgeving te realiseren, op basis van de behoeften en ontwikkelingsprocessen van de leerlingen. Je biedt hen houvast en structuur bij keuzes, zodat zij zich sociaal-emotioneel en moreel kunnen ontwikkelen. Lesgeven is je passie en dit straal je uit naar de leerlingen, de ouders/verzorgers en je collega’s. Bij onze school wordt les gegeven volgens de afspraken in het groepsplan en het ontwikkelperspectiefplan. Hierin worden de doelen samen met de ouders/verzorgers en leerlingen afgestemd. In het werk word je begeleid door de schoolleider, de intern begeleider en de gedragswetenschapper van de school.
 
Je stimuleert jongeren met complexe gedragsproblematiek en hun ouders/opvoeders om zelf de regie over hun leven te pakken. Dat vergt passie, flexibiliteit, lef en doorzettingsvermogen. Jij geeft talent een kans!
 
Wie ben jij
  • Je bent in het bezit van een PABO diploma;
  • Je hebt affiniteit en relevante ervaring met onze doelgroep;
  • Je bent een doorzetter, flexibel, enthousiast en staat je stevig in je schoenen;
  • Je kunt goed omgaan met conflicten en je probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld;
  • Je kan op een duidelijke en vriendelijke manier grenzen stellen;
  • Je bent  integer en communicatief vaardig.
 
Arbeidsvoorwaarden
Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Primair Onderwijs, waarbij de functie  is gewaardeerd in schaal LB (max bruto € 3.826,- per maand op basis van een fulltime aanstelling). Horizon biedt een uitdagende functie in een dynamische organisatie waarin volop aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Onder begeleiding van mede-professionals op jouw locatie probeer je via onze methodieken het meest optimale uit de leerling te halen. Door trainingen als Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag, Veilig Vakmanschap en Blijf Cool werk je ook aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen, die deze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
 
Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christie Langstraat, schoolleider, telefoonnummer 06-23653818.
 
Solliciteer!
Je brief en CV ontvangen we graag uiterlijk 30 april 2018 via de knop “Direct Solliciteren” op onze website http://www.horizon.eu/werken-bij/vacatures/.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben Interne kandidaten voorrang.
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.