Vacature Roostermaker in Alphen a/d Rijn

Onderwijs

Over Ashram College

Naam school
Ashram College
Contactpersoon
Mevr. Ellen van der Breggen
Plaats
Alphen a/d Rijn
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
De wereld van het Ashram College is de wereld van nu. Wij staan bekend om ons vooruitstrevende karakter. Met samenhangend en hoogwaardig onderwijs bieden wij een stevige basis voor onze leerlingen. Door de persoonlijke en betrokken wijze van leren en werken voelen leerlingen en medewerkers zich thuis op het Ashram College. Wij halen de buitenwereld naar binnen en gaan net dat stapje verder: wij zijn thuis in de wereld.

• goede teamsfeer en collegiaal samenwerken
• veel ruimte voor persoonlijke groei
• kleinschalige teams
• nieuw onderwijsconcept: De Nieuwe Brugklas*
• Pre-University College (RUL en VU): talent ontwikkeling
• veel aandacht voorkunst en cultuur
• door het NOC*NSF en de KVLO gecertificeerd als Sportactieve School

* De Nieuwe Brugklas: we doen het samen.
Dit schooljaar zijn we gestart met De Nieuwe Brugklas, een nieuwe vorm van onderwijs. Er is veel ruimte en aandacht voor de persoonlijke leerroute van leerlingen, zodat leerlingen betrokken zijn bij hun eigen leren. Het leren betreft niet alleen kennis, maar ook vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.
Elke dag krijgen de leerlingen de zogenaamde lintvakken: wiskunde, Engels en Nederlands. Er is een korte instructie, daarna volgt er werktijd. Bij de lintvakken bepaalt de docent wat er geleerd moet worden. Bij de projecten staat juist de verwonderingsvraag van de leerlingen centraal: wat wil jij leren? Ook zijn er modules. Daarin wordt vakoverstijgend gewerkt.
De leerlingen worden intensief begeleid en gecoacht. Elke leerling zit in een coachgroep van 8 tot 10 leerlingen. In de weekafsluiting op vrijdag wordt teruggeblikt en vooruit gekeken. Op de andere dagen hebben de leerlingen van half drie tot half vier huiswerktijd maar er is ook hulp bij het plannen en organiseren. Voordeel is dat de leerlingen thuis heel weinig hoeven te doen.
Ook ouders worden betrokken bij dit project. Regelmatig spreken we met hen de vorderingen door, ook vragen we hen om te helpen bij bijvoorbeeld projecten.

Vacature

Functietitel
Roostermaker 
Plaatsingsdatum
12-4-2018
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 tot 1,0
Aantal uren
24-36
Omschrijving
Werkzaamheden
Je werkzaamheden bestaan uit het voeren van overleg met het schoolmanagement over de op te stellen jaarplanning met betrekking tot het les- en lokalenrooster.  Je verzamelt en inventariseert de noodzakelijke roosterinformatie en geeft alternatieven en consequenties aan. Je maakt jaar-, kwartaal- en bijzondere (les)roosters aan de hand van de centraal vastgestelde criteria en communiceert deze tijdig aan betrokkenen. Je verwerkt en publiceert de dagelijkse roosterwijzigingen. Je produceert overzichten van alle roosteractiviteiten en relevante rapportages voor het management. 


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Profiel
Je beschikt over analytisch denkvermogen en de noodzakelijke vaktechnische kennis van de administratieve en logistieke processen en van de werking van de programmatuur (Zermelo). Je heb inzicht in de organisatie van het onderwijs en vaardigheden in het nauwkeurig en zorgvuldig opstellen van schema’s en roosters, alsmede vaardigheid in het maken van een inzichtelijke en beargumenteerde afweging tussen de eisen van de organisatie en de wensen van de medewerkers. Je bent een enthousiaste teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken. Je bent mensgericht met oog voor efficiëntie en beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving. Je bent accuraat, discreet, flexibel en stressbestendig. 

Je weet van aanpakken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je beschikt over minimaal een MBO-opleiding; aantoonbare ervaring als zelfstandig roostermaker in het voortgezet onderwijs is een vereiste evenals ervaring met het programma Zermelo en met het schooladministratiesysteem Somtoday of vergelijkbaar programma's. 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
in overleg
Arbeidsvoorwaarden
De CAO VO is van toepassing.  Het dienstverband is tijdelijk voor 1 jaar en bij goed functioneren is er uitzicht op een vast dienstverband.
Salaris: afhankelijk van ervaring en inschaling in je huidige functie. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Gert-Jan Schotanus, directeur OOP, tel.0172-430 234. Op de website www.ashramcollege.nl kunt u algemene informatie vinden over onze school.
Uw sollicitatiebrief met cv stuurt u uiterlijk 25 april 2018 in via Meesterbaan.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.