Vacature Docent kunst & media in Rotterdam

Onderwijs

Over Vreewijk Lyceum

Naam school
Vreewijk Lyceum
Contactpersoon
Mevr. Linda Waals
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo
Beschrijving
Vreewijk is hét lyceum in Rotterdam-Zuid voor havo/vwo-leerlingen. Leerlingen die nieuwsgierig zijn, graag zelf onderzoek doen, zelf willen ontwerpen, hard willen werken en van techniek houden, kunnen bij Vreewijk Lyceum hun hart ophalen. Iedere leerling krijgt bij ons zoveel mogelijk keuzevrijheid in en verantwoordelijkheid voor het leerproces. Als docent op Vreewijk Lyceum geef je daarom intensieve begeleiding bij de te maken keuzes en zelfstandig studeren. Zo kunnen wij onze leerlingen de opstap naar een mooie plek in de maatschappij bieden. Wij zijn met ingang van 2018-2019 gestart met de Haven Havo.
 
Vreewijk Lyceum is een van de acht scholen van CSG Calvijn. De scholen van CSG Calvijn gaan mee met de tijd, werken nauw met elkaar samen en delen kennis en middelen. We bieden een inspirerende werkomgeving, waarbij persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkelingen vanzelfsprekend zijn. Alle Calvijnscholen dragen met trots het keurmerk ‘goed’ van de Onderwijsinspectie. Ga jij ook voor uitstekend onderwijs, dan ben je bij ons van harte welkom!

Vacature

Functietitel
Docent kunst & media 
Plaatsingsdatum
12-4-2018
Met ingang van
01-08-18
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,44-0,52
Omschrijving
Sinds de naamsverandering van de vakken Tekenen en Handvaardigheid naar Kunst & Media is het vak volop in ontwikkeling. Dit betekent dat er ruimte binnen de vaksectie is om het vak volledig opnieuw vorm te geven. Vanuit het Vreewijk Lyceum is er de visie dat:
 1. de vakinhoud beter aansluit op de (digitale) belevingswereld van de leerling;
 2. de leerling handvatten meekrijgt voor het omgaan met media (mediawijsheid);
 3. de leerling verschillende (moderne) beeldende vaardigheden aangeleerd krijgt;
 4. de vakinhoud van de onderbouw aansluit op dat van de bovenbouw door:
 • Beeldaspecten te implementeren;
 • Beeldende begrippen te behandelen;
 • Theorie in opbouwende mate te behandelen;
 • Naast praktijk ook schriftelijk te toetsen.
Op het Vreewijk Lyceum hebben we te maken met een zeer diverse groep leerlingen met verschillende culturen en achtergronden. De leerlingen zijn enthousiast en leergierig, maar op gebied van creatieve en culturele ontwikkeling heel uiteenlopend ontwikkeld. Dat vraagt het vermogen om leerlingen persoonlijk te begeleiden en om te differentiëren.

Vanuit het Kunstteam zijn we op zoek naar een collega die pedagogisch en didactisch sterk is. De leerlingen zijn enthousiast en nieuwsgierig, maar vaak ook wat impulsief, uitgesproken en direct. Ze hebben behoefte aan structuur, variatie in de lessen en een bevlogen docent. Het is een ontzettend leuke groep om aan les te geven, mits je stevig in je schoenen staat, duidelijke regels hanteert en op een leuke manier in staat bent een band met ze op te bouwen. Dit betekent dat we op zoek zijn naar iemand die affiniteit heeft met het voortgezet onderwijs, lesgeven en deze doelgroep en in eerste instantie docent is met daarnaast een fascinatie voor vormgeving en kunst.

We zijn op zoek naar een 1e graads kunstdocent die zowel in de onderbouw (leerjaar 1, 2 en 3) als in de bovenbouw (leerjaar 4 en 5) inzetbaar is. In de bovenbouw wordt het examenvak Kunst Algemeen gegeven waarbij kennis van kunstgeschiedenis en disciplines als muziek, dans, film en theater in kunstcontext noodzakelijk is. (Uren aan de bovenbouw vallen op dit moment niet onder de vervangingsuren, maar kunnen in de toekomst eventueel wel gegeven worden). Daarnaast zijn we op zoek naar iemand die ondernemend, leergierig, nuchter en kritisch reflectief is, die durft en wil verbeteren, vernieuwen en die het geven en ontvangen van feedback belangrijk vindt.

Binnen het team wordt er gewerkt in een open omgeving en hanteren we een transparante cultuur waarbij we van en met elkaar leren, met elkaars lessen meekijken, de deur open hebben staan, bij elkaar naar binnen kunnen lopen en elkaar feedback kunnen geven.

De vacature betreft de vervanging van 11-13 lesuren van 50 minuten aan klas 1, 2 en 3.  (0,44 - 0,52 fte)
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Uit je brief en cv blijkt dat je:
 • beschikt over de relevante onderwijsbevoegdheid;
 • lesgevende ervaring in het voortgezet onderwijs hebt, bij voorkeur in havo/vwo;
 • een heldere visie op onderwijs hebt en deze visie in je lessen kunt laten zien;
 • beschikt over een pedagogisch vermogen om de leerlingen te motiveren om zich in je vak verder te ontwikkelen;
 • aantoonbare ervaring hebt met onderwijs aan een diverse doelgroep;
 • over een goed reflectief vermogen beschikt;
 • leergierig bent;
 • stevig in je schoenen staat;
 • een rolmodel in woord en gedrag bent voor leerlingen;
 • de christelijke identiteit van CSG Calvijn onderschrijft.

Trefwoorden voor de persoonlijkheid voor nieuwe docenten binnen Vreewijk Lyceum zijn: vakkundig, leerlinggericht, flexibel, communicatief, zichtbaar, onderzoekend, open, assertief en betrokken.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.