Vacature Directeur Onderwijs in Den Helder

Onderwijs

Over ROC Kop van Noord-Holland

Naam school
ROC Kop van Noord-Holland
Contactpersoon
Mevr. Koeman
Plaats
Den Helder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt beroepsonderwijs, cursussen en trainingen voor bedrijven en particulieren in het noordelijke gedeelte van de provincie Noord-Holland. Met ruim 350 medewerkers verzorgen wij ieder jaar onderwijs voor zo'n 6.000 cursisten. Dat doen we vanuit verschillende vestigingen in Den Helder en Schagen. Stuk voor stuk centraal gelegen en goed bereikbaar. Zo zijn we altijd dichtbij.

Samenwerking in plaats van concurrentie
Het ROC Kop van Noord-Holland is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen verschillende onderwijsinstellingen op het gebied van beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en vormingswerk in Den Helder, Schagen, Middenmeer en Den Burg. Aanleiding voor deze fusie was de realiteit van een versnipperd onderwijsaanbod in relatie tot het in die jaren door de overheid gevoerde bezuinigingsbeleid op het gebied van onderwijs. Er dreigde hierdoor een aantasting plaats te vinden van de onderwijsinfrastructuur in Noord-Holland Noord die alleen kon worden tegengegaan door bundeling van krachten. De vorming van één regionaal opleidingencentrum was het antwoord op deze ontwikkelingen. Op deze manier konden zoveel mogelijk opleidingstrajecten voor de regio behouden worden. Samenwerking in plaats van concurrentie is een goede zet gebleken en dat geldt tot op de dag van vandaag.

Professioneel, betrouwbaar, persoonlijk en respectvol
Wij bieden onderwijs van hoge kwaliteit, uitgevoerd door betrokken professionals, gericht op de professionals van de toekomst. Een persoonlijke aanpak is daarbij het uitgangspunt. Leerlingen zijn bij ons geen nummer, maar mensen met talenten en mogelijkheden. Het onderwijs wordt verzorgd door vaste teams, ieder met een eigen plek binnen onze locaties in Den Helder en Schagen. De docenten kennen de leerlingen en andersom. Dankzij de kleinschalige opzet gaat dit vanzelf. Door een respectvolle omgang met elkaar creëer je vertrouwen, wat bijdraagt aan een goed onderwijsklimaat.

Vacature

Functietitel
Directeur Onderwijs 
Plaatsingsdatum
12-4-2018
Omschrijving
Werken bij het ROC Kop van Noord-Holland: gewoon een goede school
Wie kiest voor het ROC Kop van Noord-Holland kiest voor (werken op) een school voor middelbaar beroepsonderwijs, vavo en (volwassenen)educatie. Daarnaast verzorgen we beroepsonderwijs (maatwerktrajecten) in opdracht van bedrijven en instellingen. Bij het ROC Kop van Noord-Holland is veel aandacht is voor de individuele leerling. Persoonlijke begeleiding staat bij ons voorop; we helpen leerlingen hun eigen talenten en mogelijkheden te ontwikkelen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige beroep of een eventuele vervolgopleiding.
Met bijna 400 bevlogen en betrokken medewerkers verzorgen we onderwijs voor zo’n 5.000 leerlingen en cursisten. Onze kernwaarden zijn professioneel, betrouwbaar, persoonlijk en respectvol. Vaste teams werken samen vanuit een van onze vier onderwijslocaties in Schagen of Den Helder, waar iedere onderwijsafdeling zijn eigen plek heeft. Collega’s van ondersteunende afdelingen werken meestal vanuit het Centraal bureau in Den Helder. 
 
Het ROC Kop van Noord-Holland zoekt met ingang van augustus een
 
Directeur Onderwijs

Er is sprake van een tweehoofdige directie onderwijs die collegiaal samenwerkt en de portefeuilles verdeelt. De directie valt onder het college van bestuur.
 
Functieomvang                              
1 fte
 
Ons aanbod
Een mooie uitdagende functie in een dynamische onderwijsomgeving. Wij werken in een compact managementteam met korte lijnen. Kwaliteit is bij ons vanzelfsprekend. Persoonlijke benadering is een belangrijke kernwaarde. Bij alles wat wij doen, handelen we vanuit het perspectief: wat draagt bij aan de ontwikkeling van een leerling. De arbeidsvoorwaarden zijn passend bij de functie en conform de cao mbo (o.a. een aantrekkelijke eindejaarsuitkering). Daarnaast bieden wij goede ontwikkelmogelijkheden.
 
Functieomschrijving
  • Het ontwikkelen en voeren van het onderwijsbeleid
  • Het ontwikkelen en voeren van het beleid met betrekking tot dienstverlening naar onze leerlingen, stageactiviteiten, roosterzaken en examinering
  • Het uitvoeren van beleid op het gebied van personele, financiële en facilitaire zaken, automatisering en communicatie
  • Het leiding geven aan opleidingsmanagers en hoofden van onderwijsdiensten
  • Het onderhouden van externe betrekkingen
 
Onze vraag       
We zijn op zoek naar een directeur met een relevante HBO of WO-opleiding. Je hebt een heldere visie op onderwijs en bedrijfsvoering en bent in staat om deze visie om te zetten in operationele doelen passend bij deze tijd. Je bent een daadkrachtig persoon met een hands-on mentaliteit, hebt ervaring als integraal manager in het onderwijs en kan mensen inspireren. Je bent representatief en zowel intern als extern het ‘gezicht van de zaak’. Tot slot beschik je over een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden.
 
Functieniveau                      
Schaal 14 (cao mbo), maximaal € 6.141,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 
Informatie                            
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Aad de Wit, voorzitter college van bestuur, telefoon (06) 227 40 303. Een uitgebreide functiebeschrijving kun je opvragen bij Suzanne van Acquooij, hoofd PZ, telefoon (0223) 611 200.
 
Sollicitatie
Solliciteren is mogelijk t/m 7 mei a.s.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.