Vacature Docenten voortgezet onderwijs in Enschede

Onderwijs

Over Bonhoeffer College

Naam school
Bonhoeffer College
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Enschede
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over het Bonhoeffer College in Enschede vind je op: www.bc-enschede.nl.

Bonhoeffer College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Docenten voortgezet onderwijs 
Plaatsingsdatum
10-4-2018
Met ingang van
01-08-2018
Referentienummer
2884
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5 - 1,0
Omschrijving
Wil jij volgend schooljaar werken op een school waar je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen en te groeien? Wij bieden je graag die kans! Op het Bonhoeffer College komen binnenkort mooie banen beschikbaar voor docenten. Wil jij graag lesgeven met je hart? En is er in jouw manier van werken altijd ruimte voor humor? Lees dan zeker de rest van deze vacature!

Diverse vacatures
Wij maken graag kennis met bevoegde docenten die in het schooljaar 2018-2019 aan de slag willen in de onder- en/of bovenbouw van het voortgezet onderwijs in Enschede. Wij verwachten diverse vacatures voor docenten in het eerste- en tweedegraads vakgebied. Op dit moment betreft het vacatures voor docenten Nederlands, informatica, economie en Duits, maar mogelijk volgen er ook nog vacatures voor andere vakken. Heb je interesse in een baan bij het Bonhoeffer College in Enschede en wil je de mogelijkheden verkennen? Reageer dan op deze vacature!

Ontwikkel jezelf bij het Bonhoeffer College!
Leren van elkaar vinden we belangrijk binnen het Bonhoeffer College. Met jouw kennis en ideeën kun je collega's inspireren, maar jij kunt natuurlijk ook leren van je collega's! Dit kan binnen je eigen sectie of team, de collega's op locatie maar ook met collega's van andere locaties. Omdat we samen alle vormen van voortgezet onderwijs aanbieden, beschikken we over veel expertise. Om kennisuitwisseling te stimuleren organiseren we centrale studiedagen op al onze schoollocaties. Hier werk je met collega's samen aan actuele thema's en speerpunten van de locatie. Ook werken we schoolbreed met diverse intervisiegroepen, bijvoorbeeld voor starters. Collega's van de verschillende locaties werken daarnaast samen in diverse werkgroepen die zich bijvoorbeeld richten op vakinhoud. Kortom: Bij het Bonhoeffer zijn er genoeg mogelijkheden om samen te werken, te leren van collega's en kennis te delen met andere docenten!

Heb je nog niet zo veel werkervaring? Als nieuwe collega kun je rekenen op ondersteuning van ervaren collega's die je wegwijs maken in de organisatie. Op iedere locatie is ook een vakcoach aanwezig die jou bijvoorbeeld kan coachen op het vakgebied, op het gebied van klassenmanagement of op pedagogische en didactische competenties. Natuurlijk stemmen we het type ondersteuning met je af, zodat deze goed aansluit bij jouw behoefte en je er ook echt mee vooruit kunt.

Ben je een ervaren docent? Ook dan zijn er voldoende ontwikkelkansen voor jou! Want we bieden je de mogelijkheid om via scholing door te groeien van een LB-functie naar een LC-functie, of van een LC-functie naar een LD-functie. In de vorm van een professionaliseringstraject werk je aan een opdracht voor onderwijsinnovatie of innovatie binnen je vak. Hoe de opdracht er precies uitziet, is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en persoonlijke wensen. Deze doorgroeimogelijkheden zijn ook opgenomen in ons loopbaanbeleid voor docenten. Want we willen jouw persoonlijke groei en professionele ontwikkeling niet alleen stimuleren maar ook faciliteren.

Werken bij het Bonhoeffer College, we vertellen je er graag over
Als docent zal je merken dat al onze zes locaties hier op hun eigen manier invulling aan geven.'Bonhoeffer College verrijkt je toekomst'.Op het Bonhoeffer College in Enschede kunnen leerlingen terecht voor alle vormen van voortgezet onderwijs. Praktijkonderwijs, vmbo-basis, vmbo-kader, mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) zijn in één school bij elkaar gebracht, met als gezamenlijk motto

Opleiden gaat op het Bonhoeffer College verder dan het behalen van een diploma. De vorming van een eigen identiteit, zorgen voor elkaar en een visie op het leven vinden wij net zo belangrijk. Wij willen bereiken dat onze leerlingen zich kritisch en actief bezighouden met de elementaire waarden en normen in het leven, dat ze zich ontwikkelen tot mondige wereldburgers.
In de lessen besteden we daarom bijvoorbeeld aandacht aan de verschillende religies, culturen en actuele maatschappelijke thema's. Maar onze aandacht voor burgerschap en ondernemerschap komt tot uiting in veel meer activiteiten. Jaarlijks zetten leerlingen en collega's van alle locaties zich bijvoorbeeld in voor de goede doelen actie. Het is fantastisch om te zien hoe leerlingen en collega's samen ergens de schouders zetten en anderen daarmee vooruit helpen. Ook maatschappelijke stages maken deel uit van ons onderwijs. Want we vinden het belangrijk dat onze leerlingen nu en in de toekomst een waardevolle bijdrage leveren aan de stad Enschede en haar bevolking.

Om ondernemerschap van leerlingen te stimuleren hebben we ook veel contacten met plaatselijke ondernemers: Onze leerlingen lopen stage bij lokale bedrijven, plaatselijke ondernemers geven regelmatig gastcolleges en leerlingen van ons Technasium, onze Business School, onze Begaafdheidsprofielschool en het Bèta Challenge Programma doen opdrachten voor het lokale bedrijfsleven.
Kortom: Wil je aan de slag bij een ondernemende school met een grote maatschappelijke betrokkenheid? Op een school waar we elkaar respecteren en aandacht hebben voor de verschillen én overeenkomsten tussen leerlingen en medewerkers? Kom dan ons team versterken! Wij zorgen ervoor dat ieder kind en iedere medewerker zich thuis voelt!

Meer weten?
Kom meer te weten over onze school en de diverse locaties via: www.bc-enschede.nl.
Heb je vragen over de vacatures of over de mogelijkheden bij Bonhoeffer College? Stel je vraag gerust via e-mail aan Bertha Wolkorte, b.wolkorte@bc-enschede.

Solliciteren
Wij zijn geïnteresseerd in jou. Ben je ook geïnteresseerd in ons? Stel je aan ons voor door nu te solliciteren via de sollicitatiebutton!
Bonhoeffer College behoort tot Stichting Carmelcollege, vandaar dat alle sollicitaties via de Carmelsite verlopen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
1e en/of 2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB, LC of LD
Arbeidsvoorwaarden
Schaal LB, LC of LD, maximaal bruto maandsalaris is afhankelijk van de salarisschaal. Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, uitstekende pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering, aantrekkelijk loopbaanbeleid.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.