Vacature Docent Wiskunde (onderbouw) - Stad College in Almere

Onderwijs

Over Het Baken Almere

Naam school
Het Baken Almere
Contactpersoon
Mevr. H. Lassooy
Plaats
Almere
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's, collega's met een doel!

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel voortgezet onderwijs, waartoe onze vijf scholen behoren:
-       Stad College Vakcollege (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/stadcollege/)
-       Poort – school voor havo en mavo (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/poort/)
-       Park Lyceum mavo, havo en atheneum (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/parklyceum/)
-       Trinitas Gymnasium (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/trinitasgymnasium/)
-       International School Almere (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/isa/)
 
Vijf scholen, één familie
De vijf Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: zowel in de samenleving als met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen eigen pad, met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.

Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier
Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op de Bakenscholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.
We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.

Op elk niveau
De Bakenscholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.
  • Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Almere en biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
  • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn. Zo gaan leerlingen op uitwisseling, wordt er gewerkt aan Europese projecten en kunnen leerlingen verschillende erkend taalcertificaten behalen.
  • Poort, school voor havo en mavo is een jonge school in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe schoolgebouw, waar de school medio 2019 haar intrek zal nemen.
  • Stad College is een Vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. Stad College biedt leerlingen gepersonaliseerd leren aan, waarbij ze ook hun eigen rooster maken. De docent is de coach, een mentor die mee kijkt over de schouder van de leerling naar de voortgang van het onderwijsleerproces.
  • International School Almere is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.
Meesterbaan heeft sinds kort ook een app. Kandidaten die de app gebruiken kunnen nu vacatures bekijken, vacatures opslaan en reageren op berichten via de invalpool. De komende periode bouwen zij de app verder uit voor een optimale mobiele beleving. De App is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Vacature

Functietitel
Docent Wiskunde (onderbouw) - Stad College 
Plaatsingsdatum
10-4-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,7-1,0
Omschrijving
Ben jij de enthousiaste docent Wiskunde met een doel? Dan zoeken  we jou!
 
In verband met vertrek van een collega zijn wij op zoek naar twee enthousiaste docenten wiskunde, die bewust kiezen voor het werken met VMBO leerlingen. Investeren in een goede relatie met de leerling is hierbij essentieel.
Dit vraagt om oprechte belangstelling voor de leerling, geduld en goede communicatieve vaardigheden.

De vacature staat open op de locatie Stad College, die gevestigd is in het centrum van Almere. Het treinstation Almere Centrum is op loopafstand evenals het bruisende centrum van Almere.
Het betreft een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast. De aanstelling is 0,7 tot 1,0 fte.

Stad College onderscheidt zich door gepersonaliseerd leren wat gerealiseerd kan worden door digitale lesmethodes. Niet alleen de lesstof wordt digitaal aangeboden, maar ook de lesroosters.

De functie omvat het geven van wiskunde lessen. Voor een deel dient er gewerkt te worden met Betamark (digitale adaptieve lesmethode) en tevens is er sprake van maatwerk. Er bestaat de mogelijkheid tot mentorraat.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Bevoegd (2e graads) voor het niveau vmbo-praktijkgericht onderwijs, die samen met ons naast het overdragen van kennis, ook een bijdrage wil leveren aan het versterken van allerlei vaardigheden, zodat leerlingen op onze school kunnen uitgroeien tot veelzijdige jong volwassenen, die goed voorbereid de toekomst tegemoet gaan.

Wij zoeken een stevige persoonlijkheid, die staat als een huis, die over incasseringsvermogen beschikt en van uitdagingen houdt.
U bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Ook het met enthousiasme aangaan van alle organisatorische veranderingen die we op onze Baken agenda (Vakcollege, positive behavior support en gepersonaliseerd leren) hebben staan en hierin een actieve en creatieve rol nemen is een voorwaarde.

Verder;
- bent u tweedegraads bevoegd of leraar in opleiding
- heeft u een goed ontwikkeld reflectief vermogen
- neemt u initiatieven en bent u nieuwsgierig
- bent u didactisch sterk
- bent u innovatief
- bent u ICT-vaardig
- heeft u hart voor onze leerlingen
- beschikt u over een breed arsenaal aan werkvormen.
 
Kandidaten voor deze functie, gericht op de onderbouw VMBO (BBL, KBL, GL):
  • Herkennen zich in het profiel van de school,
  • Stellen de talentontwikkeling van de leerling centraal en willen daaraan bijdragen.
  • Zijn vakinhoud gedreven en experts.
  • Kunnen werken in kleine enthousiaste teams en bijdragen aan een professionele cultuur.
Wij vragen een actieve bijdrage aan de missie van onze organisatie.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
inschaling conform CAO VO, afhankelijk van ervaring

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wilt u meegroeien met onze school en herkent u zichzelf in dit profiel?
Laat dan deze kans niet voorbij gaan.
Solliciteren alleen door te reageren vóór 21 mei a.s.via Meesterbaan.nl - CV + Motivatie (alleen dan wordt uw sollicitatie in behandeling genomen)

Na zorgvuldig alle reacties doorgenomen te hebben, zullen wij u z.s.m. op de hoogte stellen van de verdere procedure.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.