Vacature Regisseur Technasiumnetwerken in Groningen

Onderwijs

Over Stichting Technasium

Naam school
Stichting Technasium
Contactpersoon
Mevr. Lambec
Plaats
Groningen
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
technasium
Beschrijving
Het technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bèta-onderwijs op havo en vwo, die bestaat sinds 2004. Centraal hierbinnen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), waarbij leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bèta-technische opdrachten uit de praktijk. Doordat technasiumleerlingen al vroeg kennis maken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek, worden ze goed uitgerust voor een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector.

Sinds dit schooljaar zijn 92 vo-scholen aangesloten bij Stichting Technasium. Deze scholen voeren het predicaat ‘Technasium’. Bij de stichting hoort ook een expertisecentrum in Groningen en een team van netwerkcoaches in het land. Het werk van Stichting Technasium bestaat met name uit onderwijsinnovatie, coaching, kwaliteitszorg, scholing en community-activiteiten.
 

Vacature

Functietitel
Regisseur Technasiumnetwerken 
Plaatsingsdatum
9-4-2018
Met ingang van
in overleg
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
De omgeving
Als regisseur maak je onderdeel uit van de Stichting Technasium. In onze stichting zijn de 94 technasia in Nederland verenigd. De technasia zijn georganiseerd in regionale netwerken van gemiddeld vijf scholen. Je maakt onderdeel uit van het expertisecentrum van de Stichting en van een hecht, leuk en kundig team. Het expertisecentrum ondersteunt de 18 regionaal georganiseerde technasiumnetwerken.
 
Als regisseur werk je in je eigen regio zeer zelfstandig met en voor je eigen netwerken. Als regisseur Technasiumnetwerken heb je zowel een coördinerende als coachende rol. Je vervult een spilfunctie in de organisatie en werkt in een dynamische en complexe omgeving.
 
Actuele thema’s zijn:
 • Partnerschap en eigenaarschap
 • Kwaliteit in de klas
 • Lerend vernieuwen als aanpak
 • Actieve uitwisseling en kennisdeling
 • Structurele samenwerking met bedrijven en hoger onderwijs
Als regisseur vervul je een belangrijke ondersteunende en verbindende rol binnen het technasium, zelfstandig in je eigen netwerken en in landelijk verband.

Verantwoordelijkheden 
 
Je stimuleert actieve kennisdeling en uitwisseling
In de gemeenschap van stichting, expertisecentrum en technasia ben je verantwoordelijk voor het stimuleren van en bijdragen aan actieve kennisdeling en uitwisseling tussen technasia, netwerken en expertisecentrum. Dit geldt in het bijzonder voor het realiseren van partnerschap, het ontwikkelen van gevoel voor kwaliteit en het ondersteunen van lerend vernieuwen als aanpak.
 
Je ondersteunt en adviseert bij het ontwikkelen van het technasiumonderwijs
Op het niveau van scholen en netwerken ben je verantwoordelijk voor ondersteuning en advisering bij het ontwikkelen van het technasiumonderwijs en het uitbreiden van eigenaarschap. Dit geldt in het bijzonder voor vragen en behoeften die er leven over de technasiumformule, onze kwaliteitseisen en de verbeterpunten die je signaleert. Je ondersteunt scholen en netwerken in het opbouwen en onderhouden van relaties met bedrijven en instellingen voor hoger onderwijs.
 
Je organiseert je eigen werk en ontwikkeling
Als regisseur neem je verantwoordelijkheid voor de organisatie van je eigen werk. Dit geldt in het bijzonder voor de planning en de uitvoering van je werkzaamheden. Je bent eigenaar van je eigen ontwikkeling door ontwikkelpunten te signaleren en te vragen om ondersteuning. Je bent een actieve partner die betekenis en inhoud geeft aan de samenwerking met collega’s van het expertisecentrum, schoolleiders, technatoren en docenten op de technasia en andere relevante partners.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Als competente regisseur heb je het volgende profiel. Je:
 • hebt een groot zelfsturend en zelflerend vermogen
 • hebt coachende kwaliteiten en vaardigheden
 • hebt  oog voor kwaliteit en durft anderen daarop aan te spreken
 • kunt mensen en organisaties verbinden op basis van inhoud
 • kunt met gevoel voor verhouding de doelstellingen van het technasium behartigen
 • bent stressbestendig en flexibel
Recente ervaring met het technasium, als opdrachtgever, schoolleider, teamleider of technator is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
12
Arbeidsvoorwaarden
We zoeken  een regisseur voor de regio’s Zuid-West Nederland, West-Brabant en Rivierenland. Je ondersteunt in deze regio’s drie netwerken.
 
Standplaats
De regisseur die wij zoeken woont in de regio Zuid-Nederland. Je:  
 • reist regelmatig en beschikt over een auto en rijbewijs B.
 • werkt vanuit huis en vanuit ons kantoor in Utrecht.
 • neemt deel aan werkbijeenkomsten in de netwerken, externe overleggen en aan periodieke werkoverleggen op het expertisecentrum in Groningen of op andere plekken in het land.
 Aanstelling en inschaling
Je komt in dienst bij Stichting Technasium. De inschaling is in schaal 12.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren?
We ontvangen graag een brief met daarin jouw motivatie, je CV en twee referenties.
Je kunt tot zondag 22 april 2018 reageren.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.