Vacature Groepsleerkracht in Amsterdam

Onderwijs

Over Laterna Magica

Naam school
Laterna Magica
Contactpersoon
Mevr. van Valkengoed
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Montessori, Dalton, Jenaplan, Vrijeschool, OGO
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Laterna Magica is een integrale basisvoorziening voor brede vorming en gepersonaliseerd leren. Ons onderwijs concept noemen we Natuurlijk Leren (sociaal-constructivisme). Er zijn individueel doorgaande ontwikkelingslijnen van 0-12 jaar en in de toekomst van 0-18 jaar. Maatwerk is de standaard. Kinderen bepalen zelf mede hun leerroute. Ze experimenteren en onderzoeken met nieuwsgierigheid als bron. Bron waardoor je blijft leren. Opvang, onderwijs en 'zorg' zijn geïntegreerd, er wordt gewerkt vanuit één visie, één team en één leiding. Binnen een krachtige leeromgeving ontdekken kinderen wie ze zijn en hoe ze bij kunnen dragen aan het mooier maken van deze wereld. Elk kind heeft een eigen coach, ontwikkelingsplan, portfolio en werkt in een eigen unit. Kinderen worden gevolgd en gestimuleerd in hun sociale en persoonlijke ontwikkeling en doen wendbare kennis en vaardigheden op.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
6-4-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Vast
FTE
0,8-1,0 fte
Omschrijving
Het is 08.30 uur 's morgens en je staat bij de deur. Samen met collega's heb je de afgelopen weken aan een radiostation gewerkt. Je verheugt je erop vandaag voor het eerst hierin te gaan werken met een groep kinderen. Het is de bedoeling dat echte radio-uitzendingen deel gaan uitmaken van de rijke leeromgeving bij Laterna Magica.
Je begroet de kinderen één voor één. Tim komt binnen met een afbeelding van een raket, deze wil hij straks gaan bouwen in de werkschuur in de tuin. Jip kijkt wat sip, ze is haar lunch vergeten. Je maakt contact en spreekt met beiden af dat je vanmiddag ruimte hebt voor een individueel coachgesprek. Eerst ga je met kinderen de dag doornemen. Jip kan in de keuken alvast haar lunch gaan klaarmaken voordat zij hier als 'expert' andere kinderen begeleidt bij het klaarmaken van de lunches voor de drie-jarigen. 
Je bespreekt in je stamgroep met de kinderen de mogelijkheden van die dag: Werken in de (moes)tuin, de keuken, de kinderkunstuitleen, de buitenwerkplaats de bibliotheek, het (naai)atelier of... het radiostation. Maar ook de spellingclub, leesclub, rekenclub, de workshopserie geschiedenis, dansen, muziek en sporten. Ieder kind heeft individuele én van tevoren besproken vaste onderdelen én keuzeonderdelen. Je legt uit dat je zelf eerst een leesclub geeft en daarna de ochtend in het radiostation bent om kinderen te begeleiden die radio-uitzendingen gaan maken.
Je hoort je collega die bezoekers een rondleiding geeft zeggen: "dit boek: 'gereedschap van het werk' omvat onze manier van werken. Natuurlijk Leren. We geven daar ook een training in”. Trots realiseer je je dat stukjes in het boek door jou en je collega’s zijn geschreven en dat jullie ook zelf de trainingen verzorgen.
Dat is wat jij gaat doen; jij gaat met je team de leeromgeving voor kinderen ontwerpen; kinderen hierin coachen en begeleiden. Je krijgt zelf coaching in je 'vak' en kan bij ons op termijn ook coachend en opleidend gaan worden voor anderen. 
VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN?
http://www.obslaternamagica.nl/corp/index.php?itemid=8473&page=574&site=37&ln=nl
Mail naar sollicitaties@obslaternamagica.nl  
Graag tot ziens bij Laterna Magica
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.