Vacature LA Leerkracht groep 1-2 t/m 4 in Almere

Onderwijs

Over Compositie

Naam school
Compositie
Contactpersoon
Mevr. J. Walda
Plaats
Almere
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Almeerse Scholen Groep
De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.
De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.
Voor meer informatie over de Almeerse Scholen Groep: Klik hier.
Bijzonderheden
De Compositie
Het onderwijs
In de Almeerse wijk Tussen de Vaarten is openbare basisschool De Compositie gevestigd. Sinds juni 2010 hanteert de school een reguliere onderwijsmethode. De kinderen werken met dag- en weektaken zodat ze op een zelfstandige manier en in hun eigen tempo aan de slag gaan. Bovendien wordt onderwijs op maat geboden: iedere leerling werkt op zijn/haar eigen niveau.
Vanaf de eerste groepen leren de kinderen spelenderwijs lees- en taalvaardigheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methode Kleuterplein, met speelse activiteiten en aantrekkelijke materialen die bij de belevingswereld van uw kind aansluiten. Ook in de hogere groepen blijft taal een belangrijk onderdeel van het geboden onderwijs. Niet alleen spelling en ontleden komen aan bod, maar ook communicatieve vaardigheden. De kinderen moeten leren de taal goed te gebruiken, ze moeten een samenhangend verhaal kunnen vertellen, kunnen luisteren en begrijpen.
Rekenonderwijs voor de kleutergroepen begint met begrippen als meer, minder, eerste en laatste. Vanaf groep 3 wordt rekenen aangeboden in de vorm van concrete, praktische situaties.
In de groepen 7 en 8 krijgen de kinderen Engelse les. Er worden creatieve middagen georganiseerd waarop technieken worden aangeboden die bij de kunstdisciplines horen, zoals drama, muziek, dans, handvaardigheid, tekenen en cultureel erfgoed.
 
Praktische punten
De Compositie is onderdeel van Brede School De Compositie. Dit betreft een samenwerking met peuterspeelzaal Klein Duimpje, kinderdagpaleis La Luna en kinderopvangorganisatie UK. Onderwijs en opvang (voor-, tussen- en naschoolse) onder één dak! Bovendien is er een activiteitencoördinator die naschoolse activiteiten organiseert als zaalvoetbal, kunstworkshop, kinderyoga en fotografie.

Vacature

Functietitel
LA Leerkracht groep 1-2 t/m 4 
Plaatsingsdatum
5-4-2018
Soort vacature
Parttime
FTE
0,6
Omschrijving

Werken bij de Compositie betekent werken in een fris, gemotiveerd team met een warme en open werksfeer. Het team vindt relativeringsvermogen en humor belangrijk. Initiatief en eigen verantwoordelijkheid worden gewaardeerd.
Het team van de Compositie werkt constant aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs. Daarin staan de belangen van de leerlingen voorop, maar ook realisme en de belangen van het team.
 
In ons enthousiaste team komt een vacature vrij voor een  
 
LA Leerkracht (wtf 0,6)
 
inzetbaar vanaf groep 1-2 t/m 4
 
De Compositie is op zoek naar een enthousiaste collega die hecht aan het verder professionaliseren van de organisatie en mee wil werken aan de schoolontwikkeling. Kenmerken die daarbij horen zijn: het gebruik maken van elkaars kwaliteiten, elkaar aanspreken op gedrag en respect hebben voor elkaar.
 
Ben jij degene die ervaring heeft in het werken met jonge kinderen en ervaring heeft met gedifferentieerd werken, en
…..ook volgens het directe instructiemodel kan lesgeven?
…..daarbij weet hoe er handelingsgericht gewerkt wordt.
…..resultaten van de eigen groep kan analyseren en hierop het onderwijs kan aanpassen?
…..goed kan samenwerken?
…..op de Compositie het verschil kan maken?
 
Dan vragen wij jou te solliciteren.
 
Je vindt de Compositie in de wijk “Tussen de Vaarten”. We zijn gehuisvest in een aantrekkelijk gebouw, samen met een kinderopvanginstelling. De school is onderdeel van Brede school de Compositie en werkt met een continurooster in20- 21 homogene groepen.  
 
Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature, dan kun je contact opnemen met de directie van de school, Joke Walda of Annet van Brussel (0367671573)
Heb je behoefte aan meer informatie over de school: www.compositie.asg-almere.nl
 
Wil je solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV via  de sollicitatiebutton op deze pagina.

Een Verklaring Omtrent Gedrag maakt deel uit van de aanstellingsprocedure..
 
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LA
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.