Vacature Senior Groepsleerkracht in Barendrecht

Onderwijs

Over De Wilgen

Naam school
De Wilgen
Contactpersoon
Mevr. De Bruijn
Plaats
Barendrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
De Wilgen biedt onderwijs aan ongeveer 200 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Onze leerlingen hebben door (het vermoeden van) een psychische stoornis behoefte aan extra ondersteuning bij het leren.
Een klein deel van de leerlingen is opgenomen bij één van de behandelafdelingen van Yulius Zorg. Alle andere leerlingen komen uit de regio.

 

Vacature

Functietitel
Senior Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
5-4-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8000 - 1,0000
Aantal uren
32 - 40
Omschrijving
Voor locatie De Wilgen te Barendrecht en het dependance te Rotterdam ontstaat per direct een vacature voor de functie van
 
Senior groepsleerkracht (IB-taken)
32-40 uur per week, wtf 0,8000 - 1,0000
 
Waar kom je te werken?
De Wilgen biedt onderwijs aan ongeveer 200 leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar. Zij ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van een psychiatrische belemmering. Bij de groepskeuze van de leerling houden we rekening met leeftijd, leervorderingen, sociaal-emotionele ontwikkeling en de aard van de stoornis. Hierdoor zijn de klassen anders samengesteld dan op de meeste andere scholen. Het onderwijs dat op De Wilgen geboden wordt, vindt zijn uitgangspunten in de kerndoelen van het basisonderwijs. Het leerstofaanbod wordt, waar nodig, aangepast aan de mogelijkheden van het kind.
De Wilgen voert een actief terugplaatsingsbeleid. Binnen De Wilgen zitten ook kinderen die opgenomen zijn binnen de kliniek. Als een kind wordt ontslagen en weer thuis of elders gaat wonen dan moet er in principe een andere school voor de leerling gezocht worden. Zo komt het dus voor dat leerlingen de locatie verlaten voordat ze twaalf jaar zijn.
 
Veel van onze leerlingen hebben problemen met het herkennen en benoemen van hun gevoelens. Omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen op een goede manier met elkaar en met andere mensen omgaan, besteden we hier veel aandacht aan. Alle medewerkers helpen de leerlingen bij het herkennen en benoemen van gevoelens, het oplossen van problemen en het beheersen van impulsief gedrag.
 
Wat zijn de kerntaken?
Als senior groepsleerkracht geef je onderwijs aan en begeleid je leerlingen in het speciaal onderwijs en lever je daarnaast een bijdrage aan de schoolorganisatie, coƶrdineer en begeleid je werkzaamheden zoals de leerlingenzorg en coaching trajecten en begeleid je nieuwe leerkrachten. Je neemt deel aan projectgroepen en draagt bij aan de ontwikkeling van het meerjaren schoolplan.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Pabo
Functie-eisen
Waar zijn wij naar op zoek?
Je beschikt bij over een afgeronde PABO opleiding en je bent in het bezit van de HBO-Masteropleiding Special Educational Needs (SEN) of vergelijkbare opleiding of je bent bereid deze te volgen. Tevens een afgeronde IB opleiding en aantoonbare ervaring hierin. Bovendien heb je inlevingsvermogen in de psychiatrische problematiek van de kinderen en jongeren. Affiniteit en/of ervaring met het werken.
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wat hebben wij te bieden?
Salariƫring en rechtspositie zijn conform de cao-PO. De functie is ingeschaald in schaal LC.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil je meer weten?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Marieke de Kreek-Haven, bovenschools directeur, e-mail: M.deKreek-Haven@yulius.nl .
 
Je sollicitatie kun je o.v.v. vacaturenummer PO 18-930, je naam en personeelsnummer, per e-mail richten aan: sollicitatie_3@yulius.nl
 
 
 
  • De vacaturetekst wordt na de sluitingsdatum van de website verwijderd.
  • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
  • Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
  • Bij voldoende reacties behouden wij ons het recht voor de vacature eerder te sluiten.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.