Vacature Leraar Nederlands in Den Bosch

Onderwijs

Over Koning Willem I College

Naam school
Koning Willem I College
Contactpersoon
Dhr. Van Nistelrooij
Plaats
Den Bosch
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Het Koning Willem I College is een vooruitstrevend Regionaal Onderwijs Centrum (ROC) voor middelbaar beroepsonderwijs, vervolgonderwijs en educatie. We zijn een echt Community College, een bruisend middelpunt van binnen- en buitenschoolse activiteiten die het leren bevorderen en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het college biedt je gelegenheid om ambities vorm te geven binnen een plezierige, inspirerende en informele werkomgeving. Dat dit door medewerkers zo wordt ervaren, blijkt Uit de medewerkerstevredenheidsonderzoeken die regelmatig gehouden worden. In 2015 is het college vanuit “het beste werkgeversonderzoek” verkozen tot beste onderwijswerkgever en behaalden we de 6de plaats van beste werkgevers in het land. Het Koning Willem I College hecht veel belang aan de kwaliteit van de medewerkers. Zij worden beschouwd als professionals en krijgen optimale kansen om zich (verder) te ontwikkelen.

Onze Missie
Het succes van de student is de reden van ons bestaan

Onze Visie
Gewoon een goede school

Onze Kernwaarden
· Wij zijn een community college
· Wij spreken alle talenten aan
· Wij voeden creatief denken
· Wij verleggen grenzen
· Wij gaan voor een betere wereld
 
Bijzonderheden

Vacature

Functietitel
Leraar Nederlands 
Plaatsingsdatum
13-3-2018
Met ingang van
Nieuwe schooljaar
Referentienummer
20180302
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,8
Aantal uren
17,6
Omschrijving
Wil jij jouw passie voor de Nederlandse taal graag overdragen middels interessante lessen binnen onze afdeling International Business Studies? Ben jij een enthousiaste, flexibele en coachende leraar Nederlands die goed functioneert binnen een geheel nieuw onderwijsconcept?

Leraar Nederlands

In 2017 is het Koning Willem I College uitgeroepen tot ‘meest ideale mbo-leeromgeving’ uitgeroepen. Ook de afdeling International Business Studies is trots dat zij een bijdrage hebben mogen leveren aan dit resultaat. Voor deze afdeling zijn we ingaande nieuwe schooljaar op zoek naar een leraar Nederlands, die het ook leuk vindt om Loopbaan & Burgerschaps-, communicatie- en (in beperkte mate) rekenlessen te verzorgen. Daarbij ligt de nadruk op het geven van Nederlands.De nieuwe leraar Nederlands zal deel gaan uitmaken van een team van 4 leraren binnen International Business Studies. Dit team houdt zich bezig met het vormgeven en uitvoeren van de opleiding Marketing & Communications Officer op niveau 4, welke van start gaat het schooljaar 2018/2019. De opleiding, waarin veel traditionele onderwijsconcepten worden losgelaten, volgt een methode waarin instructie niet meer rechtstreeks door de docent wordt gegeven, maar waarbij de aspecten van coaching, het bieden van structuur en het geven van gepersonaliseerd onderwijs op maat aan iedere leerling centraal staan. Het onderwijs wordt ondersteund door veel technologie. Van nieuwe docenten wordt verwacht dat zij zich snel bekwamen in de systemen die worden gebruikt en niet bang zijn om met camera's (zowel traditionele als 360°) te werken. 

Taakomschrijving
 • De leerlingen op een plezierige en effectieve wijze lesgeven / begeleiden, afgestemd op hun opleiding, leerwensen en beginniveau.
 • Het begeleiden van leerlingen op school en/of in de praktijk.
 • Het in samenspraak met het team samenstellen van leer- en oefenmateriaal en van de les- en leermethode, alsmede de begeleiding en beoordeling van werkstukken en afstudeerprojecten. De teamoverleggen zullen ook plaatsvinden in de Engelse taal.
 • Het leveren van een bijdrage aan het samenstellen van onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van voorstellen voor (onderwijs)vernieuwing en de advisering van het management op dat gebied.
 • Een bijdrage leveren aan de afstemming van het proces m.b.t. toetsing en examinering alsmede het leveren van een bijdrage aan de toetsontwikkeling.      

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Kennis
 • Kennis van en ervaring met de vakgebieden en de bedrijfspraktijk.
 • Algemene theoretische kennis van pedagogische en didactische methoden en technieken.
Vaardigheden
 • Vaardig in het overdragen van kennis.
 • Een coachende mindset.
 • Vaardig in het begeleiden en motiveren van leerlingen en het opzetten van onderwijsprogramma’s.
 • Vaardig in het toepassen van didactische methoden en technieken.
 • Beheersing van de Engelse taal op B2/C1-niveau.                  
Opleidingseisen
 • Afgeronde tweedegraads lerarenopleiding Nederlands.
 • PABO-diploma, aangevuld met de Minor ‘inleiding docent Nederlands’ en de bereidheid om de volledige tweedegraads bevoegdheid te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of 9
Arbeidsvoorwaarden
 • Het maximum salaris dat bij de aanstelling hoort is € 4019,- bruto op basis van een fulltime betrekking.
 • Verder biedt het Koning Willem I College uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en kan er gerekend worden op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke vakantieregeling en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op een nader te bepalen datum.     

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Raymon van den Berg (afdelingsdirecteur) via telefoonnummer 073-6249965. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.