Vacature Docent Mediatechnologie in Rotterdam

Onderwijs

Over Grafisch Lyceum Rotterdam

Naam school
Grafisch Lyceum Rotterdam
Contactpersoon
Mevr. Desiree Bijvoets
Plaats
Rotterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving

Het Grafisch Lyceum Rotterdam ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor de wereld van media, vormgeving, communicatie en technologie; de creatieve industrie. De organisatie telt 400 medewerkers en wekelijks volgen circa 4500 deelnemers een opleiding aan ons instituut. Opleidingen worden verzorgd in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast maakt ook een VMBO-afdeling deel uit van de instelling met leerwegen voor vormgeven en media. De instelling kenmerkt zich door innovatie, creativiteit, techniek, kwaliteit en een voortdurend streven naar verbetering in een uitdagende en evenwichtige omgeving voor medewerkers, leerlingen en studenten. Zowel aan medewerkers als leerlingen worden hoge eisen gesteld om gezamenlijke doelen te bereiken, maar ze kunnen tevens rekenen op een brede ondersteuning om aan de eisen te voldoen. Op het gebied van onderwijsvernieuwing in relatie tot nieuwe vormen van leren, informatie- en communicatietechnologie, het leveren van maatwerk en kwaliteit maakt het Grafisch Lyceum Rotterdam een snelle ontwikkeling door gebaseerd op een hoog ambitieniveau.

Vacature

Functietitel
Docent Mediatechnologie 
Plaatsingsdatum
9-3-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Vast
FTE
2,000
Omschrijving

Ten behoeve van de onderwijsafdeling Mediatechnologie zoeken wij zo spoedig mogelijk Docenten Mediatechnologie (2,0 fte)
  
De functie:
Als Docent Mediatechnologie maakt u deel uit van de onderwijsafdeling Mediatechnologie. De opleiding Mediatechnologie kent 2 richtingen, Applicatie- en mediaontwikkelaar en  Netwerk- en mediabeheerder. De opleiding Mediatechnologie heeft een gemeenschappelijke basisperiode van 2 lesperiodes, daarna kiezen de studenten een richting. De opleiding Mediatechnologie heeft de ambitie zich te ontwikkelen en te profileren als specialistische opleiding voor de Media branche. Ontwikkelingen en trends in deze media branche als crossmedia en audiovisuele techniek zijn dus belangrijke aandachtspunten in de ontwikkeling van het curriculum. Het onderwijs vindt voor een belangrijk deels thematisch plaats. Daarnaast zijn er diverse vakspecifieke leseenheden, die als leerlijnen klassikaal worden aangeboden. De opleiding kenmerkt zich vooral door het creëren van leersituaties waar studenten met elkaar en van elkaar leren, kennis vergaren en vooral zich de beroepshouding van de Mediatechnoloog eigen maken. De diverse werkzaamheden van de docent sluiten hier op aan.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste kandidaat die aantoonbare praktijkervaring heeft in het programmeren van applicaties in de media, – en game branche. Praktijkervaring in het geven van trainingen dan wel onderwijs, is een pré. De veelzijdigheid en de ambities van de opleiding vragen naar een ICT ’er die een brede technische interesse heeft binnen de media branche, iemand die kennis heeft van mobile en – web development, PHP en ASP.NET en bovendien affiniteit heeft met sociale- en crossmediale concepten.

Naast kennisoverdracht bent u in staat een bijdrage te leveren aan de vorming van jongeren tot zelfstandige, sociale en initiatiefrijke jonge mensen. Als persoon bent u verder flexibel, praktisch, creatief, vasthoudend, extravert en gericht op samenwerking en resultaat. U denkt vanuit het doel en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO MBO schaal LB
Arbeidsvoorwaarden

Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt een stimulerende werkomgeving, waarin de mens centraal staat en waar u zich prima kunt ontwikkelen. Verder bieden we onder meer een uitstekende verlofregeling, 13e maand, laptopregeling en diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden. De honorering is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal € 4.019,- bruto per maand exclusief vakantiegeld (schaal LB CAO MBO).

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met mevrouw M.E.T. Woudstra, Afdelingsdirecteur MBO, telefoon (088) 200 15 00. De oriënterende sollicitatiegesprekken worden gehouden op 27 maart a.s. De vervolggesprekken zijn ingepland op 6 april a.s. Uw sollicitatie kunt u tot en met 20 maart a.s. via het online sollicitatieformulier van het Grafisch Lyceum Rotterdam/Meesterbaan insturen. Ga naar de vacature op www.glr.nl en klik op ‘Solliciteren’.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.