Vacature Directeur in Almere

Onderwijs

Over Columbusschool

Naam school
Columbusschool
Contactpersoon
Mevr. M. Zijlstra
Plaats
Almere
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Almeerse Scholen Groep
De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.
De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.
Voor meer informatie over de Almeerse Scholen Groep: http://asg.asg-almere.nl/.

Vacature

Functietitel
Directeur 
Plaatsingsdatum
8-3-2018
Soort vacature
Fulltime
FTE
1,0
Omschrijving
De Almeerse Scholen Groep is voor de Columbusschool op zoek naar een
 
Directeur
Wtf 1.0
 
De Columbusschool is negen jaar geleden gestart in de wijk Almere Poort en is hard gegroeid naar ruim 600 leerlingen. De school is gehuisvest in twee moderne gebouwen. Het team werkt gedreven aan een aantal thema’s, zoals IPC, sportieve school en onderwijs aan meer- en hoogbegaafden. Programma’s als PBS ondersteunen de rustige en taakgerichte werksfeer. De school staat goed aangeschreven in de wijk. De opbrengsten zijn goed.
De school staat aan de vooravond van het herformuleren van de onderwijskundige visie.
Wij zoeken dan ook een ervaren onderwijskundig leider die samen met het team deze visie ontwikkelt en gezamenlijk optrekt om het onderwijs voor de kinderen voor de toekomst in te richten.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wie zoeken we?
Als directeur weet je het team te inspireren en motiveer je de medewerkers zich verder te ontwikkelen. Het team van de Columbusschool heeft veel kwaliteiten en opereert zelfstandig. Je richt de organisatie zodanig in dat medewerkers zich gekend voelen in hun talent en hun expertise kunnen benutten. Waar het kan, durf je de verantwoordelijkheid laag te beleggen. Je brengt heldere kaders aan, houdt focus op de verwezenlijking van de visie en bent resultaatgericht.
De Columbusschool streeft ernaar een krachtige gemeenschap te zijn en een constructieve rol te spelen in de wijk. Het is daarom belangrijk dat je in actieve verbinding staat met de kinderen, hun ouders, het team en de partners in onze wijk. Dit vraagt onder andere om adequate communicatiestijl en om doortastendheid. Als directeur zorg je er ook dat de school zich verbonden voelt met de ASG-organisatie en dat je met de school invulling geeft aan ons motto ‘De kracht van samen’.
 
Samengevat heb je gedegen kennis van en een visie op onderwijs, ben je een teamplayer en weet je talenten binnen je organisatie goed te benutten. Daarnaast vind je het prettig om deel uit te maken van een grote scholengroep waarbinnen er veel mogelijkheden zijn om samen te werken en jezelf  verder te ontwikkelen.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Voor een uitgebreidere profielschets of voor meer informatie kun je contact opnemen met Karlien Wegman, clusterdirecteur, e-mail: k.wegman@asg.nl of via het bestuurssecretariaat van de Almeerse Scholen Groep, telefoon 036 – 540 6314.
Voor informatie over de school: www.columbusschool.asg.nl.
Een uitgebreid competentieprofiel directeur kun je opvragen bij mobiliteit@asg.nl.

Sollicitatie
Als deze functie je aanspreekt en je past binnen het beschreven profiel, dan zien wij graag je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 22 maart a.s., met referenties, tegemoet via de sollicitatiebutton op deze pagina. Je kunt je sollicitatie richten aan mevrouw K. Wegman.
 
Uit de reacties wordt een selectie gemaakt voor een gesprek met het College van Bestuur. Hieruit worden kandidaten geselecteerd voor een gesprek met een benoemingsadviescommissie (BAC).
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

De wervingsprocedure wordt gelijktijdig binnen en buiten de Almeerse Scholen Groep uitgevoerd. Interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.