Vacature Docent Nederlands 1e of 2e graad in Amsterdam

Onderwijs

Over De Amsterdamse MAVO

Naam school
De Amsterdamse MAVO
Contactpersoon
Mevr. van Hoogen
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Humanisme
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
Mavo
Beschrijving

Omschrijving
De Amsterdamse MAVO is de allereerste Humanistische school van Nederland. De Amsterdamse MAVO biedt categoraal Mavo onderwijs aan in een kleine school waar iedereen elkaar kent. Wij zijn in september 2016 met twee klassen gestart. In het schooljaar zijn er drie klassen van 22 bijgekomen en aankomend schooljaar is er ruimte voor drie klassen van maximaal 24 leerlingen. 
Wij zijn de enige school die valt onder de stichting De Amsterdamse MAVO.

Humanistisch onderwijs is meer dan alleen een diploma halen. Wij zijn een maatschappelijk geëngageerde school op humanistische grondslag. De school staat samen met de leerlingen midden in de samenleving en doet daaraan actief mee door middel van onze participatieprojecten. Wij noemen ons daarom een participatieschool. Uitganspunt vormen onze humanistische waarden.  
In ons onderwijsproces vinden we niet alleen kwalificatie belangrijk maar ook burgerschap en vorming. Deze drie gebieden zijn even belangrijk in onze school en vormen samen één geheel.
 
Wij zoeken docenten die enthousiast zijn over ons onderwijsconcept en samen met ons de school willen opbouwen. Die ondernemend zijn en het leuk vinden om, behalve hun eigen vak te doceren, samen met collega’s uit andere disciplines (maatschappelijke) projecten vorm te geven en te leiden. Hiervoor is creativiteit, energie, vakmanschap, flexibiliteit en professionaliteit nodig.
Docenten moeten aantoonbaar specialist zijn in hun vak, over uitmuntende pedagogisch en didactisch kwaliteiten beschikken en in staat zijn om te differentiëren. Tevens verwachten wij dat collega’s de humanistische waarden onderschrijven. Naast je vakbekwaamheid maken we graag gebruik van je talenten op andere gebieden die passen binnen Sport, Wetenschap&Techniek en Kunst&Cultuur.
Al onze medewerkers zijn samen 1 team. Dit betekent dat iedereen vanuit dezelfde visie werkt en waarin onze waarden leidend zijn. We geven niet alleen les maar zijn ook actief op de gebieden burgerschap en vorming.
Binnen de school heeft niemand een eigen koninkrijkje. De schoolleiding staat voor de klas en collega’s bezoeken elkaars lessen om af te stemmen en feedback te geven.
Er is veel aandacht voor de individuele leerling op het gebied van (cognitieve) ontwikkeling, vorming en talentontwikkeling.  

Eisen
- 1e of 2e graads docent
- Ervaring op MAVO niveau (ervaring met examinering op MAVO niveau is een pre)

Aanbod
- Werken in een ondernemend en enthousiast team.
- Meebouwen aan de ontwikkeling van de school
- Nemen van verantwoordelijkheid in een open organisatie
- Opbouwen van curriculum met geïntegreerde vakoverstijgende (maatschappelijke) projecten
- Ontwikkelen van je eigen projectleiderschap
- Begeleiden van persoonlijke ontwikkeling van leerlingen
- Verantwoordelijk voor je eigen vak
- Vertegenwoordigen van je vakgroep
- Stage en bijscholing (ook in het bedrijfsleven)

Arbeidsvoorwaarden                  
Salarisschaal: in overleg
Nadere informatie op www.deamsterdamsemavo.nl 
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e of 2e graad 
Plaatsingsdatum
28-2-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
± 0.55
Aantal uren
14
Omschrijving
De Amsterdamse MAVO is een nieuwe school op humanistische grondslag die in september 2016 is gestart met twee klassen. Inmiddels hebben wij 106 leerlingen verdeeld over 5 klassen. Voor het schooljaar 2018-2019 hopen wij weer te groeien met drie  brugklassen. Voor de sectie Nederlands zoeken wij voor het schooljaar 2018-2019 een 2e docent. 
Deze FTE kan uitgebreid worden naarmate wij nog groeien in leerlingenaantal.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een eerste graads docent die ervaring heeft met lesgeven op de MAVO, alswel de examinering hiervan.
We zoeken iemand die met ons de school gaat opbouwen en dus ook een vierjarig curriculum kan schrijven en daarbij de methode uitzoekt of zelf ontwikkelt. Verder werk je samen met collega's van andere vakken om onze vakoverstijgende participatieprojecten vorm te geven. Zie onze website www.deamserdamsemavo.nl  
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
in overleg
Arbeidsvoorwaarden
Volgens de CAO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.