Vacature Docent CKV in AMSTERDAM

Onderwijs

Over Altra

Naam school
Altra
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
AMSTERDAM
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Docent CKV 
Plaatsingsdatum
14-2-2018
Met ingang van
Per direct
Referentienummer
1852ME
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 tot 0,8
Omschrijving
Stichting Altra zoekt ten behoeve van het Koppeling College kandidaten voor de functie van:
 
Docent CKV
locatie Koppeling College (Amsterdam Zuid Oost )
vacature voor 16-32 uur 
 
Wie ben jij?


Je hebt een hart voor leerlingen. Met jouw energie en didactische vaardigheden maak je van elke dag een bijzondere dag! Je bent vakinhoudelijk op de hoogte, maar vooral ook geïnteresseerd in de leerlingen. Je hebt aandacht voor de individuele leerling, een “speciale leerling”. Op het Koppeling College zitten jongeren met een specifieke ondersteuningsbehoefte maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben mogelijkheden en talenten. We willen hen de groei bieden, die ze verdienen, daarvoor zijn goede medewerkers nodig. Wij zoeken jou!
 
 
Inhoud van je functie


Als Docent CKV ben je verantwoordelijk voor  het geven van onderwijs aan een groep van maximaal tien jongeren. Je geeft les in Beeldende Kunst en Vormgeving en daarnaast algemeen vormende vakken (AVO) bijvoorbeeld Nederlands, Rekenen en Wiskunde, Engels, Mens en Maatschappij en aanvullende vakken, die een leerling nodig heeft om aan te sluiten bij vervolgonderwijs. Dit gaat in overleg Het is een pre als je ervaring, affiniteit hebt met Techniek.  Naast het lesgeven, ben je verantwoordelijk voor de leerlingbegeleiding en de onderwijsontwikkeling. Het is hierbij van belang dat je stevig in je schoenen staat, een bouwer bent en in staat bent om werk te zien en vervolgens op te pakken. Naast het lesgeven, ben je verantwoordelijk voor de leerlingbegeleiding (mentoraat) en de onderwijsontwikkeling. Tevens is het van belang dat je zelf graag nog wil leren gezien het vernieuwende karakter van deze voorziening.
 
 
Koppeling College
De Koppeling (onderdeel van Spirit) is een besloten behandelcentrum voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De jongeren zijn middels machtiging gesloten jeugdzorg in De Koppeling geplaatst vanwege gedragsproblemen en het vastlopen op meerdere leefgebieden. Het  geïntegreerd dagprogramma staat centraal. Het onderwijs (vso, pro, mbo, stage) wordt intern verzorgd door Altra en maakt deel uit van het individueel dagprogramma van therapie, zorg, onderwijs, vrijetijdsbesteding en sport. Er wordt 48 weken per jaar een programma aangeboden. In de vakantieweken leveren docenten van school ook een bijdrage.
Daarnaast bieden wij intern onderwijs bij Pinq, onderdeel van Spirit, een open behandelgroep, dat zich richt op meisjes, die te maken hebben (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel geweld en/of uitbuiting: de zogenaamde gender sensitieve hulp. Er is een een op maat gemaakt integraal dagprogramma voor de meisjes  ontwikkeld. Altra maakt onderdeel uit van dit integrale dagprogramma en is verantwoordelijk voor het verzorgen van onderwijs. Pinq is in het centrum van Amsterdam. Het is ook mogelijk dat je bv 1 dag les geeft op Pinq.
 
Wij zoeken iemand met:
 • Je bent in het bezit van een eerste of tweedegraads docentenopleiding voor Beelden Kunst en Vorming.
 • Je hebt ervaring binnen het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs;
 • Je hebt ervaring/ affiniteit met de doelgroep;
 • Je beschikt over uitstekende didactische vaardigheden;
 • Je hebt oog voor detail en risico, die ten alle tijden klaar staat voor de leerling en tot het uiterste gaat om de leerling en het gezin te bereiken;
 • Je bent daadkrachtig en staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt geduld, inlevingsvermogen, humor en sensitiviteit en je bent een stabiele factor voor de leerlingen, het team en de ouders;
 • Je bent een vernieuwer en een verbinder, die verschil kan maken;
 • Je analyseert groepsdynamische processen en je zet interventies in die de veiligheid bevorderen.
 
Wat bieden wij?
 
 • Werken binnen een uniek en uitdagend programma voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte
 • Dynamische functie binnen multidisciplinair,  zelfsturend team met een open en informele cultuur
 • Er is overleg mogelijk over het aantal fte. Geef in je brief je voorkeur aan.
 • De gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk. Er zal eerst een overeenkomst voor bepaalde tijd (1 jaar ) worden aangegaan.  
 • De CAO Primair Onderwijs is op deze functie van toepassing (schaal LB, minimaal € 2.525, - en maximaal € 3.826, - bruto per maand bij een fulltime aanstelling)
 
Wat is er dan zo speciaal aan ons onderwijs?
Meer informatie over Altra vind je op http://www.altra.nl/onderwijs/speciaal-onderwijs/ons-onderwijs/
 
Solliciteren
 
Je motivatie en Curriculum Vitae ontvangen we graag uiterlijk 22 februari 2018, via het mailadres werk@altra.nl t.a.v. mevrouw H. Aktas, Medewerker HR, onder vermelding van vacaturenummer 1852ME in het onderwerp.
 
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Janet Schut, directeur, op telefoonnummer 06 – 4628 2118.
 
Deze vacature is zowel intern als extern gesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.