Vacature Docent toneel 0,3 FTE in Amsterdam

Onderwijs

Over Stichting voor Voortgezet Vrije Schoolonderwijs No

Naam school
Stichting voor Voortgezet Vrije Schoolonderwijs No
Contactpersoon
Mevr. Pluut
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving

De Stichting voor Voortgezet Vrije Schoolonderwijs Noord Holland staat niet op zichzelf. Ze is een loot aan een wereldwijd vertakte stam van Vrije Scholen, waarvan de eerste in 1919 in Duitsland werd opgericht. De eerste Nederlands Vrije School ontstond in Den Haag.

Op de Vrije School wordt geen vat gevuld, maar een vuur ontstoken. Omdat de Vrije School niet alleen wil opleiden voor een diploma, maar ook belangstelling schenkt aan de mens achter de leerling, is er ook veel aandacht voor de klas als gemeenschap. Opgroeien doe je niet alleen. Hoewel het individuele leertraject in de jaren naar het examen toe steeds duidelijker vormen aanneemt, wil de school ook een werkplaats zijn voor sociale vorming: hoe leer ik met de ander omgaan? Aan het einde van de Vrije School cumineert de uiterlijke biografie in een regulier landelijk examen en de innerlijke biografie in een eindwerkstuk, kunstreis, biografieweek en een eindgesprek.

Zoals ontwikkeling voor onze leerlingen centraal staat, verwachten we dat ook van onze nieuwe collega's. Er is veel aandacht voor samenwerking binnen onze eigen leergemeenschap.

Vacature

Functietitel
Docent toneel 0,3 FTE 
Plaatsingsdatum
8-2-2018
Met ingang van
5-3-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,3
Aantal uren
8 - 10 lesuren
Omschrijving
Per 5 maart 2018 zijn wij vanwege het vefrtrek van een collega op zoek naar een enthousiaste bevoegde docent toneel voor ongeveer 0,3 fte, schaal LB. Op termijn (na een gebruikelijke proeftijd van een jaar) gaat het om een vaste aanstelling. De vacature betreft periodes en vaklessen in de afdelingen Vmbo-t, Havo en Vwo, voornamelijk in de lagere klassen, maar ook in de bovenbouw. Kandidaten wordt gevraagd twee dagen per week beschikbaar te zijn voor de vaklessen en, vanaf volgend schooljaar, gedurende enkele periodes vijf ochtenden per week van 8:30 tot 10:00 uur.

Wij zijn op zoek naar een docent met de volgende kwaliteiten:
- creativiteit in het vormgeven van de lessen;
- liefde voor het theater en toneel;
- affiniteit met het onderwijs op de Vrijeschool of de wil zich daarmee te verbinden;
- een ruime werkervaring en pedagogische vaardigheden;
- ervaring in het lesgeven aan Vmbo-t & Havo/Vwo.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Je hebt een afgderonde HBO opleiding Drama en je hebt bij voorkeur via een SLO een bevoegdheid voor lesgeven. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Je wordt ingeschaal in LB waarbij we aansluiten bij je laatst verdiende salaris. 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil jij je liefde voor leerlingen, theater, onderwijzen, vrijeschoolpedagogie én het vak toneel combineren? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op het Geert Groote College Amsterdam. Reacties voor donderdag 15 februari 2018 graag mailen naar Renate Besuyen-Hagenouw, rhagenouw@ggca.nl. Je kunt haar ook mailen voor vragen over de functie. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 19 februari.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.