Vacature Docent Spaans 2e graads in Willemstad, Curaçao

Onderwijs

Over Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur

Naam school
Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur
Contactpersoon
Mevr. Van Lamoen-Garmers
Plaats
Willemstad, Curaçao
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
VMBO, HAVO, VWO
Beschrijving
Het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) op Curaçao is verantwoordelijk voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met een Rooms-Katholieke grondslag.

Naast de reguliere scholen bieden we ook speciaal onderwijs in zowel het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs.
Op onze 52 scholen leiden we 18.000 leerlingen op tot verantwoordelijke wereldburgers met zicht op eigen talenten. We bieden de leerlingen een veilige leeromgeving met ruimte voor ontplooiing. In totaal zijn er 1.300 medewerkers werkzaam. Hiermee is RKCS het grootste schoolbestuur op Curaçao.

Op de scholen staat maatwerk voor elke leerling centraal, zowel op het gebied van ‘leren’  als ‘zorg’. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling en groei van medewerkers.

Op 8 scholen in het primair onderwijs wordt in groep 1 t/m 4 gealfabetiseerd in het Papiamentu. Daarna is het Nederlands instructietaal. De overige 19 scholen alfabetiseren in het Nederlands. Voor alle scholen in het voortgezet onderwijs geldt Nederlands als instructietaal. Examens in zowel primair als voortgezet onderwijs zijn in de Nederlandse taal opgesteld. 
 
Bijzonderheden
Op Curaçao hanteren we andere termen maar de schooltypen zijn vergelijkbaar met de scholen in Nederland.  

Zo gebruiken we de term ‘funderend onderwijs’ i.p.v. ‘primair onderwijs’.

Het voortgezet onderwijs bestaat uit de volgende onderwijsniveaus:  VSBO (=VMBO), HAVO/VWO en SBO (=MBO). De naamgeving in het speciaal onderwijs is gelijk aan die van Nederland. 

Duur lesuur voortgezet onderwijs: 45 minuten
Voor meer informatie: www.rkcs.org
 

Vacature

Functietitel
Docent Spaans 2e graads 
Plaatsingsdatum
31-1-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Aantal uren
32
Omschrijving
Heeft u affiniteit met onderwijs geven onder de zon? En bent u bereid zich onder te dompelen in een andere cultuur? Dan bieden wij u deze uitdaging.

Voor onze scholen in het voortgezet onderwijs zijn we op zoek naar meerdere enthousiaste docenten, bij voorkeur met internationale werkervaring.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • 2e graads bevoegdheid Spaans
  • positieve attitude, samenwerken, maatwerk, flexibiliteit en centraal stellen van elke leerling
  • enthousiasme om voor minimaal 3 jaar naar Curaçao te emigreren
  • bereidheid tot geven van referentie

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Voor onderwijzend personeel is in principe een 3-jarige arbeidsovereenkomst met optie tot verlenging van toepassing. De inschaling vindt plaats op basis van de Bezoldigingsregeling Onderwijspersoneel Curaçao.

Deze regeling wordt door elk schoolbestuur gehanteerd. Zodoende zijn er geen verschillen qua inschaling tussen de schoolbesturen.
Uitzendvoorwaarden zijn van toepassing als u aanspraak kunt maken op de uitzendregeling.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Uw solllicitatiebrief en curriculum vitae zien we graag tegemoet. U kunt deze mailen naar: werving@rkcs.org. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u hiervoor ook gebruik maken van genoemd mailadres.

Bij ontvangst van uw sollicitatiebrief sturen wij een bevestiging. Wordt u vervolgens geselecteerd, dan ontvangt u een uitnodiging voor een selectiegesprek in Nederland. Deze gesprekken  vinden plaats in de periode 12 februari t/m 26 februari 2018.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.