Vacature Docent Nederlands 2de graads in Breda

Onderwijs

Over Newmancollege

Naam school
Newmancollege
Contactpersoon
Mevr. Manders
Plaats
Breda
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
Mavo, HAVO, VWO, Gymnasium, Technasium
Beschrijving
Het Newmancollege is een school die op allerlei gebied veel oog heeft voor de leerling. Het Newman staat bekend als een open en hartelijke school die goed is in onderwijs én begeleiding, met een sterke maatschappelijke betrokkenheid. Dat zien wij terug in het aanbod onder én na schooltijd.
Met de start van ons technasium en het Bèta Challenge Programma gingen er heel veel deuren open voor leerlingen met interesse in bèta-vakken. De technasiumafdeling op het Newmancollege is uniek voor Breda en omgeving. Havo en vwo-leerlingen met belangstelling voor techniek en vormgeving volgen het vak Onderzoek en Ontwerpen en werken in projecten aan realistische opdrachten aangeleverd door het bedrijfsleven en door instellingen. Voor de mavoleerlingen is er het Bèta Challenge Programma. 
Verder heeft het Newmancollege een eigentijds vak Design & Multimedia. Het vak D&M is een aantrekkelijke combinatie van muziek, tekenen en informatiekunde. D&M biedt de leerlingen de mogelijkheid hun creativiteit te ontwikkelen.
Omdat kinderen van nature leergierig zijn, richten wij het onderwijs zo in dat het uitdagend en interessant is. Docenten hebben een stimulerende rol en geven hun leerlingen de ruimte om te groeien naar zelfstandigheid en naar verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Wij bieden een energieke, aantrekkelijke en veilige omgeving met een sterk pedagogisch klimaat. Dat vinden wij essentieel voor het goed functioneren van zowel leerlingen als personeel

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2de graads 
Plaatsingsdatum
26-1-2018
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 fte
Aantal uren
11
Omschrijving
Wij zijn met spoed op zoek naar een of twee docenten Nederlands voor 8 lessen (ongeveer 0,45 fte) vwo onderbouw en 3 lessen (ongeveer 0,15 fte) mavo onderbouw. Daarnaast dient de docent ook beschikbaar te zijn voor het geven van ondersteuningslessen. Deze staan op maandag en donderdag op blok 6 in het rooster. Blok 6 begint om 15.15 uur.

De betreft de volgende klassen:
TG3a    =   combiklas technasium/gymnasium
A3a       =  atheneum klas
AG2a    =  combiklas atheneum/gymnasium
T2a       =  technasium vwo klas

M2c       = mavo 2de klas

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
De docent dient te beschikken over een 2de graads bevoegdheid en over enige jaren ervaring in het lesgeven aan leerlingen in de onderbouw.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van aantoonbare ervaring is een LC functie bespreekbaar.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Na de sluitingstermijn maken de leden van de sollicitatiecommissie een selectie uit de binnen gekomen brieven en worden er kandidaten uitgenodigd voor een nadere kennismaking.
De sollicitatiecommissie bestaat uit een directielid en de voorzitter van de sectie Nederlands.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.