Vacature Docent Nederlands 2e graad in Arnhem

Onderwijs

Over Lorentz Lyceum

Naam school
Lorentz Lyceum
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
Arnhem
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Op het Lorentz Lyceum leiden wij leerlingen op tot verantwoordelijke, zelfbewuste wereldburgers, die in staat zijn de regie over hun leven in eigen hand te nemen. Dat is belangrijk, omdat ze opgroeien in een wereld die snel verandert. Juist daarom willen wij onze leerlingen handvatten geven waarmee ze zich straks zelfstandig @home in the world kunnen voelen. Ken jezelf, verbind verschillen en ontdek de wereld zijn voor ons belangrijke kernwaarden. Wij laten ons inspireren door internationale onderwijsconcepten zoals IMYC. Het profiel van onze school; de leerling heeft regie over het leren in internationale context.
 
Wij bieden regulier en tweetalig onderwijs op havo en vwo niveau. De Arnhem International School maakt ook onderdeel uit van het Lorentz Lyceum. Met ingang van het schooljaar 2017 – 2018 starten wij ook met een gymnasium en een hoogbegaafden afdeling (OPUS). Het Lorentz Lyceum gaat in de komende jaren nieuwbouw realiseren nabij het station Arnhem-Zuid.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
9-1-2018
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6
Omschrijving
HET LORENTZ LYCEUM ARNHEM ZOEKT EEN
Docent Nederlands   (2e graad)                     ca. 0,6 fte
 
DE UITDAGING
Wij zijn per direct op zoek naar een docent Nederlands in de tweede graad. Je verzorgt lessen aan leerlingen in de onderbouw van de afdelingen mavo, havo en vwo.  
 
JOUW PROFIEL
Jij beschikt over een 2e graads bevoegdheid voor het vak Nederlands of bent in de afrondende fase van je studie hiervoor. Je bent een didacticus die de ontwikkeling van de leerling voorop stelt en dat zien wij terug in jouw lessen. Je neemt initiatief in het ontwikkelen van een eigen curriculum om de kwaliteit van het aanbod naar een nog hoger niveau te tillen. Jij bent de coach die oog heeft voor de talenten en uitdagingen van elke leerling. Op pedagogisch vlak durf je de touwtjes uit handen te geven en laat je de leerling aan het roer staan. Je werkt oplossingsgericht en staat stevig in je schoenen. Jij levert een actieve bijdrage aan de vele internationaliseringsactiviteiten van onze school en denkt pro-actief mee over continue vernieuwing van onze activiteiten die daarmee de kwaliteit van onze school verbetert. Jij stimuleert en motiveert de leerlingen tot een onderzoekende houding onder andere door hierin een voorbeeldrol te vervullen.
 
Kortom: een docent die bereid is om met onze leerlingen samen de wereld te ontdekken! Wij bieden veel extra’s aan de leerlingen en wij hebben ook hoge verwachtingen van onze leerlingen, dus jij als docent moet ook wat extra’s (blijven) bieden.
 
Als Lorentz docent ben je bereid om vakoverstijgend samen te werken met collega’s om mooie onderwijs programma’s te maken en weet je samen met ouders afspraken te maken om te komen tot een kwalitatief hoge begeleiding van de leerlingen. Je durft en bent in staat om buiten de bestaande en bekende kaders te denken en dit te vertalen naar innovatieve en kwalitatief hoogwaardige
onderwijsopdrachten.
Past dit profiel bij jou en wordt je hier enthousiast van? Dan maken we graag kennis met jou!
 
WIJ BIEDEN
Het betreft een vacature voor een tijdelijk dienstverband voor een vacature wegens ziektevervanging. Deze functie is ingeschaald conform de LB schaal (€2601- 3978). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 
Het Lorentz Lyceum maakt onderdeel uit van Quadraam en is daarmee één van de 13 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Arnhem, Liemers en Overbetuwe. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeert zij in de verdere ontplooiing daarvan. Voor permanente professionalisering worden dan ook royale  middelen en mogelijkheden geboden door middel van o.a. het Virtueel Ontwikkelings- Centrum (www.voc-quadraam.nl).
 
MEER INFORMATIE
Meer informatie over het Lorentz Lyceum staat op www.lorentzlyceum.nl.
 
In geval van vragen over deze vacature of voor andere aanvullende informatie kun je contact opnemen met
mevrouw Caroline Herberman, conrector, te bereiken via telefoonnummer
026- 3202850.
 
REAGEREN
Reageren op deze vacature kan tot en met 15 januari 2018.
 
LET OP !! sollicitaties buiten Meesterbaan om kunnen wij niet in behandeling nemen.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.