Vacature Docent scheikunde en biologie LB/LC in Maassluis

Onderwijs

Over Lentiz Reviuslyceum

Naam school
Lentiz Reviuslyceum
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Maassluis
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lentiz | Reviuslyceum Het Lentiz | Reviuslyceum is gevestigd in Maassluis in een rustige wijk bij het Wipperspark en aan het water. Het is een interconfessionele school voor havo en vwo. De sfeer in de school is vanwege de kleine omvang gemoedelijk. Iedereen kent iedereen. Er zijn diverse extra’s voor de leerlingen. Zo worden er in de brugklus allerlei interessante onderwerpen behandeld als sterrenkunde, mythologie, etc. In het tweede en derde jaar wordt er het extra vak Spaans gegeven. Maar ook in de bovenbouw onderscheidt deze school zich door het geven van de vakken management en organisatie, informatica en filosofie. Daarnaast is er het hele jaar door veel aandacht voor allerlei culturele activiteiten. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent scheikunde en biologie LB/LC 
Plaatsingsdatum
22-12-2017
Met ingang van
1 mei 2018
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8 fte
Omschrijving
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in de regio’s Nieuwe Waterweg Noord, Midden-Delfland en het Westland. Lentiz staat voor goed onderwijs voor alle leerlingen, is ondernemend en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in samenwerking met de regio. Lentiz onderwijsgroep telt 11 scholen met 7500 leerlingen en 800 medewerkers.
 
Voor Lentiz | Reviuslyceum in Maassluis zoeken wij een:
 
Docent Scheikunde en Biologie, niveau LB of LC
Tijdelijk (vervanging zwangerschap)

Ingangsdatum: 1 mei 2018,
Werktijdenfactor: 0,8 fte
 
Lentiz | Reviuslyceum is dé school voor havo- en vwo-onderwijs in Maassluis. Het is een betrokken school die eigentijds onderwijs op hoog niveau aanbiedt. We zijn vastbesloten om de leerlingen vanaf de brugklas uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Lentiz | Reviuslyceum gelooft in de meerwaarde van ICT in het onderwijsproces. Er wordt onder andere veelvuldig gebruik gemaakt van digitale leermiddelen en we hechten veel waarde aan de kwaliteit en veelzijdigheid van de leeromgeving. Daarnaast staan internationalisering en burgerschapsvorming hoog in het vaandel. Zo willen we leerlingen optimaal toerusten om als volwaardig mens in een internationaal georiënteerde samenleving te kunnen functioneren. Voor leerlingen die meer aankunnen dan het reguliere vwo-programma is er de Comeniusleerlijn, waarbij verdieping en verbreding wordt aangeboden in de vorm van versterkt taalonderwijs en een leerlijn life and science. Lentiz | Reviuslyceum telt 825 leerlingen en er werken 85 medewerkers.
 
Functiebeschrijving:
We zijn op zoek naar een enthousiaste collega, liefst met werkervaring in het vo onderwijs. Je bent een flexibele teamspeler en je kunt goed inspelen op de leefwereld van leerlingen. Je bent bekend met de trends in het onderwijs en je speelt in op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ben je continu bezig met de verdere ontwikkeling van je vakinhoudelijke en didactische kennis en vaardigheden
 
 Taakomschrijving:
- Verzorgen van lessen Biologie en Scheikunde in de bovenbouw
- Het ontwikkelen en afnemen van toetsen;
- Begeleiden van leerlingen in het leerproces;
- In teamverband een bijdrage leveren van aan de ontwikkeling van de school als geheel;
- Het motiveren en stimuleren van de leerlingen.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Functie-eisen:
- Tweede graad lerarenopleiding Biologie of Scheikunde
- Kennis van didactische methoden en technieken;
- Vaardig in het motiveren van leerlingen en het opzetten van leerplannen;
- Vaardig in het inspelen op veranderende onderwijsvragen 

Benodigde competenties:
- Betrokken;
- Flexibel;
- Pedagogisch wendbaar;
- Pro-actief
- Communicatief sterk;
- Goed kunnen samenwerken

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie? Martine Kramer, teamleider van Lentiz | Reviuslyceum (010 – 591 58 83 of *mkramer@lentiz.nl), geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.
 
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met
Marrit van Sprundel, Sr. HRM‑adviseur (010 - 434 99 25).
 
Reageren
Je kunt solliciteren via email: sollicitatie-REV@lentiz.nl, stuur je cv mee als bijlage. Je kunt uiterlijk tot 26 januari 2018 reageren.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.