Vacature Docent Nederlands 2e graad in Amsterdam

Onderwijs

Over Damstede

Naam school
Damstede
Contactpersoon
Mevr. van Heerden
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
HAVO, VWO, Gymnasium, Technasium
Beschrijving
Damstede wil een school zijn waarin gedacht wordt vanuit de leerling, waar onze leerlingen zich gezien voelen, waar personeel en leerlingen van en met elkaar leren en elkaar helpen. Personeel en leerlingen tonen verantwoordelijkheid voor elkaar en voor hun omgeving, zodat een veilige leer- en leefwereld ontstaat. Het is onze ambitie om kwalitatief hoogwaardig havo en vwo-onderwijs te geven. Wij willen onze leerlingen uitdagen om het beste van zichzelf te laten zien zowel op gebied van schoolprestaties als ook op sociaal en emotioneel gebied. Kortom: wij willen onze leerlingen goed begeleiden op hun weg naar een vervolgopleiding en volwassenheid. We doen dit vanuit een interconfessionele achtergrond.
Op Damstede vinden we het belangrijk dat leerlingen bewust kiezen. Eerst oriënteren en ontdekken wat ze interessant vinden en waar ze goed in zijn, dus welk talent ze hebben. Vervolgens bepalen wat zij kiezen. Vanaf schooljaar 2015/2016 is het eerste leerjaar is zo ingericht dat leerlingen een drietal modules volgen. Deze staan naast de vakken van de normale lessentabel. Welke modules dat zijn, hangt af van het soort brugklas. Aan het einde van leerjaar 1 kiezen zij voor een van de stromen; gymnasium, technasium, kunst of sport .Deze stromen kunnen in de bovenbouw gekozen worden als eindexamenvak. Ze kunnen echter ook afgesloten worden na de derde klas.
 
Bijzonderheden
Damstede is onderdeel van ZAAM Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs met 23 scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam.
De scholen binnen ZAAM zijn kleinschalig georganiseerd en bieden een veilig leerklimaat. Elke ZAAM-school, van praktijkschool tot gymnasium, brengt kwalitatief goed onderwijs in de leef- en woonomgeving van de leerlingen, die als verantwoordelijke burgers kunnen uitstromen in onze samenleving.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
1-12-2017
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca. 0,6 fte
Aantal uren
15 lesuren
Omschrijving
Wij zijn op zoek naar een leerlinggerichte, bevlogen en vakbekwame docent. Een docent die graag samenwerkt en bereid is constant te leren. Ook een docent die zich thuisvoelt op een havo/vwo school die (als een van de weinige scholen in Amsterdam) een getrouwe afspiegeling is van de stedelijke samenleving.   

Het gaat om lessen in de onderbouw, leerjaar 1 en 2. Deze lessen worden gegeven op de nevenlocatie aan de Schoenerstraat.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Inschaling zal plaatsvinden op basis van opleiding, kennis en ervaring.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.