Vacature Docent Nederlands 2e of 1e graad (vervanging) in Den Haag

Onderwijs

Over Lyceum Ypenburg

Naam school
Lyceum Ypenburg
Contactpersoon
Mevr. I.G. Aalders
Plaats
Den Haag
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lyceum Ypenburg is een jonge dynamische school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium gevestigd in Den Haag. We geven voortgezet onderwijs aan circa 1450 leerlingen.
Talenten, kansen en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Ons personeel vormt een hecht en enthousiast team dat sterk bij de school is betrokken. Lyceum Ypenburg profileert zich met het thema ‘Talentontwikkeling’.  Naast goed onderwijs biedt de school sport-, theater-, digital science- en ateliertalentgroepen.

De school heeft zich in de afgelopen jaren in verschillende opzichten sterk vernieuwd. Het onderwijs op de school wordt gekenmerkt door een duidelijke structuur en uitdagende lessen van inspirerende docenten. Binnen klassenverband werken leerlingen aan activerende opdrachten waardoor zij leren na te denken over de stof en hun leerproces. Het gaat er hierbij om dat leerlingen leren hun grenzen te verleggen. Vaardigheden leren is minstens even belangrijk als kennis verwerven.
Lyceum Ypenburg voert een vooruitstrevend personeelsbeleid waarin begeleiding van nieuwe docenten de hoogste prioriteit heeft. Er is een interne introductiecursus, video-interactie-begeleiding en een intensieve begeleiding door een sectiegenoot, een teamgenoot en de directeur.

Voor verdere informatie verwijzen we naar de website.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e of 1e graad (vervanging) 
Plaatsingsdatum
30-11-2017
Met ingang van
5 maart 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
circa 0,8 fte
Omschrijving
Lyceum Ypenburg, gevestigd in de wijk Ypenburg in Den Haag, telt circa 140 personeelsleden. Wij verzorgen voortgezet onderwijs voor circa 1450 leerlingen. Talenten van leerlingen staan hoog in het vaandel. Ons personeel vormt een hecht en enthousiast team dat sterk bij de school is betrokken.
 
Wegens zwangerschapsverlof van een collega zijn wij op zoek naar een:

DOCENT NEDERLANDS (vervanging)

*  Startdatum: 5 maart 2018
*  Omvang baan: circa 0,8 fte
*  Bevoegdheid: 2e of 1e graad
*  Docenten studerend voor een bevoegdheid nodigen we ook uit te solliciteren.
*  Naar een deel van de baan kan ook gesolliciteerd worden.
*  Extra’s: 7,4% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, uitstekende pensioenregeling, seniorenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. 

Informatie over de school
Lyceum Ypenburg profileert zich met het thema ‘Talentontwikkeling’. We proberen talenten zoveel mogelijk te ontwikkelen. Naast goed onderwijs  bieden we aantrekkelijke en hoogwaardige talentprogramma’s: sport, atelier, muziek, theater en digital science.
 
Lyceum Ypenburg is gevestigd in een modern gebouw met goede faciliteiten. Het onderwijs laat zich kenmerken door: duidelijke structuur, uitdagende lessen van inspirerende docenten. Binnen klassenverband werken leerlingen aan activerende opdrachten waardoor zij leren na te denken over de stof en hun leerproces. Het gaat er hierbij om dat leerlingen leren hun grenzen te verleggen. Vaardigheden leren is minstens even belangrijk als kennis verwerven.
 
Lyceum Ypenburg voert een vooruitstrevend personeelsbeleid waarin begeleiding van nieuwe docenten hoge prioriteit heeft. Er is een interne introductiecursus, video-interactie-begeleiding en een intensieve begeleiding door een sectiegenoot en “begeleider op school”. Lyceum Ypenburg maakt deel uit van de Opleidingsschool Haaglanden.


Meer weten?
Voor aanvullende informatie kunt u terecht op de website van de school, www.lyceumypenburg.nl. U kunt ook contact opnemen met personeelszaken via vacatures@lyceumypenburg.nl
 
Solliciteren?
Uw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae ontvangen wij graag uiterlijk 17 december 2017 per mail op vacatures@lyceumypenburg.nl  onder vermelding van “Vacature docent Nederlands vervanging”.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.