Vacature Docent Nederlands 2e graads vervanging wegens ziekte in Doetinchem

Onderwijs

Over Ludger College

Naam school
Ludger College
Contactpersoon
Dhr. W.G.J. Jansen
Plaats
Doetinchem
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
Mavo, HAVO, VWO, Gymnasium
Beschrijving
Een karakterschets van het Ludger College:

Het Ludger College is een scholengemeenschap voor mavo (vmbo-tl), havo en vwo (gymnasium en atheneum). Meer- en hoogbegaafde leerlingen kunnen deelnemen aan een aanvullend programma.
De school heeft ongeveer 1900 leerlingen. Een derde deel daarvan komt uit de stad Doetinchem en de overigen uit plaatsen in de omgeving. Er werken zo’n 150 leerkrachten en 60 andere personeelsleden.
Het Ludger is van huis uit een katholieke school, maar staat uiteraard ook open voor andere levensovertuigingen; een toenemend deel van onze leerlingen is niet katholiek.

Een kind kan pas leren wanneer zijn leeromgeving veilig en prettig is. Wij zijn ons daar zeer van bewust en zijn altijd aan het werk om dit te bewerkstelligen. Er is veel oog voor de individuele leerling. De leerlingenbegeleiding staat op een hoog niveau. Daarmee realiseren we goede randvoorwaarden voor de leerlingen om te kunnen presteren.

Talentontwikkeling hebben we hoog in ons vaandel staan. Er is ruim baan voor goed vakonderwijs zodat de leerling veel leert en er is veel aandacht voor persoonlijke vorming. Actief leren en zelfstandig leren hebben op onze school een belangrijke plaats. Ook is er een rijk aanbod aan vakken, projecten en buitenles activiteiten. Door deze ingrediënten kan het talent van elk kind groeien en tot bloei komen. Dat is onze overtuiging!

Het Ludger staat ook bekend als een goed georganiseerde school. De zaken zijn goed geregeld. De schoolregels zijn duidelijk en worden nageleefd. Dat geeft rust en veiligheid.

Het Ludger heeft twee locaties nabij het centrum van Doetinchem.
In het Willibrordgebouw aan de Holterweg krijgen de leerlingen van klas 1 en 2 les. Het gebouw is recent volledig gerenoveerd en aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Er werkt veelal een vaste groep docenten. Daardoor voelen de leerlingen zich snel thuis. In totaal lopen hier bijna 700 leerlingen rond.
In het Hoofdgebouw aan de Vondelstraat zitten de leerlingen vanaf het derde leerjaar. Het gebouw beschikt over veel voorzieningen en apparatuur voor eigentijds onderwijs. Ook is er een studiecentrum (“De Bovenkamer”) waardoor leerlingen alvast kunnen wennen aan de situatie in het vervolgonderwijs.

De school kent een tweejarige determinatieperiode. Vanaf de eerste klas worden de leerlingen in één van de schooltypes geplaatst: mavo, havo, atheneum, gymnasium. De leerlingen krijgen les op hun eigen niveau. Tijdens de determinatieperiode kunnen de leerlingen zonder problemen overstappen naar een ander schooltype, als hun prestaties daartoe aanleiding geven.
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads vervanging wegens ziekte 
Plaatsingsdatum
28-11-2017
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Aantal uren
ca. 17
Omschrijving
Ludger College, school voor mavo, havo, atheneum & gymnasium
 
 
 
Vacature:                                docent Nederlands 2e graads voor ca. 17 lessen
                                                betreft vervanging wegens ziekte.
 
Met ingang van:                      per direct
 
Locatie:                                   Holterweg 121 en Vondelstraat 5 Doetinchem
 

 
Jouw profiel
Je vindt het leuk om de talenten bij onze leerlingen te ontwikkelen door actief je eigen talenten in te zetten. Je bent een teamspeler met een heldere kijk op onderwijs met oog voor de individu. Je weet je weg te vinden tussen alle verschillende talenten in onze school en je differentieert in je aanpak. Je beschikt over een 2e graads onderwijsbevoegdheid Nederlands.

Jouw taken
Je geeft voornamelijk les binnen het 2e graads gebied met behulp van moderne leermiddelen en veel ICT gebruik. Sinds drie jaar zijn we bezig met het stapsgewijs invoeren van de iPad. Naast het verzorgen van goede lessen, is het begeleiden van leerlingen een vanzelfsprekend onderdeel van de docentfunctie bij ons op school. Tevens lever je toegevoegde waarde binnen de sectie en de school door mee te denken over onderwijskundige ontwikkelingen.

Wij bieden
Het Ludger College kent een goede begeleiding van nieuwe collega‚Äôs. We zijn een school die midden in de samenleving staat en waar het onderwijs vanuit een veilige leer- en werkomgeving wordt aangeboden. De functie wordt gewaardeerd conform de Cao VO. Inschaling is afhankelijk van ervaring en huidige inschaling. Daarnaast heeft Achterhoek VO een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden voor haar medewerkers vastgelegd. 

Meer informatie
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nicole Bremmer, Afdelingsleider Havo 1/2/3, tel. 0314-325248. Bekijk ook onze website: www.ludgercollege.nl.
 
Jouw sollicitatie
Je kunt jouw sollicitatiebrief met motivatie en recent CV indienen t/m uiterlijk 3 december a.s. indienen via www.meesterbaan.nl. De gesprekken zijn gepland op donderdag 7 december.
 
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 
Algemeen
Het Ludger College maakt deel uit van Achterhoek VO. Dit is een samenwerkingsstichting waarbinnen de scholen hun openbare dan wel levensbeschouwelijke identiteit behouden. De stichting beheert twaalf scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Achterhoek:
Almende College, Gerrit Komrij College, Ludger College, MaxX, Metzo College, Prakticon, Praktijkonderwijs Zutphen, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Pronova Praktijkonderwijs, Het Stedelijk en Ulenhofcollege. Samen bieden de scholen van Achterhoek VO een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.
Daarnaast maakt het Ludger College deel uit van het samenwerkingsverband PLANA. Hierin zijn de schoolbesturen vertegenwoordigd in de regio Nijmegen, Arnhem, de Liemers en de Achterhoek. Vacatures worden vermeld op de website www.plana-vo.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.