Vacature Docent Nederlands in Amsterdam

Onderwijs

Over College De Meer

Naam school
College De Meer
Contactpersoon
Mevr. M. de Jong
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
College De Meer is een brede vmboschool gelegen in de Watergraafsmeer. De school heeft circa 510 leerlingen en circa 65 medewerkers. De meeste leerlingen komen niet uit de directe omgeving van de school, maar uit Amsterdam-Oost en Zuid-Oost. De school is zeer kleurrijk, veel medewerkers en ouders van leerlingen hebben een achtergrond uit meer dan 30 verschillende nationaliteiten. Daarmee is de school representatief voor de Amsterdamse samenleving. Omdat veel leerlingen één of meerdere vormen van achterstand (80% LWOO) hebben, besteedt College De Meer veel aandacht aan zorg en begeleiding en zijn de klassen gemiddeld slechts 19 leerlingen groot.

De school heeft twee moderne schoolgebouwen, elk met een eigen afgesloten schoolterrein. De onderbouw en bovenbouw zijn verdeeld over deze tegenover elkaar gelegen gebouwen, waardoor kleinschaligheid één van de belangrijkste kenmerken van de school is.

College De Meer is een veilige school met een goed pedagogisch klimaat, mede dankzij de ontwikkeling die het onderwijzend personeel de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Er is een zeer goede sfeer tussen medewerkers en het onderwijzend en ondersteunend personeel heeft zich in de afgelopen jaren sterk geprofessionaliseerd. Hierdoor heeft de school zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de beste vmboscholen van Amsterdam (vorig schooljaar zijn alle leerlingen van alle leerwegen geslaagd!). Naast het behouden van de huidige kwaliteit is de belangrijkste opdracht voor de school om het onderwijs stapsgewijs te vernieuwen tot modern eigentijds onderwijs waardoor leren nog leuker en effectiever wordt.

 
Bijzonderheden
College De Meer is onderdeel van ZAAM Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs met 23 scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam.
De scholen binnen ZAAM zijn kleinschalig georganiseerd en bieden een veilig leerklimaat. Elke ZAAM-school, van praktijkschool tot gymnasium, brengt kwalitatief goed onderwijs in de leef- en woonomgeving van de leerlingen. Zij verlaten de school als goed toegeruste, sociaal verantwoordelijke jonge mensen

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
28-11-2017
Met ingang van
Z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6 fte
Aantal uren
ca.16
Omschrijving
Welke sollicitanten? Deze vacature is voor alle (bijna) bevoegde docenten met affiniteit met onze leerlingpopulatie. Van belang zijn aspecten zoals: teamspeler, ontwikkelingsgericht en maatschappelijk betrokken.

Onze school: College De Meer is een kleinschalige VMBO school in AmsterdamOost/Watergraafsmeer. De leerlingen zijn verdeeld over twee schoolgebouwen (onder- en bovenbouw).
De lessen zijn in de onderbouw en bovenbouw voor het vak Nederlands.

Werkdagen: ten minste 3 werkdagen per week. De dinsdag/ donderdag zijn vergadermiddagen van de school.

Informatie: Voor meer informatie over onze school: zie www.demeer.org

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
- minimaal een 2e graads bevoegdheid; of bijna afgerond
- affiniteit met de doelgroep;
- flexibele instelling en ontwikkelingsgericht;

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VO
Salaris en inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.