Vacature Docent Nederlands 2e graad in Bleiswijk

Onderwijs

Over Melanchthon De Blesewic

Naam school
Melanchthon De Blesewic
Contactpersoon
Mevr. Grüteke
Plaats
Bleiswijk
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
Mavo, HAVO, VWO
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
23-11-2017
Met ingang van
direct
Referentienummer
MDB61
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4-0,5
Aantal uren
12
Omschrijving
Melanchthon De Blesewic is op zoek naar een geschikte tweede graads bevoegde docent Nederlands.Het betreft een ziektevervanging tot einde schooljaar. De vacature is voor 0,4-0,5 fte ofwel 12 lesuren.

Melanchthon De Blesewic zoekt een enthousiaste docent Nederlands. De vestiging is gevestigd in een modern, nieuw gebouw. De onderwijsvisie is afwisseling in leeractiviteiten en werkvormen. Variatie in de werkwijze doet recht aan de verschillen in leerstijlen van leerlingen én leerkrachten. Tevens doet het recht aan het vakmanschap van de leerkracht en aan de rollen die deze professional met zijn pedagogische-didactische repertoire kan spelen. En zodoende komt de pedagogische relatie leerling-leerkracht tot zijn recht.
Het team van De Blesewic bestaat uit 55 medewerkers die onderwijs verzorgen voor 550 leerlingen. Op De Blesewic kun je naast een mavo- ook een havo-diploma halen. Voor vwo stroom je na de brugklas door naar Melanchthon Bergschenhoek. Naast het reguliere programma volgen leerlingen drie jaar Tien+: een keuzeprogramma met meer dan tien uitdagende, praktische activiteiten, daarnaast is er de keuze uit de extra mogelijkheden:  Engels PLUS, Sport PLUS, Science PLUS en Business-PLUS. Zo wordt het beste in leerlingen naar boven gehaald!
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • Docent Nederlands
  • 0,4-0,5 fte
  • 2e graads bevoegd
  • Beschikbaar per direct
  • Ziektevervanging tot einde schooljaar

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.