Vacature Veiligheidscoördinator in Ede

Onderwijs

Over COG

Naam school
COG
Contactpersoon
Mevr. Hester Top
Plaats
Ede
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Welkom op de website van de stichting Christelijke Onderwijs Groep, Vallei & Gelderland-Midden (COG)
Vanuit een algemeen christelijke levensbeschouwing voert COG het bestuur over het Arentheem College, CSV, ROC A12 en Contractonderwijs, bekend als UPGRADE. Hiermee heeft COG zich ontwikkeld tot een belangrijke speler op onderwijsgebied in de regio’s Vallei en Gelderland-Midden.
De stichting wil een bijdrage leveren aan de regio’s waarin zij werkt. Daarom bieden we onze leerlingen en studenten kwalitatief goed onderwijs. Ook begeleiden we hen in hun ontwikkeling tot gewaardeerd lid van de samenleving. Daartoe schept COG de voorwaarden en omstandigheden om haar scholen optimaal te laten functioneren. Met als doel, onderwijs met een plus.

Vacature

Functietitel
Veiligheidscoördinator 
Plaatsingsdatum
21-11-2017
Met ingang van
01-01-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
1,0
Omschrijving
Vacature Veiligheidscoördinator (32-40 uur)
 
COG zoekt een veiligheidscoördinator met inzicht in de werkomstandigheden van een brede onderwijsinstelling.
 
Onze organisatie
De stichting Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG) is de onderwijsorganisatie van het Arentheem College, de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV) en ROC A12, die voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs verzorgen in de regio’s Vallei en Gelderland-Midden. Knooppunt Techniek en UPGRADE (contractonderwijs) maken ook deel uit van de stichting COG.
 
Functieomschrijving
De veiligheidscoördinator werkt op COG niveau en is gepositioneerd binnen de Gemeenschappelijke Dienst, onderdeel Beheer & Uitvoering. Dit onderdeel wordt aangestuurd door een Manager Bedrijfsvoering.
In deze functie faciliteer je de organisatie bij de aanpak van veiligheidsvraagstukken en heb je de volgende taken:
 
  • Advisering en coördinatie bij veiligheidsvraagstukken
Risico’s, mogelijke gevolgen en (risico-mitigerende) maatregelen breng je helder in beeld. Op proactieve wijze adviseer je over scenario’s en mogelijke oplossingen. Je draagt bij aan preventie, het de-escaleren en beheersbaar houden van calamiteiten en/of incidenten. Hierbij stem je voortdurend af op nieuwe ontwikkelingen en ‘onverwachte’ omstandigheden. Je maakt gebruik van verschillende instrumenten bij het analyseren van veiligheidsvraagstukken.
 
  • Integrale Veiligheidsbenadering
Je borgt de pijlers in de planvorming van crisismanagement, digitale, sociale en fysieke veiligheid. Je draagt bij aan een praktijkgericht en wendbaar veiligheidsmanagementsysteem en houdt hierbij een regionaal veiligheidsnetwerk in stand.
 
  • Samenwerking en activering externe netwerken
Je werkt samen met interne en externe partijen, zoals politie, brandweer, zorginstanties en overheid, die bij veiligheidsvraagstukken een rol hebben. Je mobiliseert betrokken partijen en instanties en stelt actief maatregelen voor.

 
  • Analyse en evaluatie
Je analyseert en evalueert veiligheidsproblematiek. Hierbij betrek je verschillende disciplines. Je toetst voorgenomen maatregelen of besluiten op relevante veiligheidsaspecten, detecteert vroegtijdig potentiële risico’s en veiligheidsproblemen en zo nodig coördineer je de ondersteuning en bijstand van externe specialisten.
 
  • Crisismanagement en Communicatie
In geval van calamiteiten of crises anticipeer je op de omstandigheden en initieer je passende maatregelen. Je bent onderdeel van het crisismanagementteam. Bij veranderingen in de aanpak communiceer je met betrokkenen (intern en extern) en ondersteun je inhoudelijk bij woordvoering en perscontacten.

 
  • Kennisoverdracht
In deze rol draag je bij aan het verhogen van het bewustzijn op het gebied van veiligheid, risico’s en maatregelen. Je ondersteunt de opbouw van kennis en houdt toezicht op instructies, voorlichting bij de overdracht van kennis en vaardigheden.Functie-eisen
Je hebt actuele theoretische en practice-based kennis van veiligheidsmethoden en –strategieën. Je hebt HBO werk- en denkniveau en ervaring in een vergelijkbare functie. Je herkent de factoren en risico’s die van invloed zijn op veiligheid. Als initiator en coördinator van veiligheidsprojecten en –maatregelen ben je in staat om betrokkenen en belanghebbenden op hun verantwoordelijkheden aan te spreken.
 
Jouw profiel
Je bent een netwerker en sterke organisator die gemakkelijk schakelt tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Proactief en omgevingssensitief, met een scherp gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je bent overtuigend, hebt uitstekende adviesvaardigheden en weet je staande te houden in een brede onderwijsorganisatie.
 
Interesse?
Stuur dan je cv en motivatiebrief voor 16 december 2017 naar COG via deze site. Voor vragen over deze functie, kun je contact opnemen met Gerrit-Jan Kiphardt, manager Bedrijfsvoering, via g.kiphardt@cog.nl of 0318 66415 of met Hans Kosters, veiligheidsadviseur a.i., via h.kosters@cog.nl of 0318 455623.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.