Vacature Docent Nederlands 1e of 2e graad in Nieuw-Vennep

Onderwijs

Over Herbert Vissers College

Naam school
Herbert Vissers College
Contactpersoon
Mevr. Klabbers
Plaats
Nieuw-Vennep
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
LWOO, VMBO, Mavo, HAVO, VWO, Gymnasium
Beschrijving
Het Herbert Vissers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo bk, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Het is een school met een christelijke grondslag, waar iedereen welkom is. Onderwijs volgen bij ons betekent respect hebben voor elkaars mening en onderlinge verschillen. Speerpunten in ons beleid zijn aandacht voor het talent dat in ieder kind zit en zorg voor elkaar. Momenteel hebben wij ruim 1730 leerlingen en ruim 200 medewerkers, die gehuisvest zijn in drie gebouwen. Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn een school met hart voor de leerling en oog voor veiligheid en duidelijkheid. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Opleiden en Ontwikkelen heeft een prominente plaats in het personeelsbeleid van IRIS. Het HVC is een gecertificeerde opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe docenten opleiden en veel stagiaires begeleiden. De school is gevestigd in Nieuw-Vennep, centraal in het groeigebied Haarlemmermeer en is uitstekend bereikbaar.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e of 2e graad 
Plaatsingsdatum
20-11-2017
Met ingang van
1 januari 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,625
Aantal uren
15
Omschrijving
De vacature 0,625 fte (15 lesuren), ontstaat per 1 januari 2018. De lesuren zijn verdeeld over de onderbouw havo en vwo en 1 klas bovenbouw vwo. Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met uizicht op een vast dienstverband.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
We zoeken docenten Nederlands voor de havo en het vwo die proactief, collegiaal, betrouwbaar en gedisciplineerd zijn en bereid zijn actief binnen de vakgroep te zijn. We zoeken docenten die boven de lesstof staan, op verschillende manieren kunnen uitleggen en de lesmethode hooguit als springplank naar goed onderwijs gebruiken, eclectisch omgaan met die methode en de leerlingen, niet het onderwijsprogramma, centraal stellen in de vaklessen.

Het HVC is op zoek naar kandidaten met 'hart voor het onderwijs' . U voelt zich als docent nauw betrokken bij het werk van uw team en u heeft affiniteit met de leerlingen. U weet betrokkenheid bij de leerlingen en uw collega’s te bevorderen. U bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Doordat er door de docenten in teamverband gewerkt wordt, is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen van uw afdeling. Van de docenten wordt een professionele inbreng in het team verwacht.

Het geven van een proefles kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

U beschikt over een relevante onderwijsbevoegdheid.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweedegraads docenten royale doorgroeimogelijkheden. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen centraal.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.