Vacature Docent Nederlands in Maasland

Onderwijs

Over Lentiz Maaslandcollege

Naam school
Lentiz Maaslandcollege
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Maasland
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lentiz | Maaslandcollege Het hoofdgebouw van het Lentiz | Maaslandcollege vind je op een prachtige plek aan de rand van het dorp. Hier staan ook de sporthal, de kas en de stallen met dieren, zoals koeien, geiten, konijnen en kippen. Het is een kleine praktijkgerichte school met de basisberoepsgerichte en de kaderberoepsgerichte leerweg. Ook de gemengde leerweg wordt hier gegeven volgens het concept van dutch Big Picture. Dit is een onderwijsvorm waarbij de leerling veel in de praktijk leert en leert vanuit zijn eigen passie. Ook kan de leerling er terecht voor Leerwegondersteuning (LWOO) en het Leerwerktraject. De school zit samen met Lentiz | MBO Outdoor | MBO Animal in eenzelfde gebouw, waarbij beide scholen hun eigen deel van de school hebben. Er is een zeer nauwe samenwerking met het mbo die ervoor zorgt dat de doorstroom naar het mbo zeer soepel verloopt. De aandacht voor de (zorg)leerlingen, de veilige en overzichtelijke leeromgeving én de mogelijkheid om actief en in de praktijk te leren maken de sfeer prettig en uiterst vriendelijk. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
8-11-2017
Met ingang van
1 januari 2018
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,55 fte
Omschrijving
Vacaturenummer: MLV – 2017 – nov - 01
Publicatiedatum: 08-11-2017
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in de regio’s Nieuwe Waterweg Noord, Midden-Delfland en het Westland. Lentiz staat voor goed onderwijs voor alle leerlingen, is ondernemend en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in samenwerking met de regio. Lentiz onderwijsgroep telt 11 scholen met 7500 leerlingen en 800 medewerkers.

Voor Lentiz | VMBO Maasland zoeken wij
 
Docent Nederlands (LB), 0,55 fte
 
Tijdelijk dienstverband vanwege vervanging zwangerschap
1 januari 2018 t/m 28 april 2018
 
 
Lentiz | VMBO Maasland is een vmbo-school voor groen onderwijs. De school heeft als doel het beste uit haar leerlingen te halen. Kernwaarden hierbij zijn: kansrijk, verbindend, daadkrachtig en integer. Presteren in de vakken is voor ons net zo belangrijk als de ontwikkelingsfase waar de leerling doorheen gaat. Binnen onze school staat de leerling centraal en hij/zij krijgt van ons de mogelijkheid zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Wij verwachten van onze medewerkers dan ook dat zij kunnen inspelen op de behoeften en mogelijkheden van de leerlingen en dat zij continu werken aan hun pedagogische sensitiviteit.
 
Functieomschrijving:
We zijn op zoek naar een enthousiaste collega, liefst met werkervaring in het vmbo. Je bent een flexibele teamspeler en je kunt goed inspelen op de leefwereld van leerlingen in het vmbo. Je bent bekend met de trends in het onderwijs en je speelt in op nieuwe ontwikkelingen zoals professionele leergemeenschappen (PLG) waarmee we zijn gestart. Daarnaast ben je continu bezig met de verdere ontwikkeling van je vakinhoudelijke en didactische kennis en vaardigheden.

 Taakomschrijving:
- Verzorgen van de lessen Nederlands in de onderbouw;
- Aansturen van het leerproces en een aanzet geven tot het leren leren op een creatieve manier;
- Begeleiden van leerlingen in het leerproces;
- Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de doorlopende leerlijnen binnen en buiten het vak Nederlands.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Functie-eisen:
 • Afgeronde lerarenopleiding Nederlands of in een afrondende fase van de opleiding;
 • Duidelijke affiniteit met het (groene) vmbo;
 • Kennis van didactische methoden en technieken;
 • Je bent communicatief vaardig en weet daardoor leerlingen te motiveren inspireren;
 • Je ziet het als een uitdaging om samen met vakcollega´s een goed onderwijsresultaat neer te
  zetten;
 • Vaardig in het inspelen op veranderende onderwijsvragen;
 • In staat om kritisch te kijken naar de eigen lessen aan de hand van de vorderingen en ontwikkelingen van de leerlingen.
Benodigde competenties:
 • Onderwijskundig wendbaar;
 • Pedagogisch wendbaar;
 • Reflecterend vermogen;
 • Goed kunnen samenwerken (teamspeler).

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden:
Cao mbo is van toepassing.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie? De heer Peter Wubben, teamleider van deze locatie, pwubben@lentiz.nl geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.
 
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Marrit van Sprundel,
HRM adviseur (010 – 204 16 00 of mvsprundel@lentiz.nl).
 
Reageren:
Je kunt tot uiterlijk 27 november solliciteren via email: sollicitatie-MLV@lentiz.nl, stuur je cv mee als bijlage.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.