Vacature Inval docent AVO in Arnhem

Onderwijs

Over Produs Praktijkonderwijs

Naam school
Produs Praktijkonderwijs
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
Arnhem
Type onderwijs
Regulier, Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Onder Quadraam vallen twee scholen voor praktijkonderwijs, Produs in Arnhem en Symbion in Didam, in totaal bieden zij samen onderwijs aan ruim 450 leerlingen. Het programma bestaat uit theorie- en praktijkvakken. Vanaf het derde leerjaar gaan de leerlingen op externe stage. De leerlingen maken in de eerste drie leerjaren kennis met alle sectoren in de arbeidsmarkt waarvoor ze opgeleid kunnen worden in de bovenbouw, zodat ze ontdekken waar hun talent ligt.
Voortdurende veranderingen in de omgeving (Participatiewet, Entree-onderwijs, arbeidsmarkt) vragen steeds om vernieuwing van het beleid en de inhoud van het onderwijs op beide scholen. De onderwijsontwikkeling en de ontwikkeling van het personeels- en financieel beleid gebeurt voor een groot deel gezamenlijk, waarbij elke school zijn lokale kleur en voorkeur behoudt.
Het motto van Symbion is 'Leren in de echte wereld'. Hier wordt de ontwikkeling van de leerling op arbeidscompetenties en vorderingen op didactisch niveau vanaf het eerste jaar nauwkeurig gemonitord en met leerling en ouders besproken. Produs werkt met het motto ‘Leren door te doen’. Hier wordt gewerkt met drie leerroutes, aansluitend bij de didactische mogelijkheden van de leerling. Op beide scholen is het bieden van maatwerk leidend. Ook wordt op beide scholen het onderwijs deels in de directe omgeving van de school verzorgd, in samenwerking met de stagebedrijven en de gemeenten. 

Vacature

Functietitel
Inval docent AVO 
Plaatsingsdatum
13-10-2017
Met ingang van
01-11-2017
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Produs praktijkonderwijs zoekt een
Inval docent AVO 0,8 – 1 fte 
 
DE UITDAGING
Wij zijn voor de periode november tot het eind van dit schooljaar op zoek naar een AVO docent, die invallessen verzorgt binnen de hele school. Het is in deze functie erg belangrijk om de leerlingen te stimuleren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Behalve een didactische uitdaging ligt er in het werk met deze leerlingen ook een stevige pedagogische uitdaging.  
 
DE OMGEVING
Produs en Symbion zijn de twee scholen voor praktijkonderwijs van Quadraam, met ieder een eigen karakter. De samenwerking tussen deze twee scholen is de afgelopen tijd sterk geïntensiveerd, o.a. op onderwijs-inhoudelijk gebied. We werken in een kleinschalige onderwijssetting met klassen van 12 tot 16 leerlingen. Dit vindt plaats in moderne schoolgebouwen. We werken binnen de hele school met leerroutes. Leerlingen worden op basis van didactisch vermogen en sociaal emotionele ontwikkeling in de juiste leerroute geplaatst. Binnen de leerroutes werkt elke leerling bij elk vak op zijn eigen niveau en volgt daarbij vastgestelde leerlijnen. We proberen de leerling meer eigenaar te maken van zijn eigen leerproces door hem coachend te begeleiden. Daarnaast maken we veelvuldig gebruik van de digitale leeromgeving van de methodes om de leerlingen op maat te bedienen en te stimuleren het maximale er uit te halen.
 
JOUW PROFIEL
Naast een passende lesbevoegdheid, (minimaal PABO) heb je ervaring met lesgeven aan leerlingen met sociaal-emotionele problematiek. Een diploma master Sen is zeer wenselijk.
Je weet een goede balans te brengen tussen pedagogisch en didactisch handelen.
Je bent deskundig in het pedagogisch begeleiden van leerlingen en hebt een moderne professionele attitude waarbij je positieve duurzaamheid in gedrag wilt en kunt realiseren.
 
WIJ BIEDEN
Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeert zij in de verdere ontplooiing daarvan. Voor permanente professionalisering worden dan ook alle middelen en mogelijkheden geboden door middel van een Virtueel Ontwikkelings Centrum, zie: www.voc-quadraam.nl.
 
Het betreft een tijdelijk dienstverband,  waarschijnlijk tot het einde van het schooljaar 2017-2018 met een marktconform salaris en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. De functie van Docent AVO is gewaardeerd conform schaal LB. De CAO VO is van toepassing.
 
MEER INFORMATIE
Meer informatie is te vinden op www.produsarnhem.nl. Informatie over Quadraam zie: www.quadraam.nl
Bij vragen of voor meer informatie kun je contact opnemen met Rein Tichelaar, locatiedirecteur via 026- 3208833.
In verband met de herfstvakantie is Produs in week 42 gesloten.
 
REAGEREN
Reageren op deze vacature kan tot 29 oktober 2017, wij behouden ons het recht voor de vacature eerder te sluiten bij grote belangstelling.
 
Let op ! Sollicitaties buiten meesterbaan om nemen wij niet in behandeling.
 
De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 1 november 2017.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern open gesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.