Vacature Docent Frans 1e graad in Arnhem

Onderwijs

Over Montessori College Arnhem

Naam school
Montessori College Arnhem
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
Arnhem
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving

Montessori College Arnhem is een school voor havo/mavo met 725 leerlingen. De school heeft een tweejarige brugperiode. "Leer me het zelf te doen" (Montessori) en "ieder kind te helpen worden wat het is" (Boeke), zijn de uitgangspunten van de school. Montessori College Arnhem wil dat leerlingen bij het verlaten van de school zelfvertrouwen hebben en zelfstandig zijn. Vanaf de start van hun schoolcarrière krijgen leerlingen medeverantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Zij worden daarbij begeleid door docent en mentor. Met behulp van weektakenplanningen leren zij keuzes maken. In de bovenbouw kunnen leerlingen in keuzewerktijd bij docenten extra hulp krijgen of huiswerk maken. Via Teletop en Magister kunnen ouders thuis de ontwikkeling van hun kind volgen. De school werkt nauw samen met de ouders via de communicatiedriehoek 'leerling, ouders en school'. De visie van de school is, dat je niet alleen leert met je hoofd, maar ook met je hart en handen. In het eerste jaar komt dit in de leergebieden en in de keuzecursussen tot zijn recht. In de hogere leerjaren zijn er per leerjaar verschillende vakoverschrijdende thema's in het onderwijscurriculum opgenomen. Sfeer maak je samen. Leerlingen worden daarom betrokken bij verschillende activiteiten zoals duurzaamheids- en goede doelen acties, schoolfeesten, het aankleden en opruimen van de school en het geven van voorlichting aan kinderen en ouders. Montessori College Arnhem ligt vlakbij het station en is prima bereikbaar met de fiets, bus of trein.

Vacature

Functietitel
Docent Frans 1e graad 
Plaatsingsdatum
13-10-2017
Met ingang van
01-01-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,5
Omschrijving
MONTESSORI COLLEGE ARNHEM ZOEKT EEN ENTHOUSIASTE
Docent Frans 1e graad 0,5 fte

DE UITDAGING
Wij zoeken per 1 januari 2018 een enthousiaste 1e graad docent Frans. Jouw kerntaak is het verzorgen van lessen Frans binnen de verschillende leerjaren, mavo 3 en 4 en havo 3 en 5. Daarnaast heb je aantoonbare affiniteit met 2 fasen VWO.
Samen met je collega’s ga je er alles aan doen om een uitstekend resultaat voor de sectie Frans neer te zetten. Naast het verzorgen van de lessen geef je mogelijk keuzewerktijd, of verzorg je een keuzecursus en/of ga je aan de slag als begeleider/coach van leerlingen in de rol van mentor.
 
DE OMGEVING
Montessori College Arnhem is een kleinschalige en veilige school. We maken de leerling mede verantwoordelijk voor hoe, wat en met wie hij leert. Er is een cultuur die gebaseerd is op vertrouwen in elkaar en in jezelf. In pedagogiek en didactiek vormt het gedachtegoed van Maria Montessori onze inspiratiebron.
 
JOUW PROFIEL
Je bezit een 1e graads bevoegdheid Frans of heb deze studie bijna afgerond.
Je bent bekend met het Montessori onderwijs of bereid je hierin te verdiepen.
Je hebt aantoonbare affiniteit met 2 fasen VWO.
Je weet leerlingen te stimuleren en te motiveren voor jouw vak door een uitdagende leeromgeving te creëren. Differentiëren is voor jou vanzelfsprekend.
Wanneer je houdt van samenwerken en je ook nog enthousiast bent over bovenstaande dan is deze vacature jou op het lijf geschreven !
 
WIJ BIEDEN
Wij bieden een fijne en bruisende school waarin medewerkers, leerlingen en ouders samen de school maken. Montessori College Arnhem is onderdeel van Quadraam. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoorde-lijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeert zij in de verdere ontplooiing daarvan. Voor permanente professionalisering worden dan ook middelen en mogelijkheden geboden onder andere door middel van een Virtueel Ontwikkelings Centrum (www.voc-quadraam.nl).
 
Het betreft een tijdelijk dienstverband op basis van reguliere uren, dat bij goed functioneren kan leiden tot een vast dienstverband waarbij uitbreiding van uren ook tot de mogelijkheid behoort vanaf volgend schooljaar. De CAO VO is van toepassing.
 
MEER INFORMATIE
Meer informatie over Montessori College Arnhem staat op www.montessoriarnhem.nl. Meer informatie over Quadraam is beschikbaar op www.quadraam.nl.
 
Bij vragen of meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met mevrouw Ramona Stael, afdelings-leider. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-52579260.
 
REAGEREN
Wil je reageren op deze vacature doe dit voor 30 oktober 2017.
 
Wij behouden ons het recht voor de vacature eerder te sluiten bij grote belangstelling.
 
LET OP ! Sollicitaties buiten meesterbaan om nemen wij niet in behandeling.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.