Vacature Docent Nederlands in Rotterdam

Onderwijs

Over Melanchthon Mathenesse

Naam school
Melanchthon Mathenesse
Contactpersoon
Mevr. Grüteke
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
Mavo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
12-10-2017
Referentienummer
MMA54
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,65
Omschrijving
Bij Melanchthon Mathenesse zoeken per direct tot aan de zomervakantie een tweede graads bevoegde Nederlands voor 0,65 fte. Lessen zullen worden gegeven in de onderbouw. Deze vacature kan eventueel gecombineerd worden met onze vacature MMA53 Docent Engels tweede graad voor 0,15 fte. 

Melanchthon Mathenesse is op zoek naar een enthousiaste docent Nederlands. De vestiging is sinds 2011 gevestigd in een modern, nieuw gebouw. Het onderwijs vindt plaats op grote leerpleinen, een aanpak waarbij er de nodige flexibiliteit is voor leerlingen en die tegelijkertijd veel vaardigheden bij docenten veronderstelt. De onderwijskwaliteit is goed, het leerlingaantal stijgt en leerlingen komen met plezier naar Mathenesse toe. Ook de ouders worden actief benaderd en betrokken bij de school. Mathenesse is een echte wijkschool.

Het team van Mathenesse bestaat uit zo’n 49 medewerkers die onderwijs verzorgen voor zo’n 375 leerlingen. Op Melanchthon Mathenesse kun je niet alleen een vmbo-diploma halen, maar ook bij sommige opleidingen doorleren voor een mbo-diploma op niveau 2. De vmbo-leerlingen kunnen kiezen uit de beroepsprofielen Produceren, Installeren & Energie, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Mobiliteit & Transport en Zorg & Welzijn. Sinds een paar jaar biedt Mathenesse ook mavo aan, Mathenesse Mavo, voor de praktische mavo-leerling.
  

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • Relevante VO bevoegdheid Nederlands
  • Beschikbaar per direct
  • 0,65 fte
  • combinatie mogelijk met MMA53 vacature Engels 0,15 fte
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroepen

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Conform de CAO VO.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.