Vacature Docent Nederlands 2e graad Lumion in Amsterdam

Onderwijs

Over Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso

Naam school
Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso
Contactpersoon
Dhr. Patrick Meijer
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
VMBO, HAVO, VWO, Gymnasium, Technasium
Beschrijving
CALANDLYCEUM & LUMION twee top scholen in Amsterdam (nieuw) west.
Werken binnen de muren van het Calandlyceum of Lumion is kiezen voor openbaar onderwijs en werken binnen een conceptschool. Onderwijs gaat bij ons verder dan klassiek frontaal onderwijs. Zo is het Calandlyceum hard op weg een professionele Daltonschool te worden waarin zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit en reflectie deel uit maken van het dagelijks onderwijs. Binnen Lumion zijn meesterschap, coaching, leiderschap, reflectie, en onderzoek de motor achter de ontwikkeling van ons onderwijs en in het lesgeven. Beide scholen hebben hun eigen kleur en cultuur. 

Het Calandlyceum is een openbare school voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t in Amsterdam Nieuw-West,
Het Calandlyceum is een Daltonschool in oprichting. Daarbij is het Calandlyceum een Topsporttalentschool, een Cultuurprofielschool en hebben we een Technasium. Het Calandlyceum heeft zo'n 1850 leerlingen en zij verzorgen met zo'n 160 collega’s dagelijks het onderwijs. Als opleidingsschool worden er binnen deze school per jaar gemiddeld 40 nieuwe docenten opgeleid. Voor aankomende docenten hebben wij een driejarig begeleidingsprogramma. Het Calandlyceum staat bekend als een gerenommeerde school en een fijne school om voor te werken. Het Technasium wint jaarlijks diverse prijzen en vanuit ons cultuurprofiel hebben wij bijzondere samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld toneelgroep Amsterdam. Topsporters weten ons te vinden omdat wij er uitstekend in slagen om de combinatie topsport en onderwijs vorm te geven. En de ‘gewone’ leerling'? Die heeft bij ons de tijd van zijn leven door de diversiteit aan activiteiten en docenten die zich gezamenlijk inzetten hun leerlingen een mooie en goede leertijd te bieden. Wij willen dat leerlingen zich kwalificeren en ontplooien: voor nu, voor later en voor zichzelf.  
 
Lumion is een school waarin het gepersonaliseerd leren centraal staat en zich identificeert met het KunsKapssKolan concept. In de onderbouw hebben deze leerlingen daarom les in dagdelen. Deze lessen zijn verdeeld in verwondersessies, labsessies, workshopsessies en communicatiesessies. Er gaat bij Lumion geen bel en de pauzes worden door de docent samen met de leerlingen afgesproken. Binnen Lumion kunnen onze leerlingen een vmbo-t-, havo- of vwo diploma halen. Lumion is een school in oprichting en heeft in 2020 rond de 1350 leerlingen. Lumion verzorgt met 60 collega’s dagelijks het onderwijs voor 700 leerlingen. Omdat docenten binnen Lumion het onderwijs met elkaar maken hebben is er veel ruimte voor ontwikkeling en ambitie.
 
Lumion is er trots op bekend te staan als een school waar ieders talent ontdekken en ontplooien centraal staat. Lumion is een fijne school om voor te werken door hun open, persoonlijke en positieve cultuur. Lumion is een creatieve en flexibele organisatie waarin passie en visie hen voortstuwt het beste uit hun zelf en hun leerlingen te halen. Dat heeft de inspectie beloond met een ongekend goed rapport over onze school. Onze leerlingen hebben bij ons de tijd van hun leven door de persoonlijke aandacht en diversiteit aan activiteiten. Wij helpen onze leerlingen hun karakter te ontwikkelen waarmee zij hun talenten en dromen kunnen waarmaken.
Lumion loopt vooruit als het gaat om de ontwikkeling van digitaal onderwijs. Want we weten dat digitalisering meer en meer een rol gaat spelen in het leren en dat dit past bij de ontwikkeling van onze wereld.

Het Calandlyceum en Lumion vallen onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP). Vanuit Progresso worden beide scholen ondersteund door een bestuursbureau en bestuursecretariaat. Binnen het bestuursbureau zijn de afdelingen leerlingenadministratie, financien, HRM, facilitair, ICT en marketing en communicatie ondergebracht. Het bestuursbureau streeft ernaar om beide scholen maximaal te ondersteunen in de realisatie van hun doelstellingen.

Progresso kiest voor:liefde als leidend principe, orde als basis en vooruitgang als doel. De betekenis daarvan vertalen wij in ons bedrijfsbeleid, onze schoolconcepten en ons HRM beleid. 
 

 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad Lumion 
Plaatsingsdatum
11-10-2017
Met ingang van
30-11-2017
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,52
Aantal uren
12
Omschrijving
Wij zoeken een enthousiaste 2e graads docent voor onze vacatures Nederlands.
De totale vacature bedraagt ca. 0,6800 Fte 

Een van onze docenten Nederlands op onze vestiging Lumion gaat met zwangerschapsverlof/ouderschapsverlof.
De vervanging duurt in ieder geval van 30 november mei tot en met 7 juni 2018 maar mogelijk een langere tijd.

In de onderbouw worden de lessen in blokken van 4 uur gegeven. Binnen onze school is de docent coach van een aantal leerlingen. Dinsdagmiddag is de vaste vergadermiddag op Lumion waarin er ondermeer aandacht is voor deskundigheidsbevordering (Lumion academie). Wil je meer weten over het concept, de visie en werkwijze op Lumion kijk dan op www.lumion.amsterdam.

Wil je het enthousiaste jonge team komen versterken dan zien wij jouw reactie graag vóór 23 oktober a.s. tegemoet.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Wat vragen wij?
Wij zoeken  docenten die met ons wil streven het beste gepersonaliseerde onderwijs in Amsterdam aan te bieden door het geven van boeiend gedifferentieerd onderwijs. Docenten die graag in een team samenwerken en bereid zijn om hun talenten door te ontwikkelen en een expertrol te pakken dat daarbij past. Wij willen kennismaken met docenten die snappen en begrijpen dat het onderwijs aan vernieuwing toe is en dat dit een open lerende houding vraagt. We zoeken docenten die goed om kunnen gaan met onze Amsterdamse leerlingen, hun ouders en onze collega’s. We zoeken docenten die graag vrijheid hebben in hun werk, vooruit willen en  innovatief invulling kunnen geven aan ons onderwijs. Dat je wellicht nog niet alle kneepjes van het vak in je vingers hebt is niet erg zolang je graag wilt leren om dit voor elkaar te krijgen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Conform CAO-VO

De aanstellingen is in tijdelijke dienst ter vervanging een collega. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met Duco Homoet, teamleider van Lumion. Duco Homoet is bereikbaar op 06 53328700.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Als je bij ons wilt komen werken reageer dan voor 23 oktober aanstaande. Motiveer in je sollicitatiebrief waarom je bij ons wilt komen werken en maak middels je cv kenbaar waarom juist jij geschikt bent.
 
Na de sluitingsdatum nodigen wij maximaal vier kandidaten uit die het best lijken aan te sluiten bij ons onderwijs. Samen met de uitkomst van het selectiegesprek vindt, na het raadplegen van twee referenten, de besluitvorming plaats. 


Wil je meer weten over onze school surf dan naar www.lumion.amsterdam en wil je meer weten over KunsKapssKolan kijk dan op: www.kunskapsskolan.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.