Vacature Locatiedirecteur in Leiderdorp

Onderwijs

Over Leo Kanner Onderwijsgroep

Naam school
Leo Kanner Onderwijsgroep
Contactpersoon
Mevr. CP van Beelen
Plaats
Leiderdorp
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Locatiedirecteur  
Plaatsingsdatum
13-9-2017
Met ingang van
1-1-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,8 - 1,0 fte
Omschrijving
De functie
De locatiedirecteur is het gezicht van de school voor de leerlingen, ouders en medewerkers, en vertegenwoordigt de belangen van de school bij externe partijen. De locatiedirecteur draagt bij aan het creëren van een klimaat waarin medewerkers en leerlingen hun eigen verantwoordelijkheid kunnen en willen nemen. Een wezenlijk onderdeel is het geven van richting en het stellen van heldere kaders waarbinnen medewerkers  de ruimte voelen om vanuit hun eigen deskundigheid hun functie in te vullen. Belangrijke voorwaarde daarbij is dat de directeur beschikt over het vermogen om flexibel en evenwichtig recht te doen aan de verschillen binnen het team en tussen de leerlingen.
Vanuit de integrale verantwoordelijkheid draagt de locatiedirecteur zorg voor de beleidsvoorbereiding,  –uitvoering en –verantwoording van de locatie, zoals het opstellen van het jaarplan, het schoolplan en de begroting.
Als lid van het managementteam van de Prof. Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep levert de locatiedirecteur een inhoudelijke bijdrage en denkt mee over de ontwikkelingen binnen de stichting. Vanuit solidariteit en met het oog op een gezamenlijk resultaat ondersteunt de locatiedirecteur als collegiaal managementteamlid op alle manieren de collega-directeuren om het onderwijs op alle locaties te optimaliseren en de activiteiten van de organisatie te profileren.
 
De locatie
De SO-afdeling van de Leo Kannerschool verzorgt onderwijs aan leerlingen met een autismespectrumstoornis in de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Het onderwijs is afgestemd op de behoeften van deze leerlingen. Structuur, overzichtelijkheid en heldere regels staan centraal in onze aanpak en de instructie wordt op de specifieke behoeften van de leerling aangepast.
In het schooljaar 2016/2017 heeft het team het huidige onderwijsconcept onder de loep genomen. Dit heeft geleid tot een idee voor een nieuw onderwijsconcept.  Het nieuwe concept richt zich op drie relevante ontwikkelingsgebieden, te weten: persoonsvorming, socialisatie en brede kwalificatie. De nieuwe locatiedirecteur heeft de mooie taak, om samen met team, in het schooljaar 2017/2018 het nieuwe onderwijsconcept verder te concretiseren. Het team kenmerkt zich door een grote mate van betrokkenheid, waarbij hard werken, maar ook professionele vrijheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Pabo
Functie-eisen
De functie-eisen
- Aantoonbaar minimaal een aantal jaren ervaring in een relevante leidinggevende functie in het SO;
-  In het bezit van een onderwijsbevoegdheid Leraar Basisonderwijs;
-  In het bezit van het diploma schoolleider of de bereidheid dit te halen;
-  Bereidheid zich in te zetten voor de implementatie van het nieuwe onderwijsconcept en het team mee te nemen in het 
   verder ontwikkelen en concretiseren van het concept;
-  In staat zijn om visionair te denken en een visie planmatig om te zetten in strategische, tactische en operationele
   plannen op schoolniveau en deze te borgen;
-  In staat zijn om op een inspirerende en coachende wijze leiding te geven aan de school,  maar ook grenzen te stellen,
   feedback te geven en aan te spreken;
-  In staat zijn om talenten en competenties van teamleden te herkennen en elk teamlid in zijn/haar rol te zetten en  te  houden, 
   maar ook samenwerking te bevorderen;
-  Communicatief vaardig, inlevings- en relativeringsvermogen.
 
Expertise op het gebied van autisme en ervaring met de doelgroep is noodzakelijk.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
DC
Arbeidsvoorwaarden
De Prof. Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep biedt een salaris conform de cao PO, schaal DC, en een aanstelling van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sander Verheul, lid College van Bestuur.
 
Graag ontvangen wij uw gemotiveerde brief en cv uiterlijk 21 september 2017. Het eerste sollicitatiegesprek zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 6 oktober 2017. Het tweede gesprek staat gepland op dinsdag 10 oktober ’s middags. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern vacant gesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Vanwege de samenstelling van het managementteam wordt bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven aan een vrouwelijke kandidaat.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.