Vacature Docent Nederlands 1e graad in Groningen

Onderwijs

Over Montessori lyceum Groningen

Naam school
Montessori lyceum Groningen
Contactpersoon
Mevr. Tamara Wink
Plaats
Groningen
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Montessori, Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
HAVO, VWO, Gymnasium, Technasium
Beschrijving

Montessori Lyceum Groningen
Als erkende Montessorischool is ons uitgangspunt dat we leerlingen willen begeleiden tot zelfstandigheid, een brede ontwikkeling en een goed diploma. Het leidende idee is ‘leer mij het zelf te doen.’ 
Het gaat er in het Montessorionderwijs om dat leerlingen geleidelijk meer verantwoordelijkheid leren dragen voor hun eigen leerproces en hierop kunnen reflecteren. Ze worden in dit proces begeleid door de mentor en het docententeam. Zes Montessorikarakteristieken spelen een belangrijke rol:

  • Leren doe je samen
  • Leren door denken, ervaren en doen
  • Leren van feedback en van je fouten
  • Leren door keuzes binnen kaders
  • Leren door verbinding tussen de vaklessen en de buitenwereld te leggen
  • Leren door de grote lijnen binnen en tussen de vakken te ontdekken                                                                                                                     
    Uitdagend en eigenwijs onderwijs van uitstekende kwaliteit. Een moderne, dynamische school gericht op de toekomst. Kleurrijk en veelzijdig. Waar leerlingen zichzelf zijn en opgroeien tot zelfstandige jonge mensen en waar we respectvol en op basis van gelijkwaardigheid met elkaar omgaan.
    Het Montessori Lyceum Groningen is een openbare school voor voortgezet onderwijs. Onze school valt onder het Zernike College, onderdeel van de stichting Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2). We zijn een openbare school. Dat betekent dat iedereen welkom is, ongeacht levensbeschouwing of achtergrond. Wij staan midden in de samenleving. 

Openbaar Onderwijs Groep Groningen

Het Montessori Lyceum Groningen valt onder het Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2. Deze stichting is verantwoordelijk voor het openbaar onderwijs in de gemeente Groningen. Wij werken aan kwalitatief goed en uitdagend onderwijs op 18 basisscholen, 4 scholen voor speciaal onderwijs en 11 scholen voor voortgezet onderwijs. Wij zijn sterk in leren!
O2G2 wordt gevormd door 2100 medewerkers en 16000 leerlingen. Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en grote zichtbaarheid.
 
 
Bijzonderheden
Wij zoeken een collega die:
- beschikt over een relevante onderwijsbevoegdheid VO;
- affiniteit heeft en (bij voorkeur) ervaring met de betreffende doelgroep;
- maatwerk kan leveren binnen het vak;
- zelfstandig en in teamverband kan werken;
- stressbestendig, zelfreflectief en flexibel is;
- breed inzetbaar is;
- zichzelf naast de leerling kan plaatsen;
- de leerling mede kan helpen met een brede ontwikkeling;
- bereid is ook een mentorschap te vervullen
 
Salaris
Deze functie is gewaardeerd op schaal LB van de CAO VO (maximaal € 3978,- bruto per maand).
 

 
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e graad 
Plaatsingsdatum
13-9-2017
Met ingang van
Medio oktober
Referentienummer
17.087
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
± 0,5
Aantal uren
± 12 lesuren
Omschrijving
Openbaar Onderwijs Groningen
Openbaar Onderwijs Groningen is verantwoordelijk voor het openbaar onderwijs in de gemeente Groningen. Wij werken aan kwalitatief goed en uitdagend onderwijs op 18 basisscholen, 4 scholen voor speciaal onderwijs en 11 scholen voor voortgezet onderwijs. Wij zijn sterk in leren!
Openbaar Onderwijs Groningen wordt gevormd door 2100 medewerkers en 16000 leerlingen. Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en grote zichtbaarheid.
 
Montessori Lyceum Groningen
Het Montessori Lyceum is een havo/atheneum-school met een uitdagende onderwijsvisie en een erkend Montessoriprofiel. Leerlingen ontwikkelen zich in een  stimulerende omgeving tot onafhankelijke jonge mensen. Het Montessori Lyceum Groningen heeft twee locaties, brugklassers gaan naar ons sfeervolle gebouw in Helpman. Vanaf de bovenbouw gaan de leerlingen naar het nieuwe schoolgebouw aan de Kerklaan in Haren. Vanaf het schooljaar 2019-2020 gaan alle Montessori-leerlingen naar de locatie Helperbrink.
Uitdagend onderwijs van uitstekende kwaliteit. Een moderne school gericht op de toekomst. Kleurrijk en veelzijdig. Waar leerlingen zichzelf zijn en opgroeien tot zelfstandige jonge mensen.
Het Montessori Lyceum Groningen is een openbare school voor voortgezet onderwijs. Onze school valt onder het Zernike College, onderdeel van de stichting Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2). We zijn een openbare school. Dat betekent dat iedereen welkom is, ongeacht levensbeschouwing of achtergrond. Wij staan middenin de samenleving. Daarom laten we graag zien wat er bij ons gebeurt en welke resultaten onze leerlingen halen.

Functie
Vanaf half oktober zijn wij op zoek naar een energieke en enthousiaste collega voor het vak Nederlands. Deze vacature betreft 12 lesuren.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen

Wij zoeken een collega die:
- beschikt over een eerstegraads bevoegdheid Nederlands;
- beschikt over affiniteit en (bij voorkeur) ervaring met de betreffende doelgroep;
- bereid is om samen met ons het onderwijsconcept vorm te geven;
- maatwerk kan leveren binnen het vak;
- zelfstandig en in teamverband kan werken;
- stressbestendig en flexibel is;
- breed inzetbaar is.
 

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden

Salaris
Deze functie is gewaardeerd op schaal LB van de CAO Voortgezet Onderwijs. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 3.978,- bij een volledige aanstelling.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Ben jij de collega die we zoeken?
Overtuig ons dan dat jij degene bent die we zoeken!  Vermeld in de onderwerp-regel de vacature en het referentienummer waarop je solliciteert.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.