Vacature Docent tekenen voor ongeveer 0,5 fte i.v.m. ziektevervanging in Amsterdam

Onderwijs

Over Fons Vitae Lyceum

Naam school
Fons Vitae Lyceum
Contactpersoon
Dhr. D. Asser
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam is een school voor havo, atheneum en gymnasium met ongeveer 1000 leerlingen en 100 medewerkers. Een school waar leerlingen gestimuleerd worden hun talenten breed te ontwikkelen en een daarbij passend diploma te halen, zodat zij mede door ons toedoen op een zelfbewuste en verantwoorde wijze kunnen functioneren in de maatschappij. Van iedereen die bij onze schoolgemeenschap hoort, wordt verwacht: · dat zij, ieder op eigen wijze, meewerken aan een veilige en gastvrije omgeving waar mensen respectvol met elkaar omgaan; · dat zij op een open en actieve manier deelnemen aan het onderwijsproces en alles wat daaruit voortvloeit; · dat zij naar elkaar luisteren, elkaar inspireren en van elkaar leren. Wanneer mensen op deze manier met elkaar omgaan en met elkaar samenwerken, kan de zorg geboden worden die kenmerkend is voor onze school. Identiteit We zijn een katholieke school waar iedereen welkom is, waar we naast het verwerven van kennis en vaardigheden ook aandacht hebben voor levensvragen en ontwikkeling van persoonlijke kwaliteiten. Deze zaken komen in allerlei (les)situaties in de school aan de orde, maar in het bijzonder in de godsdienstlessen. Leerlingen leren daar onder andere hoe zij betekenis kunnen geven aan levenservaringen om van daaruit hun leven in te richten. Daarnaast willen wij onze leerlingen bewust maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, onder andere door maatschappelijke stages en/of actief bijdragen aan goede doelen.

Vacature

Functietitel
Docent tekenen voor ongeveer 0,5 fte i.v.m. ziektevervanging 
Plaatsingsdatum
8-9-2017
Met ingang van
Per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
ongeveer 0,5 ft
Omschrijving
Het Fons Vitae Lyceum te Amsterdam zoekt per direct voor een periode van een half jaar een

docent tekenen voor ongeveer 0,5 fte

Schoolprofiel
Het Fons Vitae Lyceum is een school van 1000 leerlingen voor Havo, Atheneum en Gymnasium. Een school waar leerlingen worden gestimuleerd hun talenten breed te ontwikkelen en een daarbij passend diploma te halen, zodat zij mede door ons toedoen op een zelfbewuste en verantwoorde wijze kunnen functioneren in de maatschappij. Onze school heeft een lange traditie waarin 'betrokkenheid' en 'veiligheid' sleutelwoorden zijn. De geschiedenis voert terug tot de oprichting in 1914 door de Zusters Franciscanessen van Heythuysen,  oorspronkelijk als rooms-katholieke meisjesschool. In de lente van 2015 was de viering van het honderdjarig bestaan.

Het Fons Vitae lyceum is een begaafdheidsprofielschool; wij bieden maatwerk aan meer getalenteerde leerlingen, zowel binnen als buiten de les. Onze docenten werken samen in het project leerKRACHT, waarin onderling lesbezoek, gezamenlijke lesvoorbereiding en het zoeken naar toepassingen van actuele onderwijskundige thema’s in de les speerpunten zijn. In de onderbouw werken we met de iPad in de klas, ondermeer om differentiatie binnen de les beter mogelijk te maken.

Kijk voor meer informatie over de school ook even op onze website.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste collega die:

- beschikt over een 1e graad lesbevoegdheid voor het vak tekenen;
- beschikt over ervaring met examenklassen;
- bij voorkeur reeds leservaring heeft met ervaring op het gebied van differentiatie;
- bij voorkeur ervaring heeft met de huidige ICT ontwikkelingen in het onderwijs;
- bereid is om eventueel op termijn ook niet-lesgebonden taken als mentorschap op zich te nemen; 
- in staat is om ook op basis van vakoverstijgende projecten onderwijs te verzorgen;
- de ambitie heeft zich verder te ontwikkelen binnen zijn/haar functie.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Onze school biedt goede carrièreperspectieven middels doorstromingsmogelijkheden van schaal LB tot en met schaal LD. Benoeming in overleg mede op basis van ervaring.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Vanwege de plotselinge uitval vanwege ziekte van een collega zoeken we per direct een nieuwe collega voor de periode van minimaal 6 maanden. De gesprekken zullen dan ook uiterlijk in de week van 25 september plaatsvinden. Naast het voeren van sollicitatiegesprekken hoort het geven van een proefles en het tonen van eigen materiaal mogelijk tot de inhoud van de sollicitatieprocedure. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.