Vacature Docent/mentor - vnr. PO 17-793 in Barendrecht

Onderwijs

Over Discovery College

Naam school
Discovery College
Contactpersoon
Mevr. De Bruijn
Plaats
Barendrecht
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Niveau
VMBO
Beschrijving
Het Discovery College biedt onderwijs aan ongeveer 125 leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar op niveau VMBO pro,  BK en T. Zij ondervinden onderwijsbelemmeringen ten gevolge van verschillende psychiatrische stoornissen. Bij de groepskeuze van de leerling houden we rekening met leeftijd, leervorderingen en sociaal-emotionele ontwikkeling en de aard van de stoornis. Hierdoor zijn de klassen anders samengesteld dan op de meeste andere scholen. Het onderwijs dat op het Discovery College geboden wordt, vindt zijn uitgangspunten in de kerndoelen van het voortgezet speciaal onderwijs. Het leerstofaanbod wordt, waar nodig, aangepast aan de mogelijkheden van het kind. Iedere leerling heeft een Individueel handelingsplan (IHP). Hierin wordt, in overleg met ouders, bepaald op welke manier en met welke accenten de leerlingen onderwijs krijgen.
 
Veel van onze leerlingen hebben problemen met het herkennen en benoemen van hun gevoelens. Omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen op een goede manier met elkaar en met andere mensen omgaan, besteden we hier veel aandacht aan. Alle medewerkers helpen de leerlingen bij het herkennen en benoemen van gevoelens, het oplossen van problemen en het beheersen van impulsief gedrag.
 
 

Vacature

Functietitel
Docent/mentor - vnr. PO 17-793 
Plaatsingsdatum
11-8-2017
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8000 - 1,0000
Omschrijving
 Waar kom je te werken?

Onderwijzen en leren, zien en gezien worden, geven en ontvangen!
 
Zomaar wat high lights die het Discovery College typeren.
Het Discovery College is een cluster-4 school waar iedere dag weer iets te ontdekken valt. Werken met onze bijzondere jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, maakt dat iedere dag weer anders is.
 
Op onze school werken wij volgens de methodiek ‘De perfecte klas’. Dit houdt onder meer in dat leerkrachten de leerlingen niet zozeer disciplineren, maar hen juist stimuleren om disciplines te ontwikkelen. Dit helpt hen namelijk om probleemoplossend en proactief te zijn: Een echte win-win-situatie, want naast de leerling hebben ook de docent, het gezin van de leerling en de samenleving baat bij deze vaardigheden.
 
In de perfecte school streven we dan ook naar een leeromgeving die veilig, waarderend en empatisch is. Wij geloven dat deze invalshoek preventief werkt, zodat conflicten leiden tot een mogelijkheid om te leren. Binnen dit kader laten we ons inspireren door de toonaangevende pedagogiek ‘Conscious discipline’.   
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat zijn de kerntaken?
We zijn op zoek naar een enthousiaste en bevlogen docent die de ontwikkeling van de leerlingen centraal stelt. Je bent iemand die ergens de schouders onder zet en zich niet snel uit het veld laat slaan. Met jouw humor en flexibiliteit ben je een aanvulling op ons team. Je vindt het een uitdaging om invulling te geven aan een veilig pedagogisch klimaat. Je neemt initiatief en hebt affiniteit en/of ervaring met jongeren met een psychische problematiek. Je onderhoudt als mentor contact met ouders, maar ook andere personen in het netwerk van de leerling. Je denkt hierbij in kansen en mogelijkheden.
 
Waar zijn wij naar op zoek?
Je hebt een lesbevoegdheid, bijvoorbeeld in de vorm van een pabo-diploma of een 1e of 2e graads bevoegdheid, bij voorkeur aangevuld met een master ‘Special Educational Needs’ (of bent bereid deze te halen). Daarnaast heb je in je rugzak een breed scala aan didactische en pedagogische trucs die je in ‘De perfecte klas’ kunt toepassen.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat hebben wij te bieden?
Salariëring en rechtspositie zijn conform de cao-PO. De functie is ingeschaald in schaal LB (minimaal € 2.525,-- en maximaal € 3.826,-- bruto per maand op fulltime basis).
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wil je meer weten?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Bas Zevenhoven, locatiecoördinator, via e-mail: b.zevenhoven@yulius.nl.
 
Je sollicitatie kun je o.v.v. vacaturenummer PO 17-79 per e-mail richten aan: sollicitatie_9@yulius.nl. Wij ontvangen graag je brief met C.V. vóór 25 augustus 2017.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | ToolsHero