Vacature Docent Breed Mentoraat in Amsterdam

Onderwijs

Over Iedersland College

Naam school
Iedersland College
Contactpersoon
Mevr. Amarens Veenstra
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Samenwerking
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Onze school biedt een plek aan vmbo-leerlingen die het elders (nog) niet redden.
Iedersland College is een school waar rekening wordt gehouden met de individuele verschillen die tussen kinderen bestaan.

Wij steunen kinderen in hun basisbehoeften: competentie, relatie en autonomie. We gaan hierbij uit van de mogelijkheden die elk kind bezit, maar waar het, om allerlei redenen niet optimaal gebruik van kan maken.

Iedersland College telt ongeveer 240 leerlingen. Wij hebben een hardwerkend team en bij alles wat wij doen staat de leerling centraal!
Bijzonderheden
Het Iedersland College is onderdeel van ZAAM Interconfessioneel Voortgezet Onderwijs met 23 scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam.
De scholen binnen ZAAM zijn kleinschalig georganiseerd en bieden een veilig leerklimaat. Elke ZAAM-school, van praktijkschool tot gymnasium, brengt kwalitatief goed onderwijs in de leef- en woonomgeving van de leerlingen, die als verantwoordelijke burgers kunnen uitstromen in onze samenleving.

Vacature

Functietitel
Docent Breed Mentoraat 
Plaatsingsdatum
9-8-2017
Met ingang van
4-9-2017
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 0,9
Aantal uren
plusminus 20
Omschrijving
Het Iedersland College is een bijzondere school in Amsterdam. Het is een kleine vmbo-locatie voor leerlingen met een eigen ondersteuningsbehoefte. De meeste van onze leerlingen hebben een LWOO-indicatie.
In de onderbouw bieden wij de leerlingen een mentor die zoveel mogelijk lessen aan de eigen mentorklas geeft. Hierbij gaat het niet alleen om AVO-lessen maar ook om een aantal mentorlessen, waaronder LOB en sociale vaardigheden.
Voor deze onderbouw zijn wij op zoek naar een betrokken, enthousiaste docent/mentor voor een eerste klas, die graag lesgeeft aan onze doelgroep en daar bij voorkeur ook ervaring mee heeft. De vacature wordt waarschijnlijk verspreid over vier dagen, maar andere opties kunnen in  overleg bekeken worden.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Pabo
Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een docent met een tweedegraads bevoegdheid Nederlands, wiskunde, rekenen of een vak binnen Mens & Maatschappij of een PABO diploma. Gezien onze doelgroep is affiniteit en ervaring met deze leerlingen een vereiste. 
Wij gebruiken voor Nederlands de methode Talent. In de onderbouw wordt dit voor begrijpend lezen aangevuld met Nieuwsbegrip. Voor wiskunde gebruiken we Netwerk en voor Mens en Maatschappij maken we gebruik van Plein M. Daarnaast starten wij komend schooljaar met een cursus “Kanjertraining VO”.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden
Conform CAO VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren kan tot 27 augustus door het sturen van een motivatiebrief en een CV via Meesterbaan. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | ToolsHero