Vacature Leraar Nederlands 2e graads in Meppel

Onderwijs

Over Stad & Esch

Naam school
Stad & Esch
Contactpersoon
Mevr. Alice Alting
Plaats
Meppel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
Pro, LWOO, VMBO, Mavo, HAVO, VWO, Gymnasium
Beschrijving
Werken bij Stad & Esch is werken op een school waar de passie vanaf spat. Waar je energie krijgt én geeft. Werken bij Stad & Esch is werken in een omgeving waar je groei kunt voelen, waar het leren van onze leerlingen centraal staat en waar creativiteit de motor is en motivatie de drijvende kracht. Waar de mensen handelen vanuit persoonlijk leiderschap, zichzelf doelen stellen en elkaar ondersteunen en aanspreken. Stad & Esch maakt serieus werk van het versterken van de autonomie van haar medewerkers . Onze stip op de horizon is werken vanuit een hoge mate van zelfregie.

Stad & Esch heeft een heel breed onderwijsaanbod: van gymnasium tot praktijkonderwijs. Op het Onderwijspark Ezinge in Meppel vind je het Stad & Esch Lyceum, het Stad & Esch Beroepencollege en de Stad & Esch Praktijkschool. Op onze deelschool in Diever bieden we de volledige opleidingen vmbo-tl en havo aan, plus de onderbouw vwo en de onderbouw basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg.

Missie Stad & Esch 
Onze missie is helder: leerlingen optimaal voorbereiden op de uitdagingen die de 21e eeuw hen biedt. De 21e eeuw vraagt veel van leerlingen. Om goed in te kunnen spelen op de voortdurend veranderende samenleving moeten zij aan vele competenties voldoen, waaronder mediageletterd zijn, beschikken over probleemoplossend vermogen, kritisch zijn en kunnen samenwerken.  Kwalitatief goed onderwijs met een hoog rendement is vanzelfsprekend een doel.
 
Wij hebben vier uitgangspunten van waaruit wij onze missie waar maken:
 • Passie als brandstof voor talenten
  Leerlingen en medewerkers krijgen kansen om optimaal hun mogelijkheden en talenten te onderzoeken, te benutten en hierbij te werken vanuit hun hart.
 • Persoonlijk maken als standaard
  Naast het behalen van kerndoelen en eindtermen krijg je op Stad & Esch alle ruimte om aan je eigen ontwikkeling als mens, ook in relatie tot anderen, te werken.
 • Creativiteit als sleutel tot succes
  Elkaar stimuleren en voortdurend prikkelen om vanuit kansen en mogelijkheden steeds iets nieuws te creëren en te beleven.
 • Ruimte voor lef
  Dat je wordt uitgedaagd om een eigen weg te volgen, dus stellen we vertrouwen in jou en krijg je de ruimte om te experimenteren.
We ontwikkelen onze leerlingen met betekenisvol onderwijs waarbij ze leren zelf regie te nemen over hun leren en waarbij we meer gepersonaliseerd leren heel belangrijk vinden. Dat kun je onder andere terugzien in ons thematisch onderwijs, in de plaats die technologie inneemt in ons onderwijs en aan de plek die leerlingen bij ons innemen. 
  
Onderwijsorganisatie
Stad & Esch telt ongeveer 2100 leerlingen en is opgebouwd uit deelscholen. Naast de deelscholen vinden er experimenten plaats rond zelfregie in de zogenaamde professionele leergemeenschappen (PLG's). De deelscholen staan onder leiding van een deelschoolleider. Stad & Esch heeft twee directeuren en een directeur-bestuurder.  Het onderwijs in de deelscholen wordt verzorgd door leraren LB, LC en LD en door onderwijsondersteuners. Onderwijsondersteuners kunnen, onder verantwoordelijkheid van een leraar, in grote mate zelfstandig met leerlingen werken.

Vacature

Functietitel
Leraar Nederlands 2e graads 
Plaatsingsdatum
28-7-2017
Met ingang van
1-9-2017
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4-0,6
Aantal uren
12-15
Omschrijving
Wij zoeken voor Stad & Esch met ingang van het nieuwe schooljaar ter vervanging van een afwezige collega een enthousiaste
 
Leraar 
  
voor het volgende vak:
 
 Nederlands tweede graads               0,4-0,6 fte 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Wat wij vragen
Wij zoeken een leraar die bevoegd is voor het vak Nederlands of nog studeert voor die bevoegdheid en bijna zijn/haar opleiding heeft afgerond. Maar we vragen ook van die leraar dat hij/zij  
 • handelt vanuit passie voor het vak
 • een onderzoekende houding heeft
 • nieuwsgierig en toekomstgericht is
 • het leren van leerlingen en van zichzelf centraal stelt
 • leerlingen weet uit te dagen en te inspireren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wat wij bieden
Het salaris is conform de cao-VO. Stad & Esch kent goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. 

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Wij vragen je om uiterlijk 27 augustus 2017 te reageren. In 35 vindt de brievenselectie en het sollicitatiegesprek plaats. Het geven van een proefles kan onderdeel zijn van de procedure.

Sollicitaties kun je via Meesterbaan richten aan:
Onderwijsgroep Zuidwest-Drenthe,
t.a.v. de selectiecommissie
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | ToolsHero