Vacature Docent A Nederlands NT2 in Alkmaar

Onderwijs

Over Clusius College Alkmaar vmbo

Naam school
Clusius College Alkmaar vmbo
Contactpersoon
Afdeling Werving
Plaats
Alkmaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Schagen en Grootebroek zijn we een grote speler in het Noord-Hollandse VMBO en MBO-onderwijs.

Onze missie luidt: "Het Clusius College: groen licht voor succes in een dynamische wereld". Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Voor de komende jaren zijn belangrijke speerpunten geformuleerd met daaraan gekoppeld concrete doelstellingen. Deze zijn onder andere; werken aan een duidelijke positionering, kwalitatief hoogwaardig onderwijs, verdere professionalisering van de organisatie.

Wist u dat het onderwijs dat gegeven wordt op de vestigingen van het Clusius College uniek is in Noord-Holland en dat er in heel Nederland maar 13 instellingen zoals het
Clusius College zijn?

Het Clusius College heeft op 8 plaatsen in Noord-Holland een vmbo-vestiging die een ’groen karakter ’ hebben. Kinderen die op de basisschool een vmbo-advies krijgen, kunnen hier op verschillende niveaus hun vmbo-of mbo-diploma halen. De vestigingen van het Clusius College zijn nog relatief kleinschalig, waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten. Voor een vervolgstudie kunnen leerlingen met een vmbo-diploma van het Clusius College nog alle kanten op. Omdat het een brede opleiding is, kunnen zij net zo makkelijk naar een ROC als een studie vervolgen bij één van de mbo-opleiding bij het Clusius College. In Alkmaar, Hoorn en Schagen worden bij het Clusius College naast vmbo- ook mbo-opleidingen verzorgd.

Naast alle gewone algemeen vormende vakken besteedt het Clusius College op het mbo en in ons vmbo onderwijs, bijzondere aandacht aan natuur, leefomgeving, milieu, duurzaamheid, gezond leven en ondernemerschap. Er wordt daarbij gewerkt met dieren, planten, bloemen (design) en voeding. We kunnen met recht spreken van een ’groene’ opleiding.

Werken bij het Clusius College
De sfeer bij het Clusius College is beslist anders dan in een doorsnee VO of MBO-instelling. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit vind je terug in de sfeer op onze scholen, alleen al door de aanwezigheid van dieren, planten bloemen in en bij de scholen. Tot het Clusius College behoren 8 vestigingen verspreid over Noord-Holland boven het IJ. Met vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen zijn we een speler van formaat. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan veilige werk- en leeromgeving. Je kent elkaar en je kent de leerlingen of studenten.
Leerlingen, studenten en medewerkers worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en succes te ervaren in hun ontwikkeling, opleiding of werk. Onze medewerkers zijn bevlogen en voelen zich betrokken bij het Clusius College.

We werken samen met ROC van Kop van Noord-Holland door gezamenlijk opleidingen te organiseren en door onze samenwerking op het gebied van bedrijfsopleidingen in de Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Kortom als het gaat om doorstroming naar een andere werkplek dan zijn er bij ons mogelijkheden genoeg.

Om een goede eerste indruk te krijgen van onze scholen, het opleidingsaanbod en ervaringen van leerlingen en studenten verwijzen we graag naar onze website.

Vacature

Functietitel
Docent A Nederlands NT2 
Plaatsingsdatum
21-4-2017
Met ingang van
schooljaar 2017-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8 fte
Omschrijving
De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met acht vestigingen zijn we een speler van formaat in het Noord-Hollandse vmbo- en mbo-onderwijs. De organisatie telt in totaal ongeveer 5.800 leerlingen en studenten en circa 750 medewerkers. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan een veilige werk- en leeromgeving. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving.
 
De vestiging Alkmaar is op zoek naar een docent Nederlands die namens onze school kennis van de Nederlandse taal en cultuur bijbrengt aan leerplichtige kinderen van het AZC Alkmaar. Wij zijn met ingang van het nieuwe schooljaar op zoek naar een 
DOCENT A NEDERLANDS NT2 (0,8 fte) 
 
De functie
Als docent Nederlands voor het AZC verzorg je taallessen (ISK-onderwijs) aan kinderen die in een vreemd land een plek moeten zien te verwerven en vooralsnog in onzekerheid verkeren over hun toekomst.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Jouw profiel
Je bent een gemotiveerde docent Nederlands met een 2e graad bevoegdheid en een bevoegdheid NT2 (of de bereidheid die te halen). Je bent didactisch en pedagogisch sterk en bent in staat te differentiëren. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt ruime ervaring met lesgeven aan anderstaligen. Daarnaast wordt verwacht dat de meest voorkomende computervaardigheden kunnen worden toegepast.
 
Bijzonderheden
We zijn op zoek naar iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat. Goed klassenmanagement is een vereiste. Daarnaast is het van belang dat je affiniteit hebt met de doelgroep. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid kan deze worden omgezet in een vaste aanstelling.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB schaal, cao mbo
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
Een leuke en dynamische werkomgeving met bevlogen en betrokken collega’s. Een werkplek waar veel aandacht is voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. De functie is gewaardeerd in schaal LB cao mbo, maximaal € 4.019,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. Daarnaast biedt het Clusius College aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een aanvullende ziektekostenregeling.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Informatie en reactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wim van Reenen (vestigingsdirecteur Alkmaar). De heer Van Reenen is te bereiken op telefoonnummer 072-5610934. Je wordt verzocht je sollicitatiebrief te richten aan de heer W. van Reenen. Solliciteren kan tot 8 mei 2017 door het aanklikken van de link in de vacature die terug te vinden is op www.clusius.nl/organisatie/werken-bij  onder de knop “Vacatures”.

In de periode van 24 april tot en met 7 mei 2017 is de school gesloten en kan je je vraag richten aan Barbara Bloemendal, adviseur P&O via telefoonnummer 072-5147666.
 
Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid.
 
De sluitingsdatum is 7 mei 2017
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures