Vacature Docent Nederlands in Nieuw-Vennep

Onderwijs

Over Herbert Vissers College

Naam school
Herbert Vissers College
Contactpersoon
Dhr. J. Simon
Plaats
Nieuw-Vennep
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Herbert Vissers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo bk, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Het is een school met een christelijke grondslag, waar iedereen welkom is. Onderwijs volgen bij ons betekent respect hebben voor elkaars mening en onderlinge verschillen. Speerpunten in ons beleid zijn aandacht voor het talent dat in ieder kind zit en zorg voor elkaar. Momenteel hebben wij ruim 1720 leerlingen en ruim 200 medewerkers, die gehuisvest zijn in drie gebouwen. Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn een school met hart voor de leerling en oog voor veiligheid en duidelijkheid. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Opleiden en Ontwikkelen heeft een prominente plaats in het personeelsbeleid van IRIS. Het HVC is een gecertificeerde opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe docenten opleiden en veel stagiaires begeleiden. De school is gevestigd in Nieuw-Vennep, centraal in het groeigebied Haarlemmermeer en is uitstekend bereikbaar.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
21-4-2017
Met ingang van
1 augustus 2017
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Aantal uren
24
Omschrijving
De vacature, 1 fte, ontstaat per 1 augustus 2017. De 24 lesuren zijn verdeeld over de onderbouw van het mavo/havo/vwo.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
We zoeken een ervaren docent Nederlands in onderbouw mavo/havo/vwo die proactief, collegiaal, betrouwbaar en gedisicplineerd is en bereid is actief binnen de vakgroep te zijn. We zoeken iemand die boven de lesstof staat, op verschillende manieren kan uitleggen en de lesmethode hooguit als springplank naar goed onderwijs gebruikt, eclectisch omgaat met die methode en de leerlingen, niet het onderwijsprogramma, centraal stelt in de vaklessen.

Het HVC is op zoek naar kandidaten met "hart voor het onderwijs" . U voelt zich als docent nauw betrokken bij het werk van uw team en u heeft affiniteit met de leerlingen. U weet betrokkenheid bij de leerlingen en uw collega’s te bevorderen. U bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Doordat er door de docenten in teamverband gewerkt wordt is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen van uw afdeling. Van de docenten wordt een professionele inbreng in het team verwacht

 Het geven van een proefles maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

U beschikt over een relevante onderwijsbevoegdheid.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweede graads docenten royale doorgroeimogelijkheden. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen centraal.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
In verband met de meivakantie kunt u van ons bericht verwachten in week 19.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures