Vacature Docent Nederlands 1e en 2e graad Lumion in Amsterdam

Onderwijs

Over Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso

Naam school
Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso
Contactpersoon
Mevr. J.W.M.C. den Ouden
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
VMBO, HAVO, VWO
Beschrijving

Het Calandlyceum en Lumion (voorheen Caland 2) vallen onder het bestuur van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP).

CALANDLYCEUM

Houd jij van je vak? Draag je dat graag uit? Kunnen leerlingen op je rekenen en vind je het leuk om met collega’s het onderwijs met en voor leerlingen vorm te geven? Wil je op een school werken waar verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit, zelfstandigheid en reflectie deel uit maken van het lesgeven? 
Dan nodigen wij je graag uit te solliciteren!
 
Wie zijn wij?
Het Calandlyceum is een openbare school voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t in Amsterdam Nieuw-West,
Het Calandlyceum is een Daltonschool in oprichting. Binnen het Calandlyceum kunnen onze leerlingen een vmbo-t-, havo-, vwo- of gymnasiumdiploma halen. Daarbij is het Calandlyceum een Topsporttalentschool,  een Cultuurprofielschool en hebben we een Technasium.
 
Wij hebben 1850 leerlingen en verzorgen met ca. 160 collega’s dagelijks het onderwijs. Als opleidingsschool worden er binnen onze school per jaar gemiddeld 40 nieuwe docenten opgeleid.  
Voor aankomende docenten hebben wij een driejarig begeleidingsprogramma.
 
Wij zijn er trots op bekend te staan als een gerenommeerde school en een fijne school om voor te werken. Ons Technasium wint jaarlijks diverse prijzen en vanuit ons cultuurprofiel hebben wij bijzondere samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld toneelgroep Amsterdam. Topsporters weten ons te vinden omdat wij er uitstekend in slagen om de combinatie topsport en onderwijs vorm te geven. En de ‘gewone’ leerling? Die heeft bij ons de tijd van zijn leven door de diversiteit aan activiteiten en docenten die zich gezamenlijk inzetten hun leerlingen een mooie en goede leertijd te bieden. Wij willen dat leerlingen zich kwalificeren en ontplooien: voor nu, voor later, voor zichzelf.  
 
Wat vragen wij?
Wij zoeken docenten met passie voor het vak en onderwijs die streven naar het geven van boeiende gedifferentieerde lessen. We zoeken docenten  die graag samenwerken en zich ervan bewust zijn dat je samen het verschil maakt. Die Dalton gecertifieerd zijn of graag vanuit de Dalton kernwaarden willen werken en zich willen certificeren. We zoeken docenten die goed om kunnen gaan met onze Amsterdamse leerlingen, hun ouders en onze collega’s. We zoeken docenten die graag vrijheid hebben in het werk, vooruit willen, innovatief invulling kunnen geven aan ons onderwijs en waarde hechten aan loyaliteit en transparantie. Als je het fijn vindt om bij te dragen aan een prettig leer- en leefklimaat met oog en oor voor rust in de school dan ben jij degene die wij graag willen spreken. 
 
Wat bieden wij?
Wij hebben regelmatig vacatures voor vmbo-t, havo en vwo. De inschaling is afhankelijk van je huidige inschaling en ervaring. De aanstellingen zijn in tijdelijke dienst met, na één jaar, uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 
De sollicitatieprocedure:
Als je bij ons wilt komen werken als docent stuur dan je sollicitatiebrief ter attentie van Jan-Mattijs Heinemeyer, locatiedirecteur Calandlyceum. Motiveer in je sollicitatiebrief waarom je in aanmerking wilt komen voor deze baan en maak middels je cv kenbaar waarom je geschikt bent om bij ons te komen werken. Wil je meer wete
Na de briefselectie, nodigen wij vier kandidaten uit die het best aansluiten bij onze vraag. Er vindt één selectie gesprek plaats en we zullen twee referenten raadplegen.  
Het Calandlyceum ligt aan de Pieter Calandlaan 182, 1068 NT Amsterdam
 

LUMION
(voorheen Caland 2)

Wil jij meester worden in je vak? Draag je dat graag uit? Kunnen leerlingen op je rekenen? Wil je op een school werken waar meesterschap, coaching, leiderschap, reflectie, en onderzoek de motor zijn achter de ontwikkeling van ons onderwijs en in het lesgeven? Weet jij ook zeker dat digitaal onderwijs meer en meer een rol gaat spelen in het leren en dat dit past bij de ontwikkeling van onze wereld?
 
Dan willen wij graag dat je bij ons komt werken!
 
Wie zijn wij?
Lumion is een school waarin het gepersonaliseerd leren centraal staat en zich identificeert met het KunsKapssKolan concept. In de onderbouw hebben onze leerlingen les in dagdelen. Onze lessen zijn verdeeld in verwondersessies, labsessies, workshopsessies en communicatiesessies. Er gaat bij ons geen bel en de pauzes worden door de docent samen met de leerlingen afgesproken. Binnen Lumion kunnen onze leerlingen een vmbo-t-, havo- of vwo diploma halen.
 
Wij zijn een school in oprichting en verwachten in 2020 rond de 1350 leerlingen. Momenteel verzorgen wij met 60 collega’s dagelijks het onderwijs voor 700 leerlingen. Omdat wij het onderwijs met elkaar maken hebben wij veel ruimte voor ontwikkeling en ambitie.
 
Wij zijn er trots op bekend te staan als een school waar ieders talent ontdekken en ontplooien centraal staat. We zijn een fijne school om voor te werken door onze open, persoonlijke en positieve cultuur. We zijn een creatieve en flexibele organisatie waarin passie en visie ons voortstuwt het beste uit ons zelf en onze leerlingen te halen. Dat heeft de inspectie beloond met een ongekend goed rapport over onze school. Onze leerlingen hebben bij ons de tijd van hun leven door de persoonlijke aandacht en diversiteit aan activiteiten. Wij helpen onze leerlingen hun karakter te ontwikkelen waarmee zij hun talenten en dromen kunnen waarmaken. Voor zichzelf, nu en later!  
 
Wat vragen wij?
Wij zoeken docenten die met ons willen streven het beste gepersonaliseerde onderwijs in Amsterdam aan te bieden door het geven van boeiend gedifferentieerd onderwijs. Docenten die graag in een team samenwerken en bereid zijn om hun talenten door te ontwikkelen en een expertrol te pakken die daarbij past. Wij willen kennismaken met docenten die snappen en begrijpen dat het onderwijs aan vernieuwing toe is en dat dit een open lerende houding vraagt. We zoeken docenten die goed om kunnen gaan met onze Amsterdamse leerlingen, hun ouders en onze collega’s. We zoeken docenten die graag vrijheid hebben in hun werk, vooruit willen en  innovatief invulling kunnen geven aan ons onderwijs. Dat je wellicht nog niet alle kneepjes van het vak in je vingers hebt is niet erg zolang je graag wilt leren om dit voor elkaar te krijgen.
 
Wat bieden wij?
Wij hebben vacature ruimte voor het vmbo/havo/vwo. Je inschaling is conform de cao VO. Onze eerste graads docenten geven als dat nodig is ook in het tweede graad gebied les. Dinsdagmiddag is er geen les. Alle docenten werken dan binnen de Lumion academie met elkaar aan het succes van de school door van en met elkaar te leren en het onderwijs te ontwikkelen.
 
De aanstellingen is in tijdelijke dienst met, na één jaar, uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd als in het eerste jaar blijkt dat je past binnen onze school. Heb je vragen, neem dan gerust contact op met Duco Homoet, teamleider van Lumion. Duco Homoet is bereikbaar op 06 53328700.
 
De sollicitatieprocedure:
Als je bij ons wilt komen werken stuur dan een sollicitatie ter attentie van Sufayil Dönmez, locatiedirecteur Lumion. Motiveer in je sollicitatiebrief waarom je bij ons wilt komen werken en maak middels je cv kenbaar waarom juist jij geschikt bent.
 
Wil je meer weten over onze school surf dan naar www.Lumion.amsterdam en wil je meer weten over KunsKapssKolan kijk dan op: www.kunskapsskolan.nl.
 
Vanuit briefselecties nodigen wij kandidaten uit die het best lijken aan te sluiten bij ons onderwijs. Naast een selectiegesprek vragen wij aan onze kandidaten om een proefles te komen geven van ongeveer 30 minuten. Samen met de uitkomst van het selectiegesprek vindt, na het raadplegen van twee referenten, de besluitvorming plaats.
Lumion is gevestigd aan de Anderlechtlaan 3, 1066 HK Amsterdam.
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e en 2e graad Lumion 
Plaatsingsdatum
20-4-2017
Met ingang van
01 augustus 2017
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
2,0
Aantal uren
ca. 50
Omschrijving
Wij zoeken 2 docenten in zowel het 1e als het 2e graads gebied voor onze vacatures Nederlands.
De totale vacature bedraagt ca. 2,0 Fte waarvan ca. 0,5 Fte in het 1e graads gebied.

Onze voorkeur gaat uit naar docenten die over enige jaren ervaring beschikken
Bekijk de website van Lumion en onze algemene informatie op de site van Meesterbaan en u zult enthousiast worden!
Wij zien uw reactie graag vóór 12 mei a.s. tegemoet.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
in overleg
Arbeidsvoorwaarden
In overleg
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures