Vacature Docent Journalistiek in Rotterdam

Onderwijs

Over Grafisch Lyceum Rotterdam

Naam school
Grafisch Lyceum Rotterdam
Contactpersoon
Mevr. Desiree Bijvoets
Plaats
Rotterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving

Het Grafisch Lyceum Rotterdam ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor de wereld van media, vormgeving, communicatie en technologie; de creatieve industrie. De organisatie telt 400 medewerkers en wekelijks volgen circa 4500 deelnemers een opleiding aan ons instituut. Opleidingen worden verzorgd in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast maakt ook een VMBO-afdeling deel uit van de instelling met leerwegen voor vormgeven en media. De instelling kenmerkt zich door innovatie, creativiteit, techniek, kwaliteit en een voortdurend streven naar verbetering in een uitdagende en evenwichtige omgeving voor medewerkers, leerlingen en studenten. Zowel aan medewerkers als leerlingen worden hoge eisen gesteld om gezamenlijke doelen te bereiken, maar ze kunnen tevens rekenen op een brede ondersteuning om aan de eisen te voldoen. Op het gebied van onderwijsvernieuwing in relatie tot nieuwe vormen van leren, informatie- en communicatietechnologie, het leveren van maatwerk en kwaliteit maakt het Grafisch Lyceum Rotterdam een snelle ontwikkeling door gebaseerd op een hoog ambitieniveau.

Vacature

Functietitel
Docent Journalistiek 
Plaatsingsdatum
20-4-2017
Met ingang van
01-08-2017
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,2
Omschrijving
Vanaf schooljaar 2017 -2018 zoeken wij voor de onderwijsafdeling Mediamanagement en Redactiemedewerker Docenten Journalistiek (1,2 fte)
 
De functie:
Als docent Journalistiek verzorgt u onderwijs bij de opleiding Redactiemedewerker van het Grafisch Lyceum Rotterdam. U levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de studenten, voor het vakgebied redactie in de breedste zin van het woord. U bent onder meer bezig met het overdragen van de benodigde kennis en het trainen van vaardigheden op het gebied van onderzoek, bureauredactie, interview, tijdschrift- en radiojournalistiek, web-redactie, communicatie en pr en crossmediaal communiceren. Als docent draagt u zorg voor het onderwijs en de begeleiding van studenten.
U zet zich ook in voor overige activiteiten van de afdeling en de opleiding. Binnen het eigen vakgebied levert u in samenspraak met uw collega’s een bijdrage aan de voorbereiding, ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het onderwijsprogramma en de overeengekomen taken.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar enthousiaste kandidaten met ervaring in de journalistiek of communicatie. U bent thuis in het professioneel inzetten van social medial, crossmediaal werken heeft weinig geheimen voor u. U bent in het bezit van een relevant hbo-diploma in de richting van journalistiek of communicatie. Wij verwachten enige kennis van Adobe-programma’s zoals PremierePro en Photoshop.
U bent een conceptueel denker die theorie en praktijk met elkaar in verband brengt. Naast kennisoverdracht bent u in staat een bijdrage te leveren aan de vorming van jongeren tot zelfstandige, plezierige en initiatiefrijke jonge mensen. Als persoon bent u flexibel, praktisch, creatief, vasthoudend en gericht op samenwerking en resultaat. U denkt vanuit het doel en de doelgroep en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. U bent in het bezit van een pedagogisch-didactisch getuigschrift en/of een afgeronde tweedegraads lerarenopleiding.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO MBO LB
Arbeidsvoorwaarden
Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt een stimulerende werkomgeving, waarin de mens centraal staat en u zich prima kunt ontwikkelen. Verder bieden we onder meer een uitstekende verlofregeling,  13e maand, laptopregeling en diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden. De honorering is afhankelijk van leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal € 4.019,- bruto per maand exclusief vakantiegeld (schaal LB CAO MBO).
 
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor nadere informatie over deze functie kunt u contact opnemen met mevrouw M.L. de Groot, afdelingsdirecteur MBO, telefoon (088) 200 15 00. In verband met de meivakantie zijn we telefonisch niet bereikbaar van 22 tot en met 30 april as.  U kunt uw sollicitatie uiterlijk tot en met 7 mei a.s. indienen via het online sollicitatieformulier van het Grafisch Lyceum Rotterdam/Meesterbaan. Ga naar de vacature op www.glr.nl en klik op ‘Solliciteren’.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures