Vacature docent Nederlands 1e / 2e graad in Hoofddorp

Onderwijs

Over Haarlemmermeer Lyceum

Naam school
Haarlemmermeer Lyceum
Contactpersoon
Dhr. B. Oremus
Plaats
Hoofddorp
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
VMBO, Mavo, HAVO, VWO
Beschrijving
Het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp is een overzichtelijke school waar vwo, havo en vmbo aangeboden wordt aan ruim 2.000 leerlingen. De school draagt zorg voor de ontwikkeling van onze leerlingen naar vervolgstudie en samenleving. De opleidingsmogelijkheden zijn omvangrijk, met de keuze voor tweetalig onderwijs (m/h/v) of het Daltononderwijs. Er is veel aandacht voor buitenschoolse activiteiten zoals cultuur, sport en projecten. In 2013 kreeg de school bovendien de LOOT-status. Dit betekent dat het Haarlemmermeer Lyceum toptalenten de mogelijkheid biedt om topsport en onderwijs goed te combineren. Om de kleinschalige en stimulerende leeromgeving te waarborgen en gelijktijdig ruimte te bieden aan het groeiende leerlingenaantal, is in augustus 2014 de prachtige moderne tweede vestiging ‘De Zuidrand’ geopend, dichtbij de bestaande locatie aan de Baron de Coubertinlaan. De Zuidrand ligt pal naast het Huis van de Sport op vijftig meter afstand van de Nieuwe Bennebroekerweg. Op de nieuwe locatie wordt zowel regulier havo/vwo als Daltononderwijs gegeven.

Het Haarlemmermeer Lyceum is een openbare school. Het Lyceum wil een school zijn voor alle leerlingen ongeacht hun afkomst, levensovertuiging of geloofsrichting. Alle leerlingen die voldoen aan de toelatingscriteria en die onze normen en waarden, zoals verantwoordelijkheid, tolerantie, rechtvaardigheid en eerlijkheid respecteren zijn welkom.  
Bijzonderheden
Het Haarlemmermeer Lyceum kent een sterk onderwijsprofiel. Projectonderwijs, internationalisering, Daltononderwijs  en Tweetalig Onderwijs, inclusief de mogelijkheid tot het behalen van Angliacertificaten voor havo en mavo zijn daar voorbeelden van. Ons onderwijs is voortdurend in beweging o.a. door middel van studiedagen en nascholing voor het personeel.

Vacature

Functietitel
docent Nederlands 1e / 2e graad 
Plaatsingsdatum
20-4-2017
Met ingang van
1 augustus 2017
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
circa 0.8 fte
Aantal uren
circa 20
Omschrijving
Met ingang van het nieuwe schooljaar  (2017)  zoeken wij een docent Nederlands, 1e/ 2e graad voor ongeveer 0.8 fte.
De vacature onstaat vanwege de emigratie van één van onze collega's naar Nieuw-Zeeland  en de groei van de school.

Verwacht wordt dat hij/zij in samenwerking met de sectie invulling geeft aan het programma Nederlands.

De methode die wordt gebruikt is Nieuw Nederlands. De sectie heeft o.a. debatteren als belangrijk thema opgenomen in net lesprogramma. 

De inschaling van de functie is op basis van kennis en ervaring.

Het Haarlemmermeer Lyceum maakt deel uit van de Dunamare Onderwijsgroep. Via Dunamare worden secundaire arbeidsvoorwaarden gerealiseerd en kan gebruik gemaakt worden van het scholingsaanbod van de Dunamare Academie. 

Voor verdere informatie over de school biedt de website veel materiaal.  

Reactie en CV kunnen worden verstuurd via de site Meesterbaan t.a.v. de heer B. Oremus, rector Haarlemmermeer Lyceum locatie Baron de Coubertin.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures