Vacature Docent Nederlands, 1e graad (m/v) in Nijmegen

Onderwijs

Over Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Naam school
Stedelijk Gymnasium Nijmegen
Contactpersoon
Dhr. J. de Bie
Plaats
Nijmegen
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
Gymnasium
Beschrijving
Rector Ronald van Bruggen: ‘In ons motto “kennis, ontplooiing, vriendschap” staat kennis nadrukkelijk vooraan. Het verwerven van kennis is een uitdaging voor onze leerlingen en vormt de basis  voor verdere ontwikkeling.’
 
Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen is een van de grootste zelfstandige gymnasia van Nederland. In hartje Nijmegen, vlak bij de vroegste Romeinse resten, krijgen leerlingen onderwijs in het teken van ‘kennis, ontplooiing, vriendschap’. In een open klimaat en binnen een breed onderwijsaanbod werken zij aan een evenwichtige opbouw van kennis en vaardigheden. De hoog opgeleide docenten en de moderne, goed geoutilleerde gebouw bieden daartoe optimale mogelijkheden.
 
Kennis speelt een centrale rol op de school. Een leerling maakt zich kennis eigen en moet die ook kunnen toepassen in andere situaties. Hij moet er ook de uitdaging in vinden weer verder te leren. Tegelijkertijd traint hij vaardigheden die voor effectief leren nodig zijn. 
Leerlingen kunnen veel en al hun talenten verdienen ontplooiing. Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen biedt daar brede en gevarieerde mogelijkheden voor. Leerlingen verschillen in capaciteiten, ambities en achtergronden. Zij hebben daar aandacht voor met een groot vertrouwen in de ontwikkelingsmogelijkheden van leerlingen.

Goed onderwijs begint met openheid en respect. Zij werken hard aan een cultuur waarin goede onderlinge relaties kunnen ontstaan en groeien. Dit doen ze door kansen te bieden, uit te dagen en uit te nodigen. Leerlingen hebben vele mogelijkheden om buiten de lessen actief te zijn. Bijvoorbeeld in het verbredingsproject, in de leerlingenraad of -commissies, in het organiseren en verwezenlijken van eigen initiatieven.

Het uitgangspunt is dat een leerling die toegelaten is ook de eindstreep haalt. Ze proberen onderpresteerders tijdig te onderkennen en begeleiden faalangstige leerlingen. De uitgebreide leerlingbegeleiding resulteert in een onderwijskundig hoog rendement. Het grootste deel van de leerlingen doet examen in meer dan het vereiste aantal vakken.
Door de kleinschaligheid blijven leerlingen en docenten zich veilig en vertrouwd voelen binnen de school. De school is ingedeeld in een afdeling onderbouw en een afdeling bovenbouw, elk geleid door een conrector. De conrector is integraal verantwoordelijk voor de organisatie, het onderwijs en de begeleiding in de afdeling.
 
Bijzonderheden
Unieke kenmerken:
Leerlingen kunnen zich - ook buiten de klas - verdiepen in onderwerpen waar zij speciale belangstelling voor hebben: In de bovenbouw kunnen leerlingen colleges volgen aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Extra:
Gecertificeerde begaafdheidsprofielschool, Olympiadeschool en regionaal expertisecentrum voor onderwijs en begeleiding aan hoogbegaafde leerlingen.

 
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands, 1e graad (m/v) 
Plaatsingsdatum
19-4-2017
Met ingang van
28 augustus 2017
Referentienummer
GYM-009
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,45 fte
Omschrijving
Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen zoekt met ingang van 28 augustus 2017 een:
 
 
Docent Nederlands, 1e graad (m/v)
0,45 fte
 
 
Werkzaamheden
De vacature bestaat in totaal uit ongeveer 12 lessen Nederlands op een categoraal gymnasium.
 
Functie-eisen
U bent in het bezit van eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak Nederlands of u bent studerend hiervoor.
 
Competentieprofiel
Voor deze functie zijn de volgende competenties van belang: goed klassenmanagement, vakinhoudelijke en vakdidactische kennis, samenwerken binnen een team, communicatief vaardig, vaardig in het overbrengen van kennis, sociale vaardigheden en inlevingsvermogen.
                       
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke benoeming voor 0,45 fte tot en met 31 juli 2018. De salariëring geschiedt op basis van functieschaal LB van de cao VO met een maximum van € 3.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
 
Meer informatie
De vacature is zowel intern als extern uitgezet. Gezien ons beleid hebben interne kandidaten voorrang. Voor meer informatie over deze vacature en voor de functieomschrijving kunt u contact opnemen met afdeling P&O, tel. 024-3220606 of per e-mail i.rosendaal@stedelijkgymnijmegen.nl. Voor meer informatie over het Stedelijk Gymnasium verwijzen wij u graag naar de website www.stedelijkgymnijmegen.nl.
 
Solliciteren
U kunt tot en met zondag 7 mei 2017 solliciteren door op onderstaande button te klikken.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of Leraar in opleiding

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures