Vacature Creatieve onderwijsvernieuwers (bij voorkeur Nederlands en/of wiskunde) in A...

Onderwijs

Over VOX

Naam school
VOX
Contactpersoon
Mevr. G. Brandt
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
VMBO, Mavo, HAVO, VWO, Gymnasium, Technasium
Beschrijving
Vox-klassen is een onderwijsinitiatief, waar leerlingen van vmbo t/m vwo samenwerken aan leerprojecten. Er zijn geen vakken, geen muren en zo min mogelijk boeken.

Vox staat voor Voortgezet Onderwijs en miXen. Mixen van talenten, niveaus, achtergronden en vakken. Dat levert beter onderwijs op en meer kansen voor de toepasbaarheid in andere situaties.

Het onderwijs bij Vox-klassen is gebaseerd op Project Based Learning en is niet verdeeld in vakken. Juist door geïntegreerd te denken en te handelen, kunnen steeds nieuwe oplossingen worden bedacht.

Ons nieuwe onderwijsinitiatief is een gemeenschappelijk project van de vier VOvA-scholen in Amsterdam Noord: Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, De nieuwe Havo en Hyperion Lyceum.

Vacature

Functietitel
Creatieve onderwijsvernieuwers (bij voorkeur Nederlands en/of wiskunde) 
Plaatsingsdatum
14-4-2017
Met ingang van
1 augustus 2017
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 - 1,0 fte
Omschrijving
Voor schooljaar 2017-2018 zijn we op zoek naar docenten.

Wat ga je doen?
Je gaat samen met een kleine groep gemotiveerde collega’s een toekomstige school opbouwen. Ons nieuwe initiatief maakt geen onderscheid in onderwijsniveaus en is gebaseerd op Project Based Learning. Dat kent een totaal andere organisatie, structuur en inhoudelijke invulling dan het klassieke klassikale systeem. De samenwerking tussen de verschillende onderwijsniveaus vergt een andere aanpak van docenten. Op alle niveaus staat samenwerking centraal. Als nieuw initiatief zijn we volop in ontwikkeling en daar ligt dan ook een mooie taak voor jou: meehelpen aan de ontwikkeling van ons onderwijs.

Wat vragen wij van je?
Wij zoeken ‘meester’-docenten met een pioniersmentaliteit. Je hebt een achtergrond in de exacte- of talen vakken. Je hebt ruime onderwijservaring en kunt professioneel en planmatig werken. Je bezit een brede algemene kennis en ontwikkeling. Je hebt je inhoudelijk -ook buiten de grenzen van je vakgebied- ontwikkeld. Je bent een echte ontwerper. Je hebt affiniteit met Project Based Learning. Je kunt goed coachen en begeleiden. Daarbij kun je differentiëren, met andere woorden; je kunt met verschillende leerstijlen en onderwijsniveaus omgaan. Onverwachte situaties vind je interessant en zie je als een uitdaging.

Je hebt minimaal een 2e graads onderwijsbevoegdheid. Ook PABO-docenten die bereid zijn een 2e graads bevoegdheid te halen, worden nadrukkelijk gevraagd te reageren.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende baan, onder de koepel van de onderwijsstichting VOvA. Wij vinden het belangrijk dat je je talent blijft ontwikkelen en kunt werken aan je eigen professionalisering. Daarnaast bieden wij je een passend salaris en goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao VO.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Jouw sollicitatiebrief en CV kun je, uiterlijk 8 mei, via Meesterdaan of via het online sollicitatieformulier op de website òf per e-mail richten aan: werkenbijvova@vova.nl, o.v.v. het vacaturenummer 17/18-016.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Anneke Volp, teamleider Vox-klassen: a.volp@vox.vova.nl

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 12 mei 2017.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures