Vacature Docent Nederlands 2e graad in Amsterdam

Onderwijs

Over Hyperion Lyceum

Naam school
Hyperion Lyceum
Contactpersoon
Mevr. G. Brandt
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
VWO, Gymnasium, Technasium
Beschrijving
Het Hyperion Lyceum is een openbare vwo-school met een gymnasium- en een atheneum+opleiding. De school telt ongeveer 640 leerlingen.

In de brugklas bieden we drie unieke nieuwe vakken aan: Lifestyle Informatics, Grote Denkers en Logica & Argumentatieleer. Daarnaast krijgen de leerlingen ook klassieke vorming, de introductie tot de gymnasiumopleiding en science, een geïntegreerd programma voor natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek.

De vakken worden per periode aangeboden zodat leerlingen intensiever les krijgen. Na het eerste jaar kiezen de leerlingen voor een atheneum+ opleiding of een gymnasium opleiding.

Het Hyperion Lyceum is een school waar leerlingen en docenten samen werken en leren. Leerlingen en docenten durven initiatief te tonen, te experimenteren en uit te blinken. De school wil leerlingen zo actief mogelijk laten leren over zichzelf, over anderen en over de wereld.

Het onderwijs op het Hyperion Lyceum geeft de leerlingen de intellectuele bagage mee om een kritisch burger te worden met een grote maatschappelijke betrokkenheid.

Hyperion Lyceum maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam. Het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (ook wel kort: VOvA) is een scholengroep in Amsterdam met een volledig (voortgezet) onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op 11 schoollocaties, verdeeld over de gehele stad en telt in totaal ongeveer 3000 leerlingen.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
14-4-2017
Met ingang van
1 augustus 2017
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,7 fte
Omschrijving
Voor het schooljaar 2017-2018 zoeken wij met ingang van 1 augustus a.s. een docent Nederlands.

Wat ga je doen?
Het voorbereiden en verzorgen van de lessen Nederlands in de onder- en bovenbouw. Je bent een ambitieuze, innovatieve docent die op inspirerende wijze bijdraagt aan vernieuwend onderwijs en de excellente prestaties van onze school en leerlingen.

Naast het lesgeven is jouw bevlogen inbreng van belang. Samen met je collega’s draag je de verantwoording voor de verdere ontwikkeling van het onderwijsprogramma/doorlopende leerlijnen op onze school.
Als nieuwe school zijn we volop in ontwikkeling. Met je open, collegiale en flexibele instelling ontplooi je eigen initiatieven en betrek je op een enthousiaste en constructieve wijze collega’s hierbij.

Wat vragen wij van je?
  •  2e graads bevoegdheid Nederlands;
  •  Pedagogisch en didactisch uitermate bekwaam;
  •  Aantoonbare ervaring met innovatief onderwijs;
  •  Bevlogenheid!

Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan in een uitdagende en informele werkomgeving waar we aandacht besteden aan onze medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat je je talent blijft ontwikkelen en kunt werken aan je eigen professionalisering.

Meer informatie?
Meer achtergrondinformatie over de school en het docentenprofiel is te vinden op www.hyperionlyceum.nl.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Jouw sollicitatiebrief en CV kun je tot uiterlijk 8 mei 2017, via Meesterbaan, via het online sollicitatieformulier op onze eigen website òf per e-mail richten aan: werkenbijvova@vova.nl, o.v.v. het vacaturenummer 17/18 - 014.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures