Vacature Docent Engels 1e/ 2e graads in Rotterdam

Onderwijs

Over Laurens Lyceum

Naam school
Laurens Lyceum
Contactpersoon
Mevr. Atmowirono
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
HAVO, VWO, Gymnasium
Beschrijving
RK school voor Gymnasium/Atheneum/Havo. Gelegen in de wijk Hillegersberg aan de rand van Rotterdam op de grens met de gemeente Bergschenhoek. De school heeft een kleinschalig karakter, kinderen zijn bij ons geen nummer. Wij hebben een zeer prettig publiek en een enthousiast docentencorps. Het Laurens Lyceum staat bekend als kwaliteitsschool met goede resultaten.
Bijzonderheden
Een betrokken school waar leerlingen zich geborgen weten!

Vacature

Functietitel
Docent Engels 1e/ 2e graads 
Plaatsingsdatum
21-3-2017
Met ingang van
8 januari 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8
Omschrijving
In verband met de groei van onze school zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de sectie Engels. Ben je (bijna) fulltime beschikbaar en heb je een eerste- of tweedegraads bevoegdheid, dan zou het zomaar eens kunnen dat je nieuwe collega’s Anneke, Anouk,en Nina zijn. Het Laurens is de laatste tijd regelmatig in het nieuws vanwege ons nieuwe onderwijsconcept, het flexrooster. Onze nieuwe collega heeft geen moeite om zich daaraan aan te passen, is ICT-vaardig, vernieuwend, innovatief is.

We verzorgen op het Laurens Lyceum lessen van  80 minuten. De onderbouw krijgt maximaal 3 lessen per dag en de bovenbouw maximaal 4 lessen. Sta je stevig in je schoenen, is Engels je passie en is omgaan met leerlingen je tweede natuur? En, kun je goed differentiëren en ben je bereid om mee te gaan in ons digitaliseringsproces? Dan zijn we op zoek naar jou!

Hoe zou je dag eruit kunnen zien?

Je start om 08.30u met een vst (vakstudiewerktijd). Leerlingen uit verschillende klassen lopen je lokaal in en jij helpt ze met de problemen waar ze tegenaan lopen. Na 5 minuten pauze beginnen de reguliere lessen. Je voorziet drie maal (of twee maal) 80 minuten onze leerlingen van genoeg food for thought, zodat ze over 5 of 6 jaar de school verlaten met een diploma op zak. Uiteraard is er na elke les een pauze om bij te praten met je collega’s. Na de derde les (14.20u) kan het zijn dat je voor een huiswerkuur (40 minuten, alleen onderbouw) wordt ingezet of dat er nog een les (80 minuten, alleen bovenbouw) volgt. Hoe dan ook, je bent nooit later klaar met lesgeven dan 15.40u. Dit is overigens een voorbeeld van een volle werkdag.

We hebben een vacature voor 0.8 fte voor je in de aanbieding.
Deadline solliciteren: woensdag 20 december 2017.

De sollicitatie kan gericht worden aan:
Drs. M.M. Davids- conrector Laurens Lyceum

Voor meer informatie over onze school verwijzen we je graag naar onze website: www.laurenslyceum.nl.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Conform CAO-VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.