Vacature Docent Nederlands 1e/2e graad in Maarssen

Onderwijs

Over Niftarlake College

Naam school
Niftarlake College
Contactpersoon
Mevr. Lisette Smallenburg
Plaats
Maarssen
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
VMBO, HAVO, VWO, Technasium
Beschrijving

Algemeen

Het Niftarlake College is een school in beweging voor Mavo, Havo en Atheneum. In de Havo en het Atheneum is er tevens een technasium.

We zijn een school met meer dan 1550 leerlingen en ruim 145 medewerkers. We zijn een groeiende school in de wijk Pauwenkamp in Maarssenbroek op ongeveer 5 minuten loopafstand van trein en busstation.

 

De school verzorgt in de basis klassikaal onderwijs maar heeft daarnaast verschillende vormen van vernieuwend onderwijs. De “creative hub” is een prachtige, creatieve werkplaats voor het vak Onderzoek en Ontwerpen, het vak Communicatie en Cultuur én andere meer incidentele projectmatige onderwijsvormen.

 

Sinds het schooljaar 2015-2016 heeft elke leerling in klas 1 en 2 een iPad.

 

We zijn een kwaliteitsschool met goede resultaten. Begeleiding en het goed in beeld hebben van de capaciteiten van leerlingen is van groot belang. Onze kernwaarden zijn (ver)binding, eigen verantwoordelijkheid en ontwikkelingsgerichtheid.

 

Wat bieden wij?

het Niftarlake College is een school met een hecht team medewerkers en een collegiale werksfeer. We investeren in scholing van medewerkers op algemene (iPad, RTTI) en persoonlijke doelen. Voor medewerkers die starten op het Niftarlake College staat er een team Opleiders in School klaar en  er is  vakgerichte begeleiding vanuit de sectie. Er is nauw contact met je teamleden en je leidinggevende.  Er zijn naast reguliere vak-lessen veel andere taken en verantwoordelijkheden voor docenten.

Wat vragen wij?

We vragen van een medewerker een open en ontwikkelingsgerichte opstelling. Iemand die graag meedenkt over de gezamenlijke pedagogische aanpak van leerlingen en bereid is te reflecteren en te professionaliseren. Daarnaast vragen wij van de medewerker een pro-actieve houding, openheid en professionaliteit.

Per functieprofiel worden verschillende niveaus van verantwoordelijkheid gevraagd. (zie LB, LC, LD) à Link naar deze profielen. De medewerker krijgt in zijn/haar team veel zeggenschap over de invulling van het onderwijs in de desbetreffende afdeling.

Wat is nodig voor werken met een iPad?

Er wordt op onze school volop interne scholing gegeven. Het Niftarlake College zoekt een ontwikkelingsgerichte docent die openstaat voor innovatief onderwijs die zich richt op differentiatie. Het is niet nodig om al heel bekwaam te zijn met de iPad, maar het helpt wel. Naast de lesmethode wordt er in samenwerking met de vakgroep gewerkt aan het arrangeren en ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. De docent krijgt een iPad in bruikleen van de school. Dit is ook het geval als er nog geen iPad klas wordt gegeven. Voor de zomervakantie is er een opstartcursus iPad waarbij de nieuwe collega’s ook hun iPad krijgen uitgereikt.

 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 1e/2e graad 
Plaatsingsdatum
15-3-2017
Met ingang van
01-08-2017
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Aantal uren
25
Omschrijving
De sectie Nederlands op het Niftarlake College is een grote sectie van 12 personen plus de te vervullen vacature.
 
De voorkeur ligt bij een docent die zowel in de onderbouw als de bovenbouw les kan geven om de doorlopende leerlijn te borgen.
 
Deze vacature betreft voornamelijk uren in alle afdelingen mavo en havo. Affiniteit en/of ervaring met de afdeling mavo is zeer gewenst. 
 
De docent dient te beschikken over kennis van en om kunnen gaan met digitaal lesmateriaal en/of werken met iPads.
 
Het is mogelijk om te reageren op een deel van de vacature. Gezien de samenstelling van het team gaat onze voorkeur uit naar een mannelijke docent.
 
Afhankelijk van de bevoegdheid en ervaring is waardering van deze functie in schaal LB, LC of LD mogelijk.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Netwerk: Vacatures onderwijs | Bijbanen | Sport vacatures | Fiscale vacatures | Hydrographic Jobs | Transport Vacatures