Vacature Onderwijsassistent met verzorgende taken in Amsterdam

Onderwijs

Over Orion College Drostenburg

Naam school
Orion College Drostenburg
Contactpersoon
Mevr. Starke
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Niveau
Pro, VMBO, HAVO
Beschrijving
Voor wie
Langdurig zieke leerlingen
Het doel van Orion College Drostenburg is om alle leerlingen het onderwijs te bieden dat voor hen het beste is. Daarbij sluiten we aan bij het ontwikkelingsperspectief van de leerling.
Het motto daarbij is: 'Speciaal waar nodig, gewoon als het kan’.

Voor langdurig zieke leerlingen kan een schooldag erg belastend zijn. Met als gevolg een hoog verzuim en daardoor misschien achterstand in de lesstof. Op onze locaties is verpleegkundige zorg aanwezig om langdurig zieke leerlingen ondersteuning te bieden. De verpleegkundige kan bijvoorbeeld helpen bij het instellen van diabetes of de belastbaarheid van een leerling in kaart brengen. Doordat een leerling zo goed in de gaten wordt gehouden, gaat de ziekte niet ten koste van de schoolresultaten. 

Lichamelijk gehandicapte leerlingen
Lichamelijk gehandicapte leerlingen zijn beperkt in hun motorische vaardigheden. Daarnaast is er vaak sprake van een wisselend energieniveau. Dat vraagt soms aanpassingen aan bijvoorbeeld het gebouw, het lesmateriaal of het rooster. Door dergelijke aanpassingen worden de belemmeringen voor het onderwijs zoveel mogelijk weggenomen. We werken intensief samen met Reade waardoor revalidatietherapie op school mogelijk is. 

Leerlingen met internaliserende gedragsproblemen
In bepaalde gevallen kan ook een leerling met internaliserende gedragsproblemen of psychiatrische problematiek bij ons terecht. Internaliserend wil zeggen dat het gedrag niet op anderen gericht is. Dit kunnen bijvoorbeeld leerlingen zijn met een stoornis in het autistisch spectrum of met extreme angstklachten. 

Vacature

Functietitel
Onderwijsassistent met verzorgende taken 
Plaatsingsdatum
3-1-2017
Met ingang van
zo snel mogelijk
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0 fte
Omschrijving
Stichting Orion is de enige aanbieder van openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs in Amsterdam. Op 9 locaties bieden wij speciaal onderwijs en passende zorg afgestemd op de behoefte van onze leerlingen van 4 tot 20 jaar. Orion is gespecialiseerd in onderwijs en begeleiding aan kinderen en jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking of een chronische ziekte (cluster 3) en psychiatrische of ernstige gedragsstoornissen (cluster 4).
Wegens uitbreiding van de school zijn we voor het Orion College Drostenburg zo snel mogelijk op zoek naar een 
 
Onderwijsassistent met verzorgende taken
 
Het Orion College Drostenburg biedt speciaal onderwijs aan leerlingen met chronische ziekte, een lichamelijke beperking of een internaliserend gedragsprobleem (door bijvoorbeeld ASS of een angststoornis). Er zitten circa 240 leerlingen op school in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Er wordt onderwijs geboden op praktijk niveau, VMBO basisberoepsgericht, VMBO kaderberoepsgericht, VMBO theoretische leerweg en HAVO niveau.
 
 
Kernactiviteiten
De onderwijsassistent is felxibel inzetbaar en ondersteunt leerlingen met verzorgende taken. Denk daarbij aan praktische zaken zoals het pakken van lesmateriaal, jassen aan en uitdoen, ondersteunen bij de gymles, ondersteunen bij hydrotherapie, helpen bij de toiletgang.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Kennis en vaardigheden
Afgeronde MBO opleiding
Affiniteit met de doelgroep leerlingen
Teamspeler met humor
Flexibel, geduldig en oplossingsgericht
Verder spreekt voor zich dat je van een uitdaging houdt


 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Het betreft een aanstelling in schaal LB (CAO-PO)
Arbeidsvoorwaarden
Als speciaal onderwijs zijn we verbonden aan de CAO van het Primair Onderwijs.
Het gaat om een tijdelijke aanstelling tot de zomervakantie, met uitzicht op verlenging in het nieuwe schooljaar bij goed functioneren.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Informatie
Nadere informatie: Ellen Starke, directeur Orion College West, e.starke@orion.nl
 
Kijk voor meer informatie over de school: www.orioncollegedrostenburg.nl
 
Sollicitaties
U kunt uw sollicitatiebrief met curriculum vitae voor 30 maart sturen aan e.starke@orion.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.