Vacature Docent Mens & Cultuur in Boxtel

Onderwijs

Vacature

Functietitel
Docent Mens & Cultuur 
Datum online
2023-03-17 17-3-2023
Sluitingsdatum
21-4-2023
FTE
0,5 - 0,6
Omschrijving

Het Baanderherencollege is dé school voor alle leerwegen van het VMBO en praktijkonderwijs in Boxtel en de omgeving. Het Baanderherencollege bestaat officieel uit twee scholen, een VMBO school en een school voor praktijkonderwijs, maar wordt als één school gezien én ervaren. De school resulteert onder het bestuur van de vereniging OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) en maakt samen met het Jacob-Roelandslyceum, een school voor HAVO en VWO, deel uit van de OMO Scholengroep Boxtel. ‘Je telt mee op het BHC!‘ is de term die telt op de school en wordt gebruikt voor iedereen die aan de school verbonden is. Op het Baanderherencollege is het niet alleen een term, maar is het terug te zien in de dagelijkse praktijk. De ruim 1100 leerlingen volgen de lessen in het verzorgde schoolgebouw met ruime lokalen voor de praktijkgerichte vakken. Wij bieden leerlingen alle leerwegen van het VMBO aan; In de beide beroepsleerwegen (basis en kader) wordt Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, Bouw, Wonen en Interieur alsmede Produceren, Installeren en Energie aangeboden. Ook alle MAVO-leerlingen maken kennis met beroepsgerichte onderdelen via de talentlijnen Business, Technology, Arts & Design en Sports & Lifestyle. Daarnaast bieden wij leerlingen van het praktijkonderwijs diverse uitstroommogelijkheden. Zo bereiden wij ze voor op een beroep, eventueel vervolgonderwijs en een goede plaats in de maatschappij. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen zich gekend en erkend voelen. De kwaliteit van de leerling- en mentorbegeleiding is hierbij zeer belangrijk.

Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een school die zich constant ontwikkelt met vernieuwende onderwijsprocessen en inspirerende leeromgevingen.

We zijn op het Baanderherencollege op zoek naar een enthousiaste, leerlinggerichte docent Mens & Cultuur (CKV, tekenen, handvaardigheid) voor 0,5 – 0,6 fte.

Het betreft een tijdelijke aanstelling op basis van vervanging tot het einde van het schooljaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De ingangsdatum is bij voorkeur z.s.m.

Wat neem je mee?

  • Een 2e graads bevoegdheid voor het vak tekenen dan wel handvaardigheid geldt als vereiste. Óf je hebt je studie bijna afgerond en het diploma ligt binnen handbereik;
  • De lessen vallen mogelijk in alle leerwegen en leerjaren van het VMBO
  • Affiniteit met de doelgroep VMBO-leerlingen is een must;
  • Je kunt goed zelfstandig alsook in teamverband functioneren;
  • Je bent meer pro- dan reactief;
  • Bij voorkeur heb je al ervaring opgedaan binnen het VMBO;
  • Je bent in ieder geval beschikbaar op woensdag en vrijdag

Voor meer informatie over het Baanderherencollege verwijzen we je graag naar onze website www.osboxtel.nl

Heb je interesse dan ontvangen we jouw motivatiebrief en curriculum vitae graag z.s.m. via de website van OMO www.omo.nl.

Solliciteren is uitsluitend mogelijk via de website van OMO. Zodra wij de geschikte kandidaat hebben gevonden zal de sollicitatieprocedure worden afgesloten.

Voor vragen over de vacature en inhoud van de functie kun je terecht bij mevrouw L. van Oirschot (teamleider) via mail l.v.oirschot@bhc.nl of bij mevrouw S. van Lieshout (directeur) via mail s.v.lieshout@bhc.nl

Over Baanderherencollege

Naam school
Adres
Baanderherenweg 2 , 5282RJ Boxtel NL
Type onderwijs
Regulier / Algemeen
Sector
Voortgezet onderwijs
Contactpersoon
Zie omschrijving
Omschrijving
Baanderherencollege Praktijkonderwijs:
 
Het Baanderherencollege Praktijkonderwijs onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op beroep, eventueel vervolgonderwijs en een goede plaats in de maatschappij. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen zich gekend en erkend voelen. De kwaliteit van de leerling- en mentorbegeleiding is zeer belangrijk. Dit profiel leidt tot twee kernwaarden;
- De leerling gekend. Deze kernwaarde gaat over de veilige sfeer op school, de centrale rol voor de mentor en de korte lijnen tussen school, leerling en ouders. Onze slogan ‘Je telt mee op het BHC’ appelleert aan een sterk punt van de school, namelijk dat leerlingen zich gekend en erkend voelen.
- Persoonlijk presteren. Deze kernwaarde gaat over het onderwijs, waarbij persoonlijke prestaties tellen. Gepersonaliseerd leren gaat om differentiëren, talentontwikkeling, leren door doen en de inzet van technologische hulpmiddelen. Er valt veel te kiezen en er is ruim aandacht voor LOB.

Wij bieden leerlingen veel uitstroommogelijkheden. Zo worden leerlingen begeleid naar de reguliere arbeidsmarkt, maar ook naar een beschermde arbeidsplaats. Uitstroom naar vervolgonderwijs op een ROC/AOC behoort tot de mogelijkheden, evenals begeleiding naar dagbesteding.  
Het Baanderherencollege maakt onderdeel uit van de OMO Scholengroep Boxtel en resulteert onder het bestuur van de vereniging OMO en heeft uitstekende resultaten op het gebied van leerrendement, tevredenheid onder ouders, leerlingen en medewerkers.
Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een school die zich constant ontwikkelt met vernieuwende onderwijsprocessen en inspirerende leeromgevingen.  
 
 
Baanderherencollege VMBO:
 
Het Baanderherencollege-VMBO onderscheidt zich als een eigentijdse school; een school die leerlingen uitstekend voorbereidt op vervolgonderwijs, beroep en een goede plaats in de maatschappij. Wij vinden het van belang dat onze leerlingen zich gekend en erkend voelen. Doordat wij de leerling goed kennen is bijvoorbeeld de kwaliteit van de leerling- en mentorbegeleiding hoog. Dit profiel leidt tot twee kernwaarden;
- De leerling gekend. Deze kernwaarde gaat over de veilige sfeer op school, de centrale rol voor mentor en de korte lijnen tussen school, leerling en ouders. Onze slogan ‘Je telt mee op het BHC’ appelleert aan een sterk punt van de school, namelijk dat leerlingen zich gekend en erkend voelen.
- Persoonlijk presteren. Deze kernwaarde gaat over het onderwijs, waarbij persoonlijke prestaties tellen. Gepersonaliseerd leren gaat om differentiëren, talentontwikkeling, leren door doen en de inzet van technologische hulpmiddelen. Er valt veel te kiezen en er is ruim aandacht voor LOB.

Wij bieden leerlingen alle leerwegen van het VMBO. In de beide beroepsleerwegen (basis en kader) wordt Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, Bouw, Wonen en Interieur alsmede Produceren, Installeren en Energie aangeboden. In de MAVO (theoretische leerweg) is ook de sector Landbouw mogelijk. Ook alle MAVO-leerlingen maken kennis met beroepsgerichte onderdelen via de talentlijnen Business, Technology, Arts&Design en Sports & Lifestyle. Het Baanderherencollege werkt nauw samen met het Jacob Roelandslyceum, school voor HAVO en VWO.
Het Baanderherencollege maakt onderdeel uit van de OMO Scholengroep Boxtel en resulteert onder het bestuur van de vereniging OMO en heeft uitstekende resultaten op het gebied van leerrendement, tevredenheid onder ouders, leerlingen en medewerkers.
Wij bieden een uitdagende werkomgeving in een school die zich constant ontwikkelt met vernieuwende onderwijsprocessen en inspirerende leeromgevingen.
Bijzonderheden
Het Baanderherencollege maakt deel uit van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Klik op de onderstaande knop om te solliciteren, daarbij wordt u doorverwezen naar de website van Ons Middelbaar Onderwijs.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.